Search

“Κιτρινόμαυρο” με ανατροπή το Θρακιώτικο ντέρμπι της Γ’ Εθνικής! Βελτιωμένη η Δόξα, ανώτερος ο Ορφέας Ξάνθης

Ιδανικά μπήκε στο 2017 ο Ορφέας Ξάνθης που παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε να με δύο χτυπήματα  στο φινάλε κάθε ημιχρόνου να ανατρέψει το σκορ και να κερδίσει με 2-1 την εμφανώς βελτιωμένη Δόξα Προσκυνητών.

Η ομάδα των Προσκυνητών πιο δυνατά στο γήπεδο και κατάφερε μόλις στο 12′ να δώσει το έναυσμα στους φίλους της ομάδας της που βρέθηκαν στο Ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Θράκης να πανηγυρίσουν, όταν ο Πάρης Κατσαρός στην πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα της Δόξας κατάφερε με κεφαλιά να ανοίξει το σκορ.  Μετά το γκολ και θέλοντας να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ   πίεσε δημιούργησε και άλλες στιγμές όμως ο Ρούφος τόσο στην προσπάθεια του Κατσαρού όσο και στο φοβερό γυριστό του Τρίχα κράτησε το σκορ στο 1-0.

Μετά το 35′ ο Ορφέας ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του, και αφού απείλησε αρχικά με την προσπάθεια του Βασίλη Καραγκιόζη που νικήθηκε απο τον Πέρτσα, κατάφερε τρία λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου μέρους να ισοφαρίσει με σουτ του πρώτου της σκόρερ Κώστα Ξαντινίδη που έκανε το 1-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Το τέρμα που σημείωσε στο φινάλε του πρώτου μέρους φαίνεται πως τόνωσε ψυχολογικά τους Ξανθιώτες που μπήκαν στο δεύτερο μέρος αποφασισμένοι να πάρουν το παιχνίδι,και κατάφεραν να περιορίσουν αισθητά τις προσπάθειες των γηπεδούχων και να δημιουργήσουν πολλές καλές στιγμές. Κορυφαία απο αυτές ήταν στο 70′ όταν ούτε ο Χίντ Ιμέρ(στην πρώτη του εμφάνιση μετά την επιστροφή του στον Ορφέα) ούτε ο Μουμίνογλου κατάφεραν να δώσουν το προβάδισμα στον Ορφέα, μια φάση όμως που είχε αρνητικό αντίκτυπο για τους γηπεδούχους καθώς ο τερματοφύλακας της ομάδας Περτσάς συγκρούστηκε με τον Ιμέρ και έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Η πίεση των φιλοξενούμενων απέδωσε καρπούς στο 84′ όταν ο Μουμίνογλου έκανε το γύρισμα απο τα αριστερά με τον Λαζαρίδη να κάνει την προβολή και να την στέλνει στα δίχτυα του Αγγελόπουλου για να ολοκληρώσει την πλήρη ανατροπή και να χαρίσει στην ομάδα του τη νίκη. Νίκη που θα μπορούσε να έχει ακόμη μεγαλύτερο σκορ αν το σουτ του Μουμίνογλου στο φινάλε δεν κατέληγε στο δοκάρι του Αγγελόπουλου.

Πολύ καλή η Δόξα στο πρώτο μέρος, αγνώριστη στο δεύτερο με την ομάδα του Γιάννη Κλειτσιώτη να επηρεάζεται και απο τον τραυματισμό  του Περτσά αλλά και το γεγονός πως λόγω της κακοκαιρίας δεν είχε πολλές προπονήσεις και παιχνίδια στα πόδια της. Εν αντιθέσει με την ομάδα του Ορφέα που ως γνωστόν δουλεύει σε επαγγελματικά επίπεδα και παρά την κακοκαιρία όχι μόνο δεν χαλάρωσε και  σταμάτησε τις προπονήσεις αλλά τις συνέχισε σε πιο έντονο ρυθμό στο κλειστό γυμναστήριο της ομάδας στο γήπεδο του ΑΟΞ, με τους Ξανθιώτες να εντυπωσιάζουν ειδικά στο δεύτερο μέρος.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γεωργιτσόπουλος της ΕΠΣ Δράμας, με βοηθούς τους Κουβαλάκη και Παστιάδη της ίδιας Ένωσης.

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ (Γ. Κλειτσιώτης): Περτσάς (75’ λ.τ. Αγγελόπουλος), Κελεσίδης, Μόσχος, Λειβαδιώτης, Λέφης, Τρίχας, Δημητριάδης, Κασιώτης, Καμζελάς (59’ Σιδηρόπουλος), Κατσαρός (60’ Ανυφαντάκης), Βάσκος.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ρούφος, Τζαμπάζ Χαλίλ Χακή, Τορομανίδης (57’ Λαζαρίδης), Μαλαδένης, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β., Μπουνταγκίδης (46’ Χιντ Ιμέρ), Ξαντινίδης, Καραγκιοζης Γ.(88′ Κατρανίτσας), Μουμίνογλου.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ SPORTSADDICT

ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ

Photo Credit: Κώστας Αβραμίδης, Παρατηρητής Θράκης

Share it