Search

Βήμα τίτλου για την ΑΕ Διδυμοτείχου με τη νίκη της με 2-0 μέσα στην Άνθεια (photos)

Η Αθλητική Ένωση Διδυμοτείχου ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου με την Ένωση Άνθειας/Αρίστεινου, επικρατώντας εκτός έδρας με 2-0 χάρη στα γκολ των Ιντζέ και Γιαννόπουλου στο πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου.

Με τη νίκη αυτή το Διδυμότειχο είναι μόνο πρώτο στη βαθμολογία με 27 βαθμούς έχοντας αφήσει 3 βαθμούς πίσω του τους Ορέστη Ορεστιάδας και Ένωση με 24. Αυτό βέβαια δεν είναι το μοναδικό προβάδισμα που έχει η ΑΕΔ έναντι των άλλων διεκδικητών, αλλά πια έχοντας νικήσει Ορέστη & Άνθεια σε περίπτωση ισοβαθμίας παραμένει στην 1η θέση. Σίγουρα όμως το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα και τίποτα δεν έχει κριθεί.

Πάμε όμως να δούμε πως οι «πράσινοι» έφτασαν στην 9η τους νίκη σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα.

Μόνο στο πρώτο ημίχρονο είδαμε την Ένωση Άνθειας/Αρίστεινου να δημιουργεί ευκαιρίες, καθώς μετά τα γρήγορα γκολ των φιλοξενούμενων στο β’ μέρος κατέρρευσε και δεν κατάφερε να γίνει απειλητική. Η πρώτη σημαντική ευκαιρία στο ματς ανήκει στην ομάδα του Γιάννη Αναστασιάδη, με τον Γιαννόπουλο από πολύ κοντά να μην μπορεί να βρει δίχτυα σουτάροντας άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι θα απαντήσουν, με τον Καπανίκα να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα στο δοκάρι. Στο 12′ και πάλι ο Καπανίκας θα δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΔ, αλλά το το σουτ του θα φύγει λίγο έξω απ’ την εστία του Ζλατάνη. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο άτυχος του ντέρμπι Φραγγουλίδης τραυματίστηκε (του γύρισε ο αστράγαλος) και αποχώρησε, με τη θέση του να παίρνει ο Καρασερίδης. Στο 37′ ένα σουτ του Σ. Πετρόπουλου έφυγε ψηλά άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Θάνου είχε την ίδια κατάληξη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕ Διδυμοτείχου με τον Ιντζέ να συνδυάζεται εκπληκτικά με τον Γιαννόπουλο, να φεύγει τετ α τετ με τον Θυμιανίδη και να πλασάρει εξαιρετικά για το 0-1 στο 48′, τέρμα που πανηγυρίστηκε όπως ήταν φυσικό δεόντως από τους οπαδούς της ομάδας που ταξίδεψαν μέχρι την Άνθεια για να συμπαρασταθούν στην ΑΕΔ. Στο 54′ ήταν σειρά του αρχηγού Χρήστου Γιαννόπουλου να βρει δίχτυα αφού μετά από σέντρα του Θάνου η μπάλα έφτασε στον Σ. Πετρόπουλο ο οποίος έσπασε στον Γιαννόπουλο που από κοντά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και έτρεξε για να γίνει ένα με τους οπαδούς. Τρία λεπτά αργότερα ο κάπτεν των περσινών πρωταθλητών έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά το σουτ του έφυγε άουτ. Από αυτό το σημείο και ύστερα το ματς ήταν ανιαρό και οι δύο ομάδες δεν απείλησαν μέχρι το φινάλε, με τον κ. Αναστασιάδη να κάνει αλλαγές ενισχύοντας τα μετόπεισθεν. Στο 63′ ο Μιχάλης Φλώρος προχώρησε σε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή, με τον Καρασερίδη που είχε μπει στο παιχνίδι να τραυματίζεται και αυτός (σφίξιμο στον δικέφαλο) και την θέση του να παίρνει ο Μιχαλτσίδης. Στο 85′ είχαμε μία αψυμαχία ανάμεσα στον Γιαννόπουλο και τον Δορουγιδένη, με τον διαιτητή της αναμέτρησης κ. Σουβάρα να δείχνει από μία κίτρινη κάρτα και στους δύο.

Αυτά όσο αφορά το αγωνιστικό κομμάτι. Πριν την έναρξη του αγώνα όμως είχαμε ένα συμβάν στο οποίο χρειάστηκε και επέμβαση της αστυνομίας για να λάβει τέλος. Δύο νεαροί που βρίσκονταν στην εξέδρα και οι οποίοι ήταν απ’ ότι φαίνεται εξωαγωνιστικοί, αφαίρεσαν ένα από τα πανό των οπαδών της ΑΕ Διδυμοτείχου και μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο όπου και τους κυνήγησαν οι αστυνομικοί. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό από το δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. οι δράστες που ήταν 19 & 20 έτων συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξανδρούπολης.

Συνθέσεις:

Ένωση Άνθειας/Αριστείνου (Μιχάλης Φλώρος): Θυμιανίδης, Δουμπουλάκης, Φραγγουλίδης (30′ Καρασερίδης/63’Μιχαλτσίδης), Τσαπάνης, Λίτσιος, Πατσιώρας, Δεδελούδης, Δορουγιδένης, Μαλτέζος (82′ Τσακανίκας), Ευφραιμίδης, Καπανίκας

ΑΕ Διδυμοτείχου (Γιάννης Αναστασιάδης): Ζλατάνης, Θάνος, Παντελίδης, Άχπα, Τζανετάκος, Πετρόπουλος Σ., Αγγελακάκης (80′ Καζάλας), Μαμρικισβίλι, Πετρόπουλος Κ. (72′ Κότζα), Γιαννόπουλος, Ιντζές (64′ Αντωνιάδης).

Διαιτητής: Σουβαράς – Βοηθοί: Τερζόπουλος, Παλαιοπάνης.

Ακούστε ένα απόσπαμα των δηλώσεων των προπονητών των δύο ομάδων στους δημοσιογράφους:

Δείτε φωτογραφίες από το ντέρμπι:

 

 

Share it