Search

“Πονοκέφαλος” Λουτσέσκου ενόψει Ολυμπιακού, με -8 και βλέπουμε στον Πειραιά η Ξάνθη!

Με πολύ σημαντικές απουσίες θα κληθεί να παραταχθεί στο ντέρμπι κορυφής με τον Ολυμπιακό στο “Γ. Καραϊκάκης” η Ξάνθη, στην αναμέτρηση που θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 19:30 στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής της Super League.

Οι Θρακιώτες θα πάνε στο Φάληρο «λαβωμένοι» και με πολύ σημαντικά θέματα κυρίως στην άμυνα, καθώς ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετρά οκτώ άκρως σημαντικές απουσίες, συμπεριλαμβανόμενου φυσικά και του Ντάνι Νιέτο που αποχώρησε απο την ομάδα.

Πιο συγκεκριμένα ο Ρουμάνος τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τιμωρημένων Λισγάρα, Ντε Λούκας, Γιουνές αλλά και του Φλίσκα που αποβλήθηκε στο παιχνίδι με Ηρακλή. Σε αυτούς έρχεται να προστεθεί και ο τραυματίας Οκάν Χατζητερζόγλου(παραμένει σε ακινησία λόγω του κατάγματος στο μετατάρσιο), ο Πέτρος Ορφανίδης(μυικός τραυματισμός στον δικέφαλο), ο Μανώλης Παπαστεριανός (ενοχλήσεις στο γόνατο) καθώς και ο Αντριάν Λουσέρο που ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό στην προθέρμανση του αγώνα με τον Ηρακλή.,

Όπως αντιλαμβάνεστε πέρα απο την πολύ σημαντική απουσία βασικών παικτών όπως οι Λισγάρας, Ντε Λούκας, Φλίσκας, Λουσέρο και φυσικά την απουσία του τοπ σκόρερ της Γιουνές, το κύριο μέλημα του Ραζβάν Λουτσέσκου θα είναι στο ζήτημα που δημιουργείται στην άμυνα μια και εκτός θα είναι οι  δύο απο τους τρεις στόπερ που έχουν χρησιμοποιηθεί την φετινή χρονιά ενώ και ο Οκάν που τον έχουμε συνηθίσει στους Νέους να αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας είναι και αυτός λόγω του τραυματισμού του εκτός.

Όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς δημιουργείται πολύ σημαντικός προβληματισμός για το ποιος θα είναι ο παρτενέρ του Καρασαλίδη στο κέντρο της άμυνας, και ειδικά για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου της βαθμολογίας. Οι πιο ξεκάθαρες επιλογές που φαίνεται  να μπορεί να έχει ο Λουτσέσκου μοιάζουν να είναι μεταξύ δύο, αυτή του “έμπειρου” στην θέση του κεντρικού αμυντικού παρότι τον έχουμε συνηθίσει ως δεξιό μπακ Θανάσης Παπαγεωργίου(έπαιζε στόπερ στο 3-5-2 του Πανθρακικού), και αυτή του “νέου” Στράτου Σβάρνα που ωστόσο αν παίξει αυτό θα είναι και το ντεμπούτο του. Εκτός και αν ο Λουτσέσκου πάει σε κάποιου είδους αλχημεία κάτι που ωστόσο μοιάζει πιο δύσκολο λόγω των ελλείψεων και στις υπόλοιπες θέσεις

Σημαντικά μειωμένες είναι οι επιλογές του Ρουμάνου και στην μεσοεπιθετική γραμμή καθώς με την απουσία των Ντε Λούκας, Λουσέρο, Ορφανίδη και Παπαστεριανού ο Λουτσέσκου έχει στην διάθεση του επιλογές μετρημένες στα δάχτυλα. Πιο συγκεκριμένα με το πιο πιθανό είναι αν μείνουν αυτά τα προβλήματα μέχρι το Σάββατο μένει να δούμε ποιος θα είναι ο παρτενέρ του Καμαρα στον χώρο του κέντρου με πιο πιθανή την οπισθοχώρηση του Βασιλακάκη και την είσοδο στην ενδεκάδα του Λάζιτς με τους Σολτάνι και Τριάδη να είναι στα άκρα. Άλλωστε οι υπόλοιπες επιλογές για τον Ρουμάνο είναι ο 19χρονος  Ραφαήλ Μελισσόπουλος που όμως δεν έχει παίξει ακόμη και ο επίσης 19χρονος Κωνσταντίνος Κώστας που έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως αλλαγή στο παιχνίδι με τον Ηρακλή.

Μειωμένες και οι επιλογές και στην επίθεση με την αναμενόμενη λύση για την αντικατάσταση του Χαμζά Γιουνές να είναι ο Αντώνης Ράνος.

Ο χρόνος είναι μικρός μια και το ματς είναι το Σάββατο με τον Ρουμάνο να καλείται με όσους παίκτες έχει διαθέσιμους και ετοιμοπόλεμους να παρουσιάσει για ακόμη ένα ματς ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα παλέψει για ότι καλύτερο στο γήπεδο.

Share it