Search

Ματσάρα το ντέρμπι Δημοκρίτειου με Ασπίδα, με νικητές του Ξανθιώτες!

Ματσάρα με τα όλα της έγινε μεταξύ του Α.Σ Δημοκρίτειου και της Ασπίδας Ξάνθης στο Κλειστό Πανεπιστημιακό της Κομοτηνής, δύο  ομάδων που θα αποδεικνύεται πως θα πρωταγωνιστήσουν στον 5ο όμιλο της Β εθνικής κατηγορίας, με την Ασπίδα να πετυχαίνει το δεύτερο συνεχόμενο διπλό της κερδίζοντας με 25-24.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν παγωμένα στο παιχνίδι δίνοντας τη δυνατότητα στην ομάδα της Ξάνθης να πάρει κεφάλι στο σκορ με 0-3 στο 5ο μόλις λεπτό. Η ομάδα της Κομοτηνής αντιδρούσε σε κάθε προσπάθεια της Ασπίδας να μεγαλώσει τη διαφορά του σκορ όμως οι άστοχες τελικές ενέργειες και τα δοκάρια εμπόδισαν το Δημοκρίτειο να πάρει κεφάλι στον αγώνα και έτσι το ημίχρονο έληξε με σκορ 10-12 υπέρ της Ασπίδας.

Η ομάδα της Ξάνθης στηριζόμενοι στους έμπειρους παίκτες της, Μπρατίδη, Ναθαναηλίδη και Καζαντζίδη έδειχνε πιο αποφασισμένοι για να πάρουν το παιχνίδι καθώς ήδη στο 55ο λεπτό η διάφορα ήταν στα 3 γκολ,21-24 , Η ομάδα του Δημοκρίτειου με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να ισοφαρίσει το παιχνίδι στο 58ο λεπτό. Όμως η ομάδα της Ξάνθης με τον Παπαστάμου έβαλε το 25ο γκολ που ήταν και αυτό που έκρινε το παιχνίδι μια και η άμυνα της Ασπίδας κατάφερε να αναχαιτίσει την τελευταία προσπάθεια του Δημοκρίτειου και έτσι φτάσαμε στο τελικό αποτέλεσμα που βρήκε τους Ξανθιώτες νικητές με  24-25.

Οι παίκτες των δυο ομάδων έφυγαν αγκαλιά από το γήπεδο αφού ήταν ένα παιχνίδι που χάρηκαν όλοι, νικητές και ηττημένοι δείχνοντας την καλή σχέση που έχουν οι ομάδες μεταξύ τους και λόγω φυσικά και της παρουσίας στην γηπεδούχο ομάδα των πρώην Ασπιδαίων Πατσιαβά, Βαρδάκα και Γκουντούλα.

Το επιθετικό βάρος για την Ασπίδα σήκωσε για ακόμα ένα ματς ο Ναθαναηλίδης με 11 γκολ έχοντας συμπαραστάτη τον Μπρατίδη με 7, από πλευράς Δημοκρίτειου 6 γκολ πέτυχε ο Γκουντούλας, 5 ο Ξανθόπουλος και 4 ο Ντόι.

Διαιτητες: Φωτακιδης-Κινατζιδης

Δημοκρίτειο Κομοτηνής(Ιορ. Γιαννάκου): Κούπης(3), Γκουντούλας(6), Ντόι(4), Σάκκος(1), Βαρδάκας(3), Πατσιαβάς(2), Ξανθόπουλος(5), Γιαννούλας, Βελκόπουλος, Γκάντιας, Απαζίδης, Λαγόπουλος

Ασπίδα Ξάνθης(Θεοδ. Βαφειάδης): Ναθαναηλίδης(11), Καζαντζίδης(3), Καραπαπάζογλου(1), Βασιλειάδης, Τσαντίδης, Μπρατίδης(7), Γιλμάζ, Παπαστάμου(3), Καίκης Γ., Σιλέλογλου, Ευθυμίου

Share it