Search

Βαθιά οικονομική ανάσα για Πανθρακικό και Football League που βρήκαν…χρήμα!

Ο διοικητικός φορέας της δεύτερης κατηγορίας απέκτησε δύο χορηγούς και γλιτώνει το… λουκέτο, βάζοντας στο συρτάρι επί του παρόντος τα σενάρια πτώχευσης.

Συγκεκριμένα, υπάρχει συμφωνία για τηλεοπτική στέγη στην ΕΡΤ και με τη Stoiximan για την ονομασία του πρωταθλήματος. Όσο για τα χρήματα; To ρεπορτάζ αναφέρει 600.000 ευρώ από την ΕΡΤ (για τη μετάδοση δύο ή τριών ματς ανά αγωνιστική κατά περίσταση) και 400.000 ευρώ από την προαναφερθείσα στοιχηματική εταιρεία. Έτσι συνολικά το ποσό φτάνει το 1.000.000 ευρώ, το οποίο μπορεί στη διαίρεση να δίνει θεωρητικά από 55.556 ευρώ σε κάθε μία από τις 18 ομάδες, αλλά στην πραγματικότητα το νούμερο αυτό είναι μικρότερο με δεδομένο ότι με αυτά τα χρήματα θα καλυφθούν και τα λειτουργικά έξοδα της Ένωσης Β’ Εθνικής (οι εργαζόμενοι είναι ως γνωστό «μέσα»). Ως εκ τούτου, βιοποριστικά οι ΠΑΕ έτσι δεν… βγάνουν, αφού θα τους μείνουν κυριολεκτικά ψίχουλα.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί, ότι η σύμβαση με την ΕΡΤ θα είναι διετής και θα υπάρξει αποζημίωση 600.000 ευρώ και για την επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν!

Από εκεί και πέρα, οι ΠΑΕ ενημερώθηκαν ήδη με εσωτερική αλληλογραφία, αφού έλαβαν σχετικό faxαπό τη διοργανώτρια την Πέμπτη (8/12).

Πηγή: a-sports.gr

Share it