Search

Με όπλο την έδρα και με καθαρό μυαλό στο φινάλε η πρώτη νίκη για το 2017 για την Ασπίδα Ξάνθης!

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε η Ασπίδα Ξάνθης που επικράτησε της ΧΑΝΘ  με 77-73 στο κλειστό γυμναστήριο  “Χριστίνα Χριστοδούλου” του Ευμοίρου, σε μια αναμέτρηση που είχε συγκλονιστικό φινάλε.

Η ομάδα της Ξάνθης είχε το προβάδισμα σε όλη την διάρκεια του αγώνα καταφέρνοντας στο πρώτο μέρος όποτε πλησίαζε και προσπερνούσε η ΧΑΝΘ με “ξεσπάσματα” κατάφερνε να χτίζει διαφορές τις τάξεις των 5-7 βαθμών, την οποία έχασε στο τρίτο δεκάλεπτο που οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βάλουν “φωτιά” στο ματς. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν τρομερά πιεστικό και για τις δύο ομάδες, εκεί όμως μίλησε η εμπειρία παικτών όπως οι Κουτσογιάννης, Ασημάκης και Τσιαβές(πέτυχαν οι τρεις τους 10 τελευταίους κρίσιμους πόντους της ομάδας τους) αλλά και δύο εξαιρετικές άμυνες του Γρούδου στο φινάλε οδήγησαν την ομάδα της Ξάνθης στην αγχωτική αλλά σημαντική νίκη επί της ΧΑΝΘ.

Κορυφαίοι για την ομάδα της Ξάνθης οι Ασημάκης και Τσιαβές ενώ σημαντικούς πόντους πέτυχαν οι Παπαδάκης, Στεφανίδης και ο Κουτσογιάνης που ανέβασε στροφές στο φινάλε, ενώ για την ομάδα της ΧΑΝΘ ξεχώρισαν οι Λευκατίδης, Ζιάκας και Γεωργάκης.

Σε επόμενη ανάρτηση θα υπάρχει πλήρες φωτορεπορτάζ αλλά και παραλειπόμενα της αναμέτρησης

Δεκάλεπτα: 20-14, 40-35(ημίχρονο), 55-52, 77-73

Διαιτητές: Παπανικολάου – Κατωτικήδης

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Κ. Ιωαννίδης): Ντεμάι, Παπαδάκης  9(1), Γρούδος 5(1), Μασμανίδης, Στεφανίδης  7(2), Καραμπίνης, Τσιαβές  19(1), Κουτσογιάννης  6, Ασημάκης  25(3), Παπαθανασίου, Μανδαλάκης  3(1), Πέτς  3.

ΧΑΝΘ(Σ. Νικολαίδης): Ιορδάνογλου  4, Αμπατζάς  9, Βλάχος  18, Ερμείδης Δ., Ελευθεριάδης  3(1), Ζιάκας   12(2), Ερμείδης Π., Γεωργάκης  12(2), Δούκας, Λευκατίδης  15(2), Φυλακτός, Μελίδης

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ Β’ ΕΘΝΙΚΗ

Share it