Search

Με βασική την Κεπεσίδου η Εθνική γνώρισε την ήττα απ’ τη Λιθουανία με 31-25

Δεν κατάφερε να ξεκινήσει ιδανικά την προσπάθειά της να είναι παρούσα στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος η Εθνική ομάδα χειροσφαίρισης γυναικών, καθώς γνώρισε την ήττα απ’ την Λιθουανία με 31-25.

Με την Θρακιώτισσα Κεπεσίδου βασική η Εθνική ξεκίνησε ιδανικά και βρέθηκε να προηγείται στην αρχή με 1-3, αλλά οι απουσίες της τελευταίας στιγμής της Γκάτσιου και της Παπανικολάου, φαίνεται πως κόστισαν στη συνέχεια, με τη Λιθουανία να πραγματοποιεί ένα σερί 3-0 και να κάνει το 1-3, 4-3. Απ’ τη στιγμή που πήραν προβάδισμα οι Λιθουανές, δεν το ξανα έχασαν, ε την Εθνική μας να παραμένει κοντά στο σκορ μέχρι το 12-9. Έπειτα η ψαλίδα άνοιξε, με τις Λιθουανές να προηγούνται στο ημίχρονο με 18-13.

Στο δεύτερο η Εθνική βρέθηκε να είναι στο -7 και να χάνει με 24-17, αλλά σε μια τελευταία προσπάθεια να κάνει την αντεπίθεσή της, μείωσε σε 24-19, όμως δεν κατάφερε να κλείσει περισσότερο την διαφορά. Το τελικό σκορ βρήκε τις Λιθουανές να παίρνουν το ροζ φύλλο αγώνα με 31-25 και την Εθνική να κοιτάζει τα επόμενα παιχνίδια των προκριματικών του 1ου ομίλου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017, αρχής γενομένης απ’ το σημερινί παιχνίδι (26/11) με αντίπαλο την γηπεδούχο Σλοβακία (18:45) (τα προκριματικά του 1ου ομίλου διεξάγονται εκεί).

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Μενέλαος Δανήλος σε δηλώσεις του στο επίσημο σάιτ της Ομοσπονδίας, δήλωσε: «Είχαμε προβλήματα στην άμυνα, χάσαμε πολλές προσωπικές μονομαχίες. Αλλάξαμε την άμυνα σε 5-1 για να βελτιώσουμε την εικόνα μας, αλλά δεν μπορέσαμε να αλλάξουμε πολλά. Μας έλειψαν οι δύο αριστερόχειρες, η Γκάτσιου που τραυματίστηκε στην πρωινή προπόνηση και η Παπανικολάου που είναι άρρωστη και είχαμε θέματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού μας. Συνεχίζουμε. Έχουμε δύο ακόμα παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε δύο καλές εμφανίσεις».

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ 31-25 (18-13)
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Λαρς Σούνε Πέντερσεν): Γιουργούτιτε 5, Ιβαναουσκάιτε, Γκεντρουά 8, Ιλτσιουκάιτε 2, Σατκαουσκάιτε 9, Γιατουλέβιτσε, Κνιουμπάιτε 1, Βερμπόβικ, Μπερναταβιτσίουτε, Σβιντερσκιένε 3, Ρινκεβικιούτε, Κβενταριένε, Αλεξανδραβικίουτε 1, Σανταουσκάιτε, Βαρεκιένε, Ζιλινσκάιτε 2.
ΕΛΛΑΔΑ (Δανήλος- Ταρινίδης): Κεπεσίδου, Χατζηπαρασίδου, Παπανικολάου 1, Τσαουσίδου 4, Χρυσή, Στουγιαννίδου, Μούρνου 1, Μάστακα 2, Καρέλα, Γκάτσιου, Βασιλειάδου, Ράτσικα, Τσάκαλου 7, Ζυγούρα 1, Βαφειάδου 9, Μανιά.
Διαιτητές: Πραστάλο- Τοντόροβιτς (Βοσνία), Παρατηρητής: Βούγισιτς (Μαυροβούνιο)

Share it