Search

Στην παράταση κρίθηκε το Ξανθιώτικο ντέρμπι των Εφήβων με την Ασπίδα να νικά τον Αρίωνα!

Νίκη που την διατηρεί ζωντανή στην μάχη της πρόκρισης πέτυχαν οι Έφηβοι της Ασπίδας Ξάνθης που κέρδισαν στο τοπικό ντέρμπι της Ξάνθης τον Αρίωνα με 61-51 στην παράταση.

Στο παιχνίδι που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο “Χριστίνα Χριστοδούλου” του Ευμοίρου Ξάνθης παρουσία αρκετού κόσμου η Ασπίδα ξεκίνησε καλύτερα το ματς έχτισε διαφορά 6 πόντων πολύ γρήγορα όμως στο φινάλε της πρώτης περιόδου οι παίκτες του Αρίωνα αντέδρασαν και μείωσαν σε 17-15. Ενώ στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους συνεχίζοντας την αντεπίθεση τους και τελειώνοντας το πρώτο ημίχρονο προηγούμενοι με 25-23.

aspida-arion-efiviko1

Στο τρίτο δεκάλεπτο όπως και στο πρώτοι οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι κατάφεραν να γυρίσουν το ματς και να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα ολοκληρώνοντας μάλιστα το δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 5 πόντους(39-34). Στο τέταρτο δεκάλεπτο η ομάδα της Ασπίδας φαινόταν να καθαρίζει το ματς μια και 6 λεπτά πριν το τέλος είχε χτίσει διαφορά 9 πόντων(43-34), όμως οι παίκτες του Αρίωνα με εξαιρετικό παιχνίδι στην άμυνα κατάφεραν να επιστρέψουν δυναμικά και με επι μέρους σκορ 3-12 να τελειώσει το ματς με 46-46 και να οδηγηθούμε στην παράταση.

Εκεί οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι και με περισσότερες δυνάμεις και κατάφεραν με επί μέρους σκορ 15-5 να φτάσουν σε μια ιδιαίτερα σημαντική νίκη που τους φέρνει εκ νέου στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας και τους δίνει σημαντικό προβάδισμα στην μάχη της πρόκρισης στην τελική φάση.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-15, 23-25, 39-34, 46-46 (κ.α.) 61-51 (παράταση)

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Ιωαννίδης-Κωτάκης): Μαντζουράνης 21, Πατσής 20, Ζώτος, Ντεμάι 9(1), Τσέκης, Αραμπατζής, Χαραλαμπίδης 3(1), Τσουράπας, Παυλάκης 3, Ναλμπάντης 2, Κυβρακίδης 2, Γαβριηλίδης

ΑΡΙΩΝΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Παπαδόπουλος, Αρβανιτίδης): Κυρλίδης 6, Καραγκιοζίδης 3,Μπουτσακτσή 22, Κλωναράς 8, Βαγιανός 7, Πασχαλίδης 1, Πετρίδης 2,Καργιώτης 2, Θεοδωρίδης, Κουμπαρέλος, Χατζηπαρασκευάς

Share it