Search

Στην Ξάνθη για ακόμη ένα χρόνο ο “φύλακας άγγελος” της Ζίβκο Ζίβκοβιτς!

Όταν ο Ράζβαν Λουτσέσκου τόνιζε στην συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι με τον Ηρακλή ότι η Ξάνθη  διαθέτει τον καλύτερο τερματοφύλακα στο Ελληνικό πρωτάθλημα κανείς δεν μπορούσε να διαφωνήσει μαζί του, μια και ο 27χρονος Ζίβκο Ζίβκοβιτς είναι πραγματικά ένας “φύλακας άγγελος” για την εστία της Ξάνθης.

Ο Σέρβος κίπερ όταν υπέγραφε το καλοκαίρι στην Ξάνθη, συμβόλαιο διάρκειας ενός χρόνου με οψιόν ανανέωσης για ακόμη έναν, για πολλούς αποτελούσε ερωτηματικό μια και έβγαινε για πρώτη φορά εκτός της χώρας του ενώ τα τελευταία χρόνια η Παρτίζαν τον παραχωρούσε δανεικό. Όμως βλέποντας κανείς την πορεία του Ζίβκοβιτς μπορούσε μόνο να περιμένει τα καλύτερα από έναν εξαιρετικό δουλευταρά που δεν σταματά να δουλεύει και να βελτιώνεται συνεχώς.

Άλλωστε η ηλικία του Ζίβκοβιτς είναι τέτοια που δίνει την προσδοκία πως μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα, και επειδή στην Ξάνθη όπως λέει και η γνωστή παροιμία “πριν πεινάσουν…μαγειρεύουν” προχώρησαν με γρήγορες διαδικασίες στην επέκταση του συμβολαίου του Ζίβκο Ζίβκοβιτς για ακόμη έναν χρόνο με σαφώς βελτιωμένες αποδοχές.

Αυτή η κίνηση της διοίκηση της Ξανθιώτικης ΠΑΕ είναι ουσιαστικά μια κίνηση επιβράβευσης του Ζίβκοβιτς, που έχει δώσει τρομερή ασφάλεια στην άμυνα της Ξάνθης και σε όλη την ομάδα που έχουν σιγουριά ενός σπουδαίου κίπερ κάτω από τα γκολπόστ της ομάδας. Ενώ φυσικά πέρα από επιβράβευση για τους Ξανθιώτες είναι και μια κίνηση για να κοπεί η… φόρα από τυχόν μνηστήρες που θα κινούνταν για την απόκτηση του.

Ο 27χρονος Σέρβος είναι πρώτος σε συμμετοχές για την ομάδα της Ξάνθης μην έχοντας χάσει λεπτό στο πρωτάθλημα, ενώ στο Κύπελλο δεν αγωνίστηκε μόνο στο εύκολο ματς με την Καλλονή. Τα στατιστικά του είναι άκρως εντυπωσιακά που επιβεβαιώνουν και τον χαρακτηρισμό του “κέρβερου” κάτω από τα ξανθιώτικα δοκάρια.

Share it