Search

Το μεγάλο στοίχημα του Εβρίτη παίκτη της Ξάνθης Δημήτρη Παπάζογλου

Το γκρουπ των Εβριτών ποδοσφαιριστών, που έχουν κατορθώσει να κληθούν σε κάποιο κλιμάκιο της Εθνικής Ελλάδος, δεν είναι μεγάλο, και όσοι κατάφεραν να ανέβουν τα ηλικιακά κλιμάκια των εθνικών, καθώς προσέθεταν χρόνια στη ζωή τους, αποδείκνυαν πως εξελίσσονταν ποδοσφαιρικά και είχαν τα φόντα να πραγματοποιήσουν καριέρα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Στην κατηγορία των αθλητών, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί με την γαλανόλευκη, με την U16 αρχικά, εν συνεχεία με την U17 και πλέον με την U19, ανήκει και ο Εβρίτης Δημήτρης Παπάζογλου, ο οποίος ανήκει στην ομάδα του ΑΟ Ξάνθης. Σε μια απ’ τις καλύτερες ακαδημίες της χώρας, που έχει αναδείξει κορυφαίους ποδοσφαιριστές, που έχουν αγωνιστεί στους μεγάλους του ελληνικού πρωταθλήματος και του εξωτερικού, ο Δημήτρης Παπάζογλου, ωρίμασε, δούλεψε και μπόρεσε να δείξει μέχρι τώρα στα 17 του, κάποια ψήγματα του ταλέντου του.

Η διαδρομή του Παπάζογλου μέχρι την Κ20 της Ξάνθης

Αφετηρία ήταν οι ακαδημίες Εθνικού στα 8 του χρόνια, έπειτα στα 9 αυτές του ΑΟ Καππαδοκών, όπου έμεινε για μια εξαετία, με την επόμενη στάση να είναι η Ξάνθη το 2013-14 και το τμήμα της Κ15. Εκεί ο Δημήτρης μένει για μια χρονιά και εν συνεχεία για δύο συνεχόμενες χρονιές, αποτελεί μέλος της Κ17, με την οποία φτάνει την περσινή αγωνιστική περίοδο (2015-16)  μέχρι το Final 4, του πρωταθλήματος, όπου με βασικό (όπως όλη τη σεζόν)  τον Παπάζογλου, απέκλεισε τον Ολυμπιακό με 1-0. Στον τελικό, η Ξάνθη είχε πλέον μόνο εμπόδιο, ανάμεσα σ’ αυτήν και τον τίτλο του πρωταθλητή, την ομάδα του ΠΑΟΚ, αλλά δεν έμελλε εν τέλει να ανέβει στην κορυφή, με τον δικέφαλο του Βορρά να κατακτά το πρωτάθλημα, κερδίζοντας 2-1 την Ξάνθη.

Μετά την πολύ καλή περσινή αγωνιστική περίοδο, φέτος ο Δημήτρης Παπάζογλου, ανέβηκε στην Κ20, η οποία σε 13 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Super League Κ20, διαγράφει προς το παρόν μέτρια πορεία, όντας στην 11 θέση, με 13 βαθμούς.

Η παρουσία του με το εθνόσημο στο στήθος

Με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κλήθηκε για πρώτη φορά σ’ ένα παιχνίδι της Κ16 απέναντι στην Ιταλία, το οποίο είχε διεξαχθεί στην Δράμα. Στη συνέχεια ήρθαν δύο τουρνουά στα οποία συμμετείχε η Εθνική, ένα στην Τουρκία και ένα στο Αζερμπαϊτζάν, με τον Παπάζογλου να καλείται έπειτα σε δύο φιλικά της Εθνικής Κ17, απέναντι σε Ουαλία και Σκωτία.

