Search

Οι Ξανθιώτες που ταξίδεψαν στο Βελιγράδι και είδαν την ήττα του Παναθηναϊκού απο τον Ερυθρό Αστέρα!

Υπό το βλέμμα μιας, ποδοσφαιρικής, παρέας φίλων απο την Ξάνθη που βρέθηκαν στην κατάμεστη “Aleksandar Nikolic Hall” του Βελιγραδίου, ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε στο τελευταίο πεντάλεπτο και ηττήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα (72-66), με αποτέλεσμα να πέσει στην έκτη θέση.

Οι Ξανθιώτες που παράλληλα είναι και ποδοσφαιριστές σε ομάδες της Ξάνθης, ανάμεσα τους και ο Σταύρος Παρσαντανιάν ποδοσφαιριστής του Εχίνου και υπεύθυνος του καφέ “El Classico”, ταξίδεψαν στο Βελιγράδι οπού πέρα απο ξεκούραστες διακοπές στο πανέμορφο Βελιγράδι συνδύασαν την παρουσία τους εκεί και με το να βρεθούν στο εντυπωσιακό γήπεδο του Ερυθρού Αστέρα και να δουν απο κοντά την αναμέτρηση των Σέρβων με τον Παναθηναϊκό.

Στα αγωνιστικά απο την αρχή του ματς ο Ερυθρός Αστέρας έδειξε πως δεν αστειευόταν, οι “ερυθρόλευκοι” βρέθηκαν πολύ γρήγορα στο +16 (16-0 στο 5’25”), αποκτώντας από νωρίς τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Αυτή η εκκίνηση σε συνδυασμό με το τραγικό φινάλε του (σ.σ.: πέτυχε ένα δίποντο και μια βολή στα τελευταία πέντε λεπτά) έφεραν την ήττα για το “τριφύλλι” στην Aleksandar Nikolic Hall (72-66), σε ένα γήπεδο που θύμιζε… ΣΕΦ.

Τα ελληνικά συνθήματα(γνωστό άλλωστε πως οι οπαδοί του Αστέρα είναι αδελφοποιημένοι με αυτούς του Ολυμπιακού) και η εχθρική ατμόσφαιρα φάνηκε να επηρεάζουν τους “πράσινους”, που κρατήθηκαν σε επαφή με το σκορ χάρη στον εκπληκτικό Κένι Γκάμπριελ και τον Μάικ Τζέιμς. Ο “πράσινος” επίλογος όμως ήταν κάκιστος, με αποτέλεσμα να βρει… πεδίο δράσης ο Μάρκο Σιμόνοβιτς, που “μίλησε” στο τέλος. Ο Μάρκο Σιμόνοβιτς σκόραρε συνεχόμενα καλάθια, έκανε τη διαφορά για τον Ερυθρό Αστέρα, κι έτσι οι “ερυθρόλευκοι” έφτασαν στις εφτά σερί νίκες (72-66). Βρίσκονται πλέον στην πέμπτη θέση της κατάταξης, με τον Παναθηναϊκό στην έκτη. Σε ενδεχόμενη ισοβαθμία πάντως, η ελληνική ομάδα έχει το πάνω χέρι αφού προστάτευσε το +11 του ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 39-33, 57-56, 72-66.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ράντονιτς): Ουόλτερς 5 (1), Τόμσον 6, Μίτροβιτς 11, Λάζιτς 5 (1), Σιμόνοβιτς 13 (1), Τζένκινς 6, Γκούντουριτς 4, Γιόβιτς 7 (8 ασ.), Κούζμιτς 10 (14 ριμπ.), Μπιέλιτσα 5 (1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 5 (1), Νίκολς, Ρίβερς 12 (2), Τζέιμς 19 (2), Φώτσης, Παππάς 2, Φελντέιν, Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 23 (5), Τζεντίλε, Μπουρούσης 3 (1), Καλάθης 2.

Share it