Search

Πήραν το τοπικό ντέρμπι με τον Αρίων οι Παίδες της Ασπίδας που είναι με το…ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση!

Μεγάλο διπλό σημείωσαν οι Παίδες της Ασπίδας Ξάνθης που κατάφεραν να φύγουν αλώβητοι απο το σχεδόν γεμάτο κλειστό γυμναστήριο “Αλέξανδρος Μπαλτατζής” και το τοπικό ντέρμπι με τον Αρίωνα, που είχε και πολύ μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς αγωνιζόταν ο πώρος με τον δεύτερο.

Η Ασπίδα που μετά απο 11 παιχνίδια έχει το απόλυτο των νικών θέλει ουσιαστικά μία νίκη τουλάχιστον στα εναπομείναντα τρία ματς που έχει μπροστά της, εκτός με Ηρακλή και Χρυσούπολη και  εντός με τον τρίτο ΓΑΣ Κομοτηνής. Κάτι που φυσιολογικά θα συμβεί με τους περσινούς πρωταθλητές του Παιδικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ να θέλουν πορεία όπως την περσινή που κατέκτησαν το πρωτάθλημα αήττητοι.

Απο την άλλη οι Πάιδες του Αρίων που έδειξαν τρομερή μαχητικότητα ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο παρέμειναν στην δεύτερη θέση και άπαντες ξέρουν πως αν η ομάδα πάρει τις θεωρητικά “εύκολες” νίκες με Ποταμουδιά και Ηρακλή Καβάλας θα έχει κάνει αποφασιστικό βήμα καθώς έχει κερδίσει στην Κομοτηνή τον ΓΑΣ και μάλιστα με διαφορά +24(54-78) με τους Κομοτηναίους να έχουν να παίξουν και με την Ασπίδα.

Στα του παιχνιδιού οι Παίδες της Ασπίδας μπήκαν ελαφρώς καλύτερα στο παιχνίδι και σιγά σιγά έχτισαν μια διαφορά τις τάξεις των 9 με 11 πόντων την οποία και διατήρησαν μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, βρίσκοντας της απαντήσεις στα μικρά “ξεσπάσματα” των γηπεδούχων ενώ κάποια στιγμή κατάφερναν να προηγηθούν και με 15 πόντους. Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Χρήστου Βαχαρίδη έλεγχαν το παιχνίδι και παρότι οι γηπεδούχοι μείωσαν στους 8 κατάφεραν να βρουν τις λύσεις που χρειαζόταν και ανέβασαν  εκ νέου την διαφορά σε διψήφιο αριθμό. Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Γιάννη Θερμού μπήκαν εντυπωσιακά μειώνοντας την διαφορά στους 3, με σερί 9-0, κάνοντας το σκορ 48-51 όμως η ηρεμία των φιλοξενούμενων και η ευστοχία τους σε καίρια σημεία του αγώνα και με επι μέρους σκορ 2-7 στο τελευταίο 3λεπτο κλείδωσαν τη νίκη με 50-58.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Σμυρλόγλου, Παυλάκης και Παπαδόπουλος που πέτυχαν μαζί τους 36 απο τους 58 πόντους της ομάδας τους. Ενώ για τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Αμοιράς, Παύλου και Γκαγκαλίδης που σημείωσαν τους 39 απο τους 50 πόντους της ομάδας τους.

Δεκάλεπτα: 11-21, 25-36(ημίχρονο), 39-51, 50-58(τελικό αποτέλεσμα)

Αρίων Ξάνθης(Γ. Θερμός): Παύλου 11 (3), Παναγιωτίδης 8, Αμοιράς 18 (2), Γκαγκαλίδης 10, Μπουτζικούδης 3 (1), Καβουρτζικλής, Πάνος, Κοτζαμάνης, Χριστοφορίδης, Μπούρας, Δημητρόγλου, Λάμπρογλου

Ασπίδα Ξάνθης(Χρ. Βαχαρίδης): Σμυρλόγλου 14(3), Χαραλαμπίδης 7, Μπατιρίδης 4, Δελιαννίδης 2, Καρανικολίδης 2, Αρβανιτάκης 7(1), Παυλάκης 12, Αρκουτζίδης, Παπαδόπουλος 10(1), Παπαϊωάννου,
Ριζάογλου, Τιτόπουλος

Share it