Search

Ξάνθη δίχως φρένα! Με χατ-τρικ του… Santa Γιουνές “σάρωσε” και την Βέροια!

Ακόμη μια ονειρική εμφάνιση και νίκη της Ξάνθης μέσα στην Βέροια επί της τοπικής ομάδας, με τον πρώτο σκόρερ της Ξάνθης Χαμζά Γιουνές να κάνει πρόωρο Χριστουγεννιάτικο δώρο στην ομάδα του πετυχαίνοντας χάτ-τρικ. Εντυπωσιακή παρουσία και απο τους Xanthifans

Ασταμάτητη η Ξάνθη που διέλυσε την Βέροια με 4-0 και έφτασε το εντυπωσιακό σερί της στα 10 παιχνίδια αήττητοι και δίνει το έναυσμα στον κόσμο της όχι απλά να ονειρεύεται Ευρώπη αλλά ακόμη και το κάτι…παραπάνω!

Η “Βασίλισσα της Θράκης” ήταν η πραγματική Βασίλισσα του Βορρά στο γήπεδο με τον μαέστρο Ραζβάν Λουτσέσκου και τον Χαμζά Γιουνές να ντύνεται… Αϊ Βασίλης και με τρία τέρματα σε απόσταση μάλιστα 5′ λεπτών(61-66) οδήγησε την ομάδα της Θράκης σε μια σπουδαία νίκη με 0-4, το σκορ είχε ανοίξει στο 19′ με κεφαλιά ο Χρήστος Λισγάρας. Τα 8 τέρματα έφτασε ο Χαζμά Γιουνές, και τα 10 ματς χωρίς ήττα η Ξάνθη που σπάει όλα τα κοντέρ με την παρουσία της.

Στις καλύτερες στιγμές του Σαββατιάτικου αγώνα, στο 12’ το μακρινό αδύναμο σουτ του Σαρπόνγκ πέρασε άουτ. Στο 19’ η ξανθιώτικη ομάδα πήρε προβάδισμα στο σκορ μετά το όμορφο κόρνερ του ο Ντε Λούκας και την κεφαλιά του Λισγάρα που πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους κάνοντας το 0-1. Στο 22’ το σουτ του Σαρπόνγκ δεν ανησύχησε τον Ζίβκοβιτς. Στο 42’ Γιουνές και Λουσέρο συνεργάστηκαν με τον τελευταίο να κάνει την συρτή σέντρα αλλά τον Λόπεζ να μπλοκάρει προ του Βασιλακάκη. Στο 45’ ο Λινάρδος πρόλαβε την τελευταία στιγμή τη σέντρα του Γιουνές πριν σουτάρει ο Βασιλακάκης.

Στο 55’ η κεφαλιά του Βίτι μετά το κόρνερ του Κάλβο πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ξάνθης. Στο 57’ ο Βασιλακάκης μέσα στην περιοχή έκανε το γύρισμα με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Κάλι και τον διαιτητή να καταλογίζει το πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Γιουνές που στο 58’ έκανε το 0-2 από τα 11 βήματα. Στο 61’ σε όμορφη επιθετική ενέργεια της Xanthi FC ο Βασιλακάκης έδωσε την ασίστ και ο Γιουνές με πλασέ σημείωσε το 0-3 και στο 67’ ο Τριάδης ανατράπηκε από τον Λόπεζ και με νέο πέναλτι ο Γιουνές έκανε το 0-4. Στο 77’ το πλασέ του Λουσέρο μπλόκαρε ο Λόπεζ. Στο 80’ ο Νιέτο τελικός αποδέκτης της αντεπίθεσης της ξανθιώτικης ομάδας έκανε το άστοχο πλασέ χάνοντας την ευκαιρία. Ο Λόπεζ σταμάτησε εντυπωσιακά το πλασέ του Σολτάνι στο 89’. Στις καθυστερήσεις ο Νιέτο έχασε νέα καλή ευκαιρία όταν το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Λόπεζ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Θάνος της ΕΠΣ Γρεβενών με βοηθούς τους κ.κ. Γιώργος Καλφόγλου (ΕΠΣ Θεσπρωτίας) – Πέτρος Πάτρας (ΕΠΣ Μακεδονίας) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Φωτιάδης Ανανίας (ΕΠΣ Σερρών).
Κίτρινες: 40’ Βασιλακάκης, 52’ Μπαξεβανίδης, 66’ Λόπεζ.

Βέροια (Θωμάς Γράφας): Λόπεζ, Βασιλαντονόπουλος (46’ Βίτι), Μαλόν, Χαροντάκης, Μπαλάφας, Κάλι, Άρτσε, Λινάρδος, Σισίνιο (46’ Κάλβο), Καπετάνος, Σάρπονγκ.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ(Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Ντε Λούκας (78’ Νιέτο), Λουσέρο, Καμαρά, Τριάδης (74’ Σολτάνι), Βασιλακάκης (81’ Ράνος), Γιουνές.

Share it