Search

Μόνο υπερηφάνεια, 4οι στον κόσμο οι Robo Specialists! Εξαιρετική παρουσία και απο filONEs και Robo Masters

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι περσινοί αργυροί Ολυμπιονίκες θα επιστρέψουν με ψηλά το κεφάλι απο την Ολυμπιαδά Ρομποτικής, με τους Robo Specialists να καταλαμβάνουν την τέταρτη θέση στον κόσμο, ενώ εξαιρετικά τα πήγαν και οι άλλες δύο Ξανθιώτικες ομάδας οι Robo Masters  και οι filONEs στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής που διεξήχθη στο Νέο Δελχί της Ινδίας.

Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης είχαν εξαιρετική παρουσία  στην κατηγορία Ποδόσφαιρο και με τις δύο ομάδες τους, με τους Robo Specialists έχοντας στην σύνθεση τους τον περσινό αργυρό Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Πανταζίδη και τους Δημήτρη Παρασκευόπουλο και Σονέρ Χασάνογλου κατέλαβαν την 4η θέση στον κόσμο μετά απο εξαιρετική παρουσία. Μάλιστα στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο ενώ έχαναν με 3-0 απο τους Ρώσους κατάφεραν να ισοφαρίσουν όμως στο τέλος δέχτηκαν ένα γκολ και έτσι έχασαν το μετάλλιο για μόλις ένα τέρμα.

Μέχρι τους “16” έφτασαν στην πρώτη τους παρουσία στην διοργάνωση οι Robo Masters αποτελούμενοι απο τους Λευτέρη Γιαγκίδη, Ιωσήφ Μποκουράκη και Παναγιώτη Βαρδάρη. Έχοντας και οι δύο ομάδες την καθοδήγηση του προπονητή τους και καθηγητή τους στο σχολείο Αθανάσιο Μπαλαφούτη.

filones

Εξαιρετική παρουσία είχαν και οι μικροί filONEs που κατέκτησαν την 45η θέση ανάμεσα σε 82 ομάδες στην κατηγορία Regular, ιδιαίτερα σημαντική επιτυχία αν αναλογιστούμε πως μιλάμε για μαθητές Δημοτικού. Την ομάδα αποτελούν οι μαθητές Λεωνίδας Φελεκίδης, Αλέξανδρος Πανταζίδης και Ηλίας Μπαλαφούτης. Προπονητής της ομάδας είναι ο κ. Παναγιώτης Πανταζίδης.

Θυμίζουμε πως πέρα απο τους αθλητές είχαμε Ξανθιώτικη παρουσία και στους κριτές, με τον αργυρό Ολυμπιονίκη Βασίλη Κόκκινο φέτος να έχει αυτό τον ρόλο και να αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις με την παρουσία τους στους αγώνες.

 

Share it