Search

Γύρισε το ματς στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε τη νίκη ο Εθνικός Αλεξ/πολης απέναντι στη Φιλία Ορεστιάδας (58-50)

Το καλό του πρόσωπο αποφάσισε να εμφανίσει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Εθνικός Αλεξανδρούπουλης, ο οποίος μετά το διπλό στην Ξάνθη επί του Αρίωνα πανηγύρισε εντός έδρας νίκη κόντρα στην Φιλία Ορεστιάδας, σ’  ένα ματς που κράτησε το ενδιαφέρον των 100 περίπου φιλάθλων, μέχρι το τέλος.

Η ομάδα του Γιώργου Ουζουνίδη, κατάφερε να κλείσει τους διαδρόμους προς την ρακέτα ρης στο πρώτο δεκάλεπτο, αναγκάζοντας τον Εθνικό να πάρει σουτ απ’ την περιφέρεια, το οποία δεν ήταν εύστοχα και έτσι να τον κρατήσει στους 11 πόντους στη πρώτη περίοδο, με την Φιλία να σημειώνει 14. Στο δεύτερο ο Εθνικός προσπάθησε να νατιδράσει και να περάσει αυτός μπροστά στο σκο, όμως η Φιλία, έβρισκε τις λύσεις στην επίθεση, και κατάφερε να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια με 25-28.

dsc_0100

Τα πάνω κάτω ήρθαν στο τρίτο δεκάλεπτο, το οποίο ουσιαστικά έκρινε και την αναμετρηση με το επιμέρους 18-9 του Εθνικού. Η ομάδα του Γιώργου Κανδύλη με καλή άμυνα σε περιφέρεια και κάτω απ’  το καλάθι, υποχρέωσε την Φιλία σε πολύ χαμηλό σκορ, ενώ επιθετικά βρήκε ρυθμό και κατάφερε να βάλει τους διπλάσιους πόντους απ’  την αντίπαλό της. Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, ο Εθνικός στα πρώτα δύο λεπτά με ένα σερι 5-2 άνοιξε περισσότερο τη διαφορά στέλνοντάς την στους 9 και το 48-39. Ο Εθνικός ήταν εύστοχος απ’ τα 6,75 με τον Δημήτρη Σιταρίδη να σβήνει τις τελευταίες ελπίδες των φιλοξενούμενων που πάλεψαν μέχρι το τέλος πάντως, και πρασπάθησαν να μείνουν κοντά όπως έγινε με το τρίποντο του Βουλτσίδη. Ο χρόνςο τελείωνε ο Εθνικός διατηρούσε σχετικά άνετα το προβάδισμα και με τον κώστα Σιταρίδη να βάζει το τελευταίο σουτ του ματς και να διαμορφώνει το 58-50, ο Εθνικός πήρε τους δύο πολύτιμους βαθμούς, με τη Φιλία να πληρώνει το κακό της τρίτο δεκάλεπτο.

dsc_0221

Τα δεκάλεπτα: 11-14, 25-28, 43-37, 58-50

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Γιώργος Κανδύλης): Σιταρίδης Κ., Θεολογίδης, Φωτιάδης, Παπαδούδης, Φυσέκης/ Σιταρίδης Δ., Αντωνίου, Μπάτμας, Δουρδούλης, Ανδρονούδης, Παπαλαμπίδης

Φιλία Ορεστιάδας (Γιώργος Ουζουνίδης): Κουντούρης, Βουλτσίδης, Σαββουλίδης, Ριζάκης, Αμαραντίδης/ Γεωργόπουλος, Τσακαλάκης, Παπαδόπουλος, Ζαμάνης

 

Share it