Search

Αποχαιρέτησε άσχημα το 2016 ο Εθνικός Αλεξ/πολης! Εθνικός Αλεξ/πολης -Ηρακλής Καβάλας 58-61

O Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο οποίος έχει δείξει δύο διαφορετικά πρόσωπα στο φετινό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, ένα καλό και ένα κακέκτυπο, στο τελευταίο του παιχνίδι για το 2016 εμφάνισε το δεύτερο και ηττήθηκε απ’ τον μαχητικό και παθιασμένο ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο, Ηρακλή Καβάλας.

Την προηγούμενη αγωνιστική το σερί νικών του Εθνικού σταμάτησε στην Ξάνθη, στην έδρα του Λεύκιππου και η αλήθεια είναι πως εκείνη η ήττα δεν ξένισε κανέναν αφού ο Λεύκιπποες αποτελεί ποιοτικότερη ομάδα, αλλά η ήττα απ’ τον Ηρακλή Καβάλας ήταν απ’ αυτές που χαρακτηρίζονται «εκτός προγράμματος».

Απ’ το πρώτο δεκάλεπτο οι παίκτες έδειξαν πως δεν βρίσκονται σε καλό φεγγάρι. Ο Ηρακλής Καβάλας πατώντας στην αστοχία των γηπεδούχων απ’ την περιφέρεια αλλά και την δική του καλή άμυνα στο low post, κράτησε τον αντίπαλό του στους 13 πόντους και προηγούνταν στο πρώτο δεκάλεπτο με 13-20. Στοδεύτερο δεκάλεπτο οι αθλητές του Γιώργου Κανδύλη εμφανίστηκαν βελτιωμένοι και με επιμέρους σκορ 21-12, έκλεισαν το ημίχρονο με το υπέρ τους 34-32.

Το μικρό προβάδισμα των δύο πόντων πήγε στους 5 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου που βρήκε τον Εθνικό να προηγείται με 49-44. Το ματς συνέχισε να πηγαίνει σ’ αυτό το τέμπο, όπου οι γηπεδούχοι είχαν ένα μικρό προβάδισμα μέχρι και το 56-53. Τότε ο Ηρακλής Καβάλας έτρεξε ένα σερί 0-7 και βρέθηκε να προηγείται στο πιο κρίσιμο σημείο με 56-61. Το μόνο που κατάφερε ο Εθνικό ήταν να μειώσει στο τελικό 58-61.

Ο Εθνικός αποχαιρετά έτσι με άσχημο τρόπο το 2016 και ευελπιστεί σε μια πορεία χωρίς μεταπτώσεις το 2017, με τον Ηρακλή Καβάλας να δείχνει πως διαθέτει ένα αξιόμαχο σύνολο, που είναι δουλειά του έμπειρου κόουτς, Λογοθέτη.

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 34-32, 49-44, 58-61

Συνθέσεις:

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Κανδύλης): Σιταρίδης Δ., Σιταρίδης Κ., Θεολογίδης, Παπαδούδης, Φυσέκης/ Αντωνίου, Μπατμάς, Ανδρονούδης, Δαλακούρας, Παπαλαμπίδης

Ηρακλής Καβάλας (Λογοθέτης): Μαλαθούνης, Τόργιας, Σκρητζόβαλης, Χατζημόσχου, Χατζάτογλου/ Δερμεντζής, Βασιλειάδης, Βουδουλάκης, Καραμανώλης

Δείτε τις φωτογραφίες που απαθανάτισε ο φακός της Γιώτας Τσικάκη:

Share it