Search

Κοινή ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της ΑΜΘ για τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου

Με κοινή τους δήλωση, όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανάμεσά τους και οι επτά Θρακιώτες τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα απέναντι στον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο και τις τοποθετήσεις του για την μειονότητα.

Αναλυτικά:

«Οι  δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γεώργιου Βασιλακόπουλου, περί πρόκλησης επεισοδίων με εμπλοκή της μειονότητας της Θράκης στην πιθανή διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου του μπάσκετ στην Ξάνθη είναι ανιστόρητη, εξωπραγματική, προσβλητική και τουλάχιστον ατυχής.

Υπενθυμίζουμε ότι στην Ξάνθη, κατά το παρελθόν, έχουν διεξαχθεί σημαντικά αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα με μεγάλη επιτυχία. Θεωρούσαμε τον κύριο Βασιλακόπουλο σοβαρό άνθρωπο και για αυτό τον καλούμε να ανακαλέσει άμεσα».

Νωρίτερα ο  βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ σημείωσε σε δήλωσή του στο xanthi2.gr:  «Ήταν μια απαράδεκτη δήλωση. Η μειονότητα ουδέποτε και σε οποιαδήποτε εκδήλωση δεν έχει δώσει την παραμικρή αφορμή για μια τέτοια δήλωση. Είναι απαράδεκτο και μόνο ότι διαχωρίζει τη μειονότητα από τον πληθυσμό της Ξάνθης. Είναι προσωπική του άποψη ή έχει πληροφορίες από κάποια υπηρεσία ο κύριος Βασιλακόπουλος;» είπε και πρόσθεσε ότι οι δηλώσεις έχουν στεναχωρήσει όλους τους Ξανθιώτες και τη μειονότητα ενώ ευνοούν μόνο τα ακροδεξιά στοιχεία.

Ο Χ. Ζεϊμπέκ επεσήμανε ότι η δήλωση του Προέδρου της ΕΟΚ αδικεί την πόλη που έχει κάνει άριστες διοργανώσεις σε πολλά αθλήματα και ειδικά στο μπάσκετ, φιλοξενώντας και την Εθνική και εκτίμησε:  «Η Λάρισα δεν του άρεσε λόγω των αγροτών, η Ξάνθης λόγω της μειονότητας, μάλλον έψαχνε μια αφορμή για να μην γίνει ο τελικός εκτός Αθηνών. Τον καλούμε να έρθει για να γνωρίσει την πόλη και περιμένω να ανακαλέσει τη δήλωσή του. Μετά από αυτό και με δεδομένο ότι έχουμε μια βορειοελλαδική ομάδα, η Ξάνθη δικαιούται να διοργανώσει τον τελικό» κατέληξε ο βουλευτής της Ξάνθης.

Θέση κατά των δηλώσεων του προέδρου της ΕΟΚ πήραν όμως μέσα από ατ προσωπικά τους προφίλ στο facebook και οι βουλευτές Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καραγιουσούφ,  ζητώντας μάλιστα και την παρέμβαση των αρμόδιων υπουργείων.

«Ήμαρτον Θεέ μου, ήμαρτον.  Ο Κύριος Βασιλακόπουλος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης , είπε ακατονόμαστα, ακατανόητα, επικίνδυνα πράγματα για τον τελικό του κυπέλλου μπάσκετ που προτάθηκε να γίνει στη Ξάνθη. Αν τα είπε υπό την επήρεια της προχωρημένης ηλικίας του, της συνοδού μωρείας, έχει ο Πανάγαθος, ας προβλέψει τα μελλούμενα, η ιατρική, η πολιτεία, οι κοινωνικές υπηρεσίες ας λάβουν τα μέτρα τους. Ειδάλλως, αν είναι να παραμείνει στο πόστο του, παράκληση, Υφ. Αθλητισμού , Υπ.Προστασίας του πολίτη, Υπ.Δικαιοσύνης ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο Θεός να μας φωτίσει όλους, να μας χαρίσει λογική και σύνεση» έγραψε χαρακτηριστικά οΜουσταφά Μουσταφα.

«Διχαστικός και απαράδεκτος !!!! Εξηγήσεις ζητάμε ως κοινωνία της περιοχής. Ντροπή !!, Υφ. Αθλητισμού , Υπ.Προστασίας του πολίτη, Υπ.Δικαιοσύνης ας αναλάβουν τις ευθύνες τους», έγραψε από την πλευρά του ο Αϊχάν Καραγιουσούφ. Κοινώς, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία αντιδρούν, ειδικά όμως οι τρεις μειονοτικοί βουλευτές θέτουν ευθέως και την κυβέρνηση Τσίπρα προ των ευθυνών της και αναζητούν απαντήσεις από τα τρία (συν)αρμόδια υπουργεία…

Share it