Search

Συνεχίζει να γράφει ιστορία η ομάδα του Λουτσέσκου! Το νέο μεγάλο τριπλό ρεκόρ της Ξάνθης!!!

Οι υψηλές πτήσεις του ΑΟ Ξάνθης συνεχίζονται και το 2017, και μετά την ήττα της περασμένης αγωνιστικής απο τον Ολυμπιακό, οι Θρακιώτες επέστρεψαν στις νίκες ολοκληρώνοντας τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος σπάζοντας ακόμη τρία ιστορικά ρεκόρ της.

Η Ξάνθη που την τριετία θητείας του Ρουμάνου τεχνικού Ραζβάν Λουτσέσκου μας έχει συνηθίσει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο κατάφερε να σπάσει ακόμη δύο, και μάλιστα και τα δύο μας προδιαθέτουν για ακόμη σπουδαιότερα πράγματα απο την “Βασίλισσα της Θράκης”.

Το πρώτο και μεγαλύτερο επίτευγμα της Ξάνθης δεν είναι άλλο φυσικά απο το γεγονός πως για πρώτη φορά στην 28χρονη συνεχή παρουσία της στην Α’ Εθνική παλαιότερα και Super League μεταγενέστερα ολοκληρώνει τον πρώτο γύρο στην 2η θέση. Πάντως για αυτούς που θα σπεύσουν να πουν πως μα τυπικά η ομάδα της Ξάνθης τελείωσε στην τρίτη θέση και όχι δεύτερη, μια και ο Πανιώνιος υπερτερεί στην ισοβαθμία, η απάντηση είναι απλή καθώς είτε 2η είτε 3η αυτή είναι η κορυφαία επίδοση στην ιστορία της Ξάνθης στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος.

Η αμέσως προηγούμενη καλύτερη θέση στην ιστορία της Ξάνθη την οποία  και κατέρριψε η φετινή είναι η τέταρτη θέση και μάλιστα δύο συνεχόμενες αγωνιστικές περιόδους. Αρχικά το 2004-2005 οπού η Ξάνθη τερμάτισε στην 4η θέση της βαθμολογίας στο πρώτο μισό με 26 βαθμούς, ενώ έναν χρόνο αργότερα η ομάδα της Ξάνθης έχοντας έναν βαθμό λιγότερο καταλαμβάνει την ίδια θέση με το φινάλε του πρώτου γύρου.

Όπως αντιλαμβάνεστε το δεύτερο ρεκόρ που έσπασε η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει να κάνει με την συγκομιδή των βαθμών, καθώς οι 28 βαθμοί που έχει συλλέξει η Ξάνθη μετά απο 15 αγωνιστικές είναι η κορυφαία επίδοση της σε πρωτάθλημα είτε 15 είτε 16 ομάδων. Η αμέσως προηγούμενη είναι οι 26 βαθμοί της περιόδου 2004-2005. Πάντως δεν είναι η καλύτερη συγκομιδή γενικά καθώς έχει μαζέψει δύο βαθμούς περισσότερους την περίοδο 1998-1999 σε πρωτάθλημα όμως 18 ομάδων.

Το τρίτο ρεκόρ που έσπασε η Ξάνθη με τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα έγκειται στο γεγονός πως το ιστορικό σωματείο της Θράκης τελείωσε τον πρώτο γύρο με 8 νίκες κάτι που δεν έχει ξαναπετύχει στην ιστορία της είτε σε πρωτάθλημα 15 είτε 16 ομάδων, με την κορυφαία μέχρι σήμερα να είναι οι 7 τις οποίες και πέτυχε άλλες τρεις φορές. Μοναδική καλύτερη επίδοση της η οποία όμως σημειώθηκε σε πρωτάθλημα 18 ομάδων, οπότε και παιχνίδια παραπάνω, είναι αυτή του 1998-1999 οπού η Ξάνθη είχε σημειώσει 9 νίκες.

Αναμφίβολα ο ΑΟΞ δίνει κάθε δικαίωμα στους ιθύνοντες και τους φίλους του συλλόγου να ονειρεύονται  μεγάλα πράγματα κάτι που η εικόνα της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου δικαιολογεί απόλυτα και δείχνει ικανοί για ακόμη περισσότερα και σπουδαιότερα ρεκόρ.

Θυμηθείτε μερικά απο τα ρεκόρ που έχει σπάσει η ομάδα της Ξάνθης στα παρακάτω λίνκ:

Το απίστευτο ρεκόρ του Χαμζά Γιουνές

Χρονιά των ρεκόρ το 2016 για την Ξάνθη! Τα ρεκόρ που έσπασε και ο κοινός παρανομαστής της…Βέροιας!!!

Έπιασε το ιστορικό ρεκόρ αήττητων αγώνων της η Ξάνθη ξανά με…Λουτσέσκου στον πάγκο!

Share it