Πριν από λίγες μέρες, ήρθε η κλήση του ομοσπονδιακού τεχνικού της Κ19, Γιάννη Γκούμα, με την οποία ο Δημήτρης εντάχθηκε στους ποδοσφαιριστές που έλαβαν μέρος, με τα χρώματα της Εθνικής στο τουρνουά «Βαλεντίν Γκρανάτκιν», που διεξάγεται στη Ρωσία. Στο πρώτο ματς απέναντι στο Τατζικιστάν, στο οποίο ηττήθηκε η Εθνική με 1-0, ο Παπάζογλου έμεινε στον πάγκο. Στο δεύτερο όμως, έλαβε φανέλα βασικού, με την Εθνική να εμφανίζει ένα διαφορετικό πρόσωπο και να κερδίζει εύκολα με 4-0 την Εσθονία. Στις 12-01 έγινε το τρίτο και τελευταίο ματς του ομίλου, με την Εθνική να ρίχνει ακόμη μια τεσσάρα, αυτή τη φορά απέναντι στους γείτονες Βούλγαρους και να παίρνει μ’ αυτόν τον τρόπο την πρόκριση για τους 8 του τουρνουά. Στο ματς με τους Βούλγαρους, ο Παπάζογλου μπήκε στο 71ο΄ λεπτό. Στα προημιτελικά στον δρόμο της Εθνικής βρέθηκε η Λετονία, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να προκρίνεται στα ημιτελικά στη διαδικασία των πέναλντι (8-7), με τον Δημήτρη Παπάζογλου να μένει στον πάγκο. Στους τέσσερις το Καζακστάν έκοψε την πορεία της Εθνικής του Δημήτρη προς τον τελικό, με τον αμυντικό των Νέων της Ξάνθης, να μπαίνει αλλαγή στο ημίχρονο. Αλλαγή πέρασε και στο τελευταίο ματς της ομάδας του Νίκου Γκούμα (απέναντι στην Αγία Πετρούπολη), στον μικρό τελικό, αντικαθιστώντας τον Μανωλάκη στο 70, όταν το σκορ ήταν 2-0 υπέρ των Ρώσων, με την Εθνική απλά να μειώνει σε 2-1.

Κλειδί για το μέλλον, η επόμενη αγωνιστική σεζόν

Για τον Γιάννη Γκούμα, το τουρνουά της Ρωσίας, ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, να τεστάρει για ακόμη μια φορά τις ικανότητες των γεννηθέντων το 1999 ποδοσφαιριστών, ώστε να διαπιστώσει ποιους απ’ αυτούς θα μπορεί να υπολογίζει για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ19 της επόμενης χρονιάς. Φέτος η Εθνική έχει προκριθεί για την “Elite Round”  του Euro 2017 (Ολλανδία από τις 23 ως τις 28/03), όμως σ’ αυτήν θα κληθούν ποδοσφαιριστές στη συντριπτική τους πλειοψηφία γεννημένοι το 1998, με κάποιους ελάχιστους γεννημένους το ’99, με τον Παπάζογλου να φαίνεται πως δύσκολα θα συμπεριληφθεί στις φετινές κλήσεις. Άλλωστε, ο μεγάλος στόχος είναι του χρόνου, να βρίσκεται και ο ίδιος στις κλήσεις για την “Elite Round” κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί, ειδικά αν συνεχίσει να δουλεύει, με την ίδια προσήλωση και εργατικότητα.

Το μεγάλο στοίχημα έτσι κι αλλιώς, είναι η επόμενη χρονιά, όπου και στην ομάδα της Ξάνθης, θα παλέψει να διεκδικήσει ένα επαγγελματικό συμβόλαιο, ώστε να συνεχίσει την ανοδική πορεία του. Όσο δύσκολο και αν είναι αυτό, μιας και ο ανταγωνισμός στο επίπεδο της Ξάνθης είναι πολύ υψηλός, ο Δημήτρης Παπάζογλου θα παλέψει ώστε να δει τα ποδοσφαιρικά του όνειρα να εκπληρώνονται!

Info:  Ο Δημήτρης Παπάζογλου, είναι γεννημένος στις 16/6/1999 και αγωνίζεται στην θέση του αριστερού μπακ, ενώ παλαιότερα έχει αγωνιστεί και σ’ αυτές του αριστερού χαφ, αλλά και του αμυντικού χαφ.

*Το αφιέρωμα στον Δημήτρη Παπάζογλου, πραγματοποίησε η εβρίτικη εφημερίδα ΕβροSport

Share it