Search

Στη Βύσσα το εβρίτικο ντέρμπι, 3-0 τη Νίκη στην Αλεξανδρούπολη!

Ο ΑΟ Νέας Βύσσας ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι του Έβρου για την 6η αγωνιστική του 2ου Υποομίλου του Β’ Ομίλου της Α2 βόλεϊ γυναικών, επικρατώντας 3-0 σετ της Νίκης Αλεξανδρούπολης στο κλειστό «Μιχάλης Παρασκευόπουλος». 

Οι φιλοξενούμενες ήταν καλύτερες στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, με τα κορίτσια της Νίκης από την άλλη πλευρά να πραγματοποιούν τη χειρότερη φετινή τους εμφάνιση.

Οι αθλήτριες του Τάσου Βλασακίδη πήραν το 1ο σετ με 26-24, αλλά δυσκολεύτηκαν αρκετά για να το κατακτήσουν. Μπορεί να προηγήθηκαν με 22-17, αλλά με τη Λαμπρίδου να μπαίνει ως αλλαγή και να κάνει ένα σερί η Νική ισοφάρισε. Τον νικητήριο πόντο η Βύσσα τον πήρε από λάθος της Καλογεροπούλου. Στο 2ο σετ η ομάδα του Β. Έβρου επικράτησε με 25-19, με τη διαφορά να ξεφεύγει από το 15-14 και μετά.

Το 3ο σετ ήταν και το πιο καταστροφικό για τις γηπεδούχες με τα λάθη να συνεχίζονται και τη Βύσσα να κάνει ένα τρομερό σερί κάνοντας το 8-5 της Νίκης, 19-8 υπέρ της! Κλείδωσε τη νίκη παίρνωντας το με 25-15, ενώ λίγο πριν το τέλος του αγώνα η Τζένη Καλογεροπούλου δεν αισθάνθηκε καλά και ζήτησε αλλαγή από τον προπονητή της, πέφτοντας στη συνέχεια λιπόθυμη. Λίγα λεπτά μετά συνήλθε, με το άγχος και την ένταση του αγώνα να είναι απ’ ότι φαίνεται οι παράγοντες που οδήγησαν σε αυτή την εξέλιξη.

Με το τρίποντο αυτό η Νέα Βύσσα έφτασε τους 13 βαθμούς και ανέβηκε στην 1η θέση της βαθμολογίας, περιμένοντας το αυριανό ματς της Νέας Γενεάς με τον Αρχέλαο Κατερίνης για να δει αν θα παραμείνει εκεί. Στην επόμενη αγωνιστική μάλιστα Βύσσα και Νέα Γενεά διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο ντέρμπι κορυφής του ομίλου.

Συνθέσεις:

Νίκη Αλεξανδρούπολης (Γιάννης Ανδρεάδης): Νικολαΐδου, Καρακύκλα, Καράμπαλη, Παρισάκη, Σιούγγαρη, Χαρισιάδου, λ- Καλογεροπούλου. Αλλαγές: Λαμπρίδου, Τζήλλα, Ζυγερίδου, Μπουλιώνη.

Νέα Βύσσα (Τάσος Βλασακίδης): Λελεντζή, Παπαστεφάνου, Παπαδοπούλου, Μέλκα, Μαλούκου, Σπυροπούλου, λ- Κωνσταντινίδου. Αλλαγές: Σταματοπούλου, Αϊναλή.

Share it