Search

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 7 εκατομμυρίων προχωρά ο ΠΑΟΚ λόγω…ΣΕΚΑΠ!

Την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 7 εκατομμύρια ευρώ αποφάσισε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης.

Ψηφίστηκε ομόφωνα στη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ η προκήρυξη νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 7.17 εκατ. ευρώ. Η αύξηση θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς το ποσό αγγίζει και το θέμα της εμπλοκής της ΣΕΚΑΠ.

Τα 3εκ. είναι για την ΣΕΚΑΠ για να βγει από το μετοχολόγιο επειδή με απόφαση της ΕΕΑ έπρεπε να βγει από το μετοχολόγιο γιατί δεν ανήκει σε φυσικό πρόσωπο και τα άλλα 4 γενικά για τις ανάγκες της ΠΑΕ

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είχε απορρίψει τη συμμετοχή της ΣΕΚΑΠ Α.Ε. (εταιρία συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη) στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την δικαιολογία πως η συγκεκριμένη εταιρεία αποτελείται από συναιτερισμούς και βασική προϋπόθεση -σύμφωνα με την ΕΕΑ- για να εισέλθει κανείς σε μια ΠΑΕ είναι να γνωρίζει τα φυσικά πρόσωπα που βρίσκονται πίσω.

Η ακύρωση των μετοχών της εν λόγω εταιρίας -λοιπόν- ανάγκασε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ στη μείωση μετοχικού κεφαλαίου προκειμένου να επιστραφούν τα λεφτά της εταιρείας ΣΕΚΑΠ, κάτι που έπρεπε να καλυφθεί από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οποία αποφασίστηκε στα 7.17 εκατ. ευρώ, με τα με τα 3.169.998 εκατ. ευρώ να αφορούν την καπνοβιομηχανία.

Οι ζημιές του ΠΑΟΚ το 2015-2016 είναι κοντά στα 9.200.000. Πέρυσι ήταν στα 15 εκατ. αλλά πρέπει να τονιστεί πως το 2015-16 οι πωλήσεις παικτών που έχουν υπολογιστεί είναι μόλις 1 εκατ. και τα υπόλοιπα που αφορούν πωλήσεις Μακ, Λούκας, Ολσεν θα αφορούν τη σεζόν 2016-2017.

Share it