Search

Με πολλές συμμετοχές έγιναν στην Κομοτηνή οι πρώτοι Περιφερειακοί αγώνες Μπάντμιντον(+photos)

Πριν από δύο χρόνια δεν το γνώριζε κανείς, πλέον όμως το άθλημα του μπάντμιντον έχει αρχίσει να κερδίζει συμμετέχοντες και οπαδούς στην Κομοτηνή. Η αγωνιστική δράση για φέτος ξεκίνησε με τους πρώτους περιφερειακούς αγώνες μπάντμιντον, οι οποίοι έγιναν στην Κομοτηνή, και συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο της Πανεπιστημιούπολης ΔΠΘ.

Οι συμμετοχές ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, καθώς ξεπέρασαν τις 70, αλλά ακόμη πιο ενθαρρυντική ήταν η εικόνα στις κερκίδες, οι οποίες ίσως για πρώτη φορά φιλοξένησαν λίγο περισσότερα από 100 άτομα. “Για πρώτη φορά έχουμε τόσο μεγάλη προσέλευση σε μικρές ηλικίες. Λόγω της καλής δουλειάς που γίνεται σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, οι συμμετέχοντες έχουν αυξηθεί πολύ. Σήμερα έχουμε περισσότερες από 70 συμμετοχές. Έχουν έρθει όχι μόνο γονείς των αθλητών αλλά και μερικοί φίλοι του αθλήματος, που ήρθαν από όλη την περιφέρεια, για να δουν τους πρώτους τοπικούς αγώνες για φέτος”, μας ενημέρωσε ο προπονητής του ΑΣ Δημοκρίτειο, του Αρίων Ξάνθης αλλά και ομοσπονδιακός προπονητής μπάντμιντον, Μπάμπης Ιορδάνου, ενώ για τους αγώνες μας πληροφορεί πως “όπως σε κάθε περιφέρεια, έτσι και στη δική μας, ξεκινούν οι περιφερειακοί αγώνες μπάντμιντον, στους οποίους οι αθλητές μαζεύουν πόντους, προκειμένου να έχουν καλύτερα πλασαρίσματα στους Εθνικούς Αγώνες που ξεκινούν τον Φεβρουάριο”.

Όπως στην Κομοτηνή δραστηριοποιείται ο ΑΣ Δημοκρίτειο, