Search

«Μπορούμε να επιτύχουμε την άνοδο στην Α1!»

Το γυναικείο τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, έχει βαλθεί να υπερβεί κάθε προσδοκία των ίδιων των ανθρώπων της ομάδας, μ’ αυτά που έχει καταφέρει την τελευταία διετία. Αρχικά πέρυσι, η Παναγιώτα Μούρου, η Μαρία Αρτσέτου, η Ντιάνα Κοτατζιάν και η Θεοδώρα Βασιλειάδου, υπό τις οδηγίες του προπονητή τους, Ανδρέα Νικολακάκη, κατάφεραν να εκπληρώσουν τον στόχο που είχαν θέσει, ο οποίος ήταν η άνοδος στην Α2 κατηγορία του αθλήματος.

Η περσινή ομάδα του Εθνικού, που κέρδισε την άνοδο στην Α2

Ο Εθνικός, κέρδισε την άνοδο και εξαρχής ο στόχος που τέθηκε ήταν η παραμονή. Έλα που όμως πλέον ο στόχος αυτός έχει μεταβληθεί, καθώς η ομάδα του Εθνικού πραγματοποιεί μια εξαιρετική πορεία στην Α2 και κάνει όνειρα για την Α1!

Με την Παναγιώτα Μούρου να είναι η μόνη που παρέμεινε στον Εθνικό απ’ την περσινή ομάδα, και τις Βάνια Ζάνεβα και Ολυμπιά Μαλαχτάρη να είναι οι φετινές προσθήκες, η ομάδα της Αλεξανδρούπολης με προπονητές τους Ανδρέα Νικολακάκη και Άγγελο Τελόπουλο, κάνει κάτι, που προ διετίας φάνταζε ουτοπικό.

Η προσθήκη ειδικά της Ζάνεβα η οποία διαθέτει τεράστια εμπειρία και απ’ την Α1 και έχει μόλις δύο ήττες στις εννιά πρώτες αγωνιστικές έχει δώσει άλλον «αέρα»  στον Εθνικό. Εξαιρετικά τα πηγαίνει και η Λαρισαία Ολυμπία Μαλαχτάρη, όπως φυσικά και η Παναγιώτα Μούρου. Σημείο αναφοράς για την Παναγιώτα μέχρι τώρα, η νίκη της απέναντι στην Αγγελίνα Παπαδάκη, που ‘χει υπάρξει πρωταθλήτρια Ελλάδος και μέλος της Εθνικής, όταν αναμετρήθηκε ο Εθνικό με τον πρωτοπόρο ΑΛΦΑ Καλλιθέας.

Η φετινή τριπλέτα του Εθνικού. Από αριστερά προς τα δεξιά: Μαλαχτάρη, Μούρου και Ζάνεβα

Η ξέφρενη πορεία του Εθνικού Αλεξ/πολης, τον έχει φέρει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας (θέση .. ανόδου) μετά το πέρας εννιά αγωνιστικών και στο ΈβροSPort, βρήκαμε έναν πολύ καλό λόγο, να μας εξηγήσει η Παναγιώτα Μούρου, μέλος του Εθνικού απ’ τα 15 της, ποιο είναι το μυστικό των επιτυχιών και ποιοι οι στόχοι για το μέλλον.

«Ως ομάδα ξεπεράσαμε στον μέγιστο βαθμό τον αρχικό μας στόχο, και προσωπικά τις αθλητικές μου προσδοκίες»

Πέρσι καταφέρατε, εσύ η Αρτσέτου, η Κοτατζιάν και η Βασιλειάδου, να επιτύχετε έναν σπουδαίο στόχο, να κερδίσετε την άνοδο στην Α2 Γυναικών, με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Στόχος για την φετινή σας πρώτη χρονιά ήταν η παραμονή. Διαψεύδετε όμως κάθε προγνωστικό και μετά από εννιά αγωνιστικές και το πρόσφατο παιχνίδι κόντρα στον Ταύρο, βρίσκεστε στην δεύτερη θέση και πάτε φουλ για άνοδο. Ποιο είναι το μυστικό σας φέτος μαζί με τις συμπαίκτριές σου, Ζάνεβα και Μαλαχτάρη;

Π.Μ.: «Αρχικά ούτε και εμείς περιμέναμε τέτοια εξέλιξη φέτος. Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μυστικό, απλά το γεγονός ότι η Ζάνεβα είναι μία πρώτης κλάσεως παίκτρια βοήθησε στο να εξασφαλίσουμε δύο νίκες σε κάθε παιχνίδι.  Από κει και πέρα η συμμετοχή της Μαλαχτάρη συμπλήρωσε μία από τις δύο νίκες που αναζητούσαμε και έτσι βοήθησε στα κρίσιμα σημεία».

Περιμένατε τέτοια πορεία;

Π.Μ.: «Η αλήθεια είναι πως και εμείς έχουμε ξαφνιαστεί με την πορεία μας μέχρι τώρα. Ο αρχικός μας στόχος ήταν η παραμονή στην Α2, όμως ξεπεράσαμε στα μέγιστα αυτό τον στόχο. Οι προηγούμενες αγωνιστικές κύλησαν έτσι, ώστε έγιναν νίκες που δεν περιμέναμε και προσωπικά ξεπέρασα τις αθλητικές μου προσδοκίες, έχοντας την υποστήριξη και την κατάλληλη προετοιμασία από τους προπονητές μου».

«Θα κυνηγήσουμε την άνοδο, την οποία πιστεύω μπορούμε να επιτύχουμε!»

Είναι εφικτή ακόμα και μια άνοδος στην Α1; Είστε έτοιμες να χτυπήσετε τέτοιο μεγάλο στόχο;

Π.Μ.: «Δεν απέχουμε πολύ από μία άνοδο, όμως δεν είναι εύκολη υπόθεση. Με την φετινή σύσταση της ομάδας πιστεύω πως μπορούμε να ανεβούμε αλλά χρειάζεται σκληρή προπόνηση και ομαδικό πνεύμα. Από τη στιγμή που φτάσαμε ως εδώ θα το κυνηγήσουμε και ας ελπίσουμε στα καλύτερα αποτελέσματα».

Πάντως ο τρόπος που γίνονται οι αγώνες τόσο για την Α1, όσο και για την Α2, δεν μοιάζει τόσο δίκαιος, γιατί αναγκάζεστε εσείς, όπως και άλλες ομάδες,  να κάνετε μεγάλο ταξίδι μέχρι την Αθήνα, όπου γίνονται όλες οι αναμετρήσεις (ΣΕΦ). Σε κουράζει η απόσταση τα δρομολόγια αυτά και επίσης θα ήθελα να σε ρωτήσω αν πιστεύεις πως θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αν δεν πραγματοποιούνταν παιχνίδια, στην πόλη κάθε ομάδες που συμμετέχει στις κατηγορίες;

Π.Μ.: «Σίγουρα δεν είναι το ίδιο με το να γίνονται οι αγώνες στην πόλη της κάθε ομάδας. Κούραση υπάρχει καθώς η απόσταση είναι πολύ μεγάλη και το ταξίδι διαρκεί πολλές ώρες.  Πιστεύω ότι το πιο δίκαιο θα ήταν οι αγωνιστικές να πραγματοποιούνταν και σε έδρες ομάδων εκτός Αθήνας, όχι μόνο για να μην ταλαιπωρούνται οι επαρχιακές ομάδες αλλά και για να μην προβαίνουν σε επιπλέον έξοδα σε κάθε αγωνιστική».

Το κλίμα με τις συναθλήτριες σου, πως είναι; Απ’ τον Εθνικό ουσιαστικά, συγκριτικά με την περσινή περίοδο, έχεις παραμείνει μόνο εσύ στο γυναικείο τμήμα.

Π.Μ.: «Αν και είμαστε νέα ομάδα το κλίμα είναι πολύ εύφορο εντός και εκτός γηπέδου. Υπάρχει συνεννόηση και μέχρι στιγμής έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία. Σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι γνωρίζω τις συμπαίκτριες εδώ και αρκετά χρόνια παρ΄ όλο που δεν έτυχε να συνεργαστούμε μέχρι φέτος».

«Στο μέλλον θα ΄ρθουν κι’ άλλες επιτυχίες»

Νομίζω πως τα τελευταία χρόνια ο Εθνικός έχει μπει για τα καλά στον χάρτη του ελληνικού πινγκ-πονγκ. Να περιμένουμε και άλλες επιτυχίες και όχι μόνο απ’ το γυναικείο τμήμα;

Π.Μ.: «Όντως το τμήμα του πινγκ πονγκ έχει αναδειχθεί πολύ τελευταία, χάρη στους αφοσιωμένους προπονητές και στη σωστή δουλειά που γίνεται καθημερινά. Τα παιδιά των ακαδημιών δουλεύουν σκληρά και για αυτό πιστεύω πως οι μελλοντικές επιτυχίες είναι αναμφισβήτητες. Πέρα από το γυναικείο τμήμα, ήδη υπάρχουν επιτυχίες από τους παίδες και τους παμπαίδες της ομάδας μας και ακολουθούν και άλλοι μικρότεροι φίλοι και φίλες τους αθλήματος που υπόσχονται πολλές διακρίσεις».

 

Η βαθμολογία μετά από 9 αγωνιστικές:

  1. ΑΛΦΑ Καλλιθέας 17
    —————————————————-
    2. Αθηνά Μαγκουφάνας 14 *
    -. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 14 *
    ——————————————————-
    4. Π.Κ.Δ. Ταύρου 13
    5. Γ.Α.Ο. Πειραιά 12
    6. Φοίνικες Πάτρας 9 *
    ——————————————————–
    7. Ο.Ε.Α. Έδεσσας 9

Με αστεράκι * οι ομάδες που έχουν κάνει το ρεπό τους.

*  Το αφιέρωμα πραγματοποίησε η εβρίτικη εφημερίδα ΕβροSport

 

Share it