Search

ΑΟΞΑΡΑ για μεγάλα πράγματα! Μόνη δεύτερη με ανατροπή επί του Ηρακλή!!!

Με τους Παναγιώτη Τριάδη και Χαμζά Γιουνές να κάνουν τρομερά πράγματα, τον Βασιλακάκη να είναι πανταχού παρών και τον Ζίβκοβιτς να αποκρούει πέναλτι η Ξάνθη ξεπέρασε το “σοκ” απο το γρήγορο γκολ του Ηρακλή και με δύο τέρματα του πρώτου της σκόρερ Χαμζά Γιονές και ένα του Παναγιώτη Τριάδη πέτυχε ακόμη μια νίκη. Πρώτη εμφάνιση με την φανέλα του ΑΟΞ για τον Κωνσταντίνο Κώστα.

Η ομάδα της Ξάνθης έφτασε τους 31 βαθμούς και μετά την ήττα του Πανιωνιού μέσα στα Γιάννενα έμεινε μόνη δεύτερη στην βαθμολογία, και με το ντέρμπι κορυφής με τον Ολυμπιακό να έρχεται το Σάββατο. Μοναδικό μελανό σημείο για την ομάδα της Θράκης η αποβολή του Κώστα Φλίσκα.

Στις καλύτερες φάσεις του αγώνα, στο 10’ μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Πασά, ο οποίος από κοντά με ωραίο τελείωμα έκανε το 0-1. Στο 18’ ο Σολτάνι δεν μπόρεσε να τελειώσει την φάση όπως θα ήθελε αλλά στο 26’ ο Βασιλακάκης κέρδισε πέναλτι από την προβολή του Μοντέιρο και ο Γιουνές από τα 11 βήματα, σημειώνοντας το 11 φετινό του γκολ έκανε το 1-1. Στο 29’ το σουτ του Τριάδη μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Χουάντερσον. Στο 30’ κοντινή κεφαλιά του Στάμου πέρασε λίγο άουτ. Στο 47’ ο Τριάδης δέχθηκε την πάσα από τον Καμαρά αλλά το σουτ του μπλόκαρε ο Χουάντερσον. Στο 55’ μετά από όμορφη επιθετική προσπάθεια, η μπάλα έφτασε στον Σολτάνι στο ύψος της περιοχής που έκανε το σουτ για να μπλοκάρει ο Χουάντερσον. Στο 60’ ο Ζίβκοβιτς με εξαιρετική επέμβαση μετέτρεψε σε κόρνερ το σουτ του Λουκίνα και στο επόμενο λεπτό η Xanthi FC έφτασε στην ανατροπή. Ο Τριάδης πήρε τη μπάλα από το χώρο του κέντρου και έφτασε μέχρι την αντίπαλη περιοχή όπου με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Χουάντερσον κάνοντας το 2-1. Στο 66’ ο Γουάλας έκανε το άστοχο σουτ. Στο 70’ έγινε το 3-1 με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Χαμζά Γιουνές στο παιχνίδι. Ο Τριάδης έδωσε την ασίστ και ο επιθετικός της ξανθιώτικης ομάδας σημείωσε το 12ο φετινό του τέρμα. Στο 88’ ο διαιτητής Αρετόπουλος υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Ηρακλή αποβάλλοντας και με 2η κίτρινη τον Κώστα Φλίσκα. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Λουκίνας με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς να αποκρούει το πέναλτι.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος (ΕΠΣ Τρικάλων) με βοηθούς τους κ.κ. Θεόδωρο Νταλούκα (ΕΠΣ Τρικάλων) – Σπυρίδων Βασιλόπουλο (ΕΠΣ Έβρου) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Χρήστος Γκράνας της ΕΠΣ Θράκης.

 

ΑΟ ΞΑΝΘΗ(Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Καρασαλίδης, Φλίσκας, Καμαρά, Ντε Λούκας, Σολτάνι (58’ Λάζιτς), Τριάδης, Βασιλακάκης (80’ Ράνος), Γιουνές (87’ Κώστας).

Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Στάμου, Τζανετόπουλος, Μοντέιρο, Ιντζόγλου (74’ Γροντής), Πασάς (72’ Ηλιάδης), Αγγελόπουλος (62’ Λεοζίνιο), Ρούσος, Λουκίνας, Κούρος.

 

Share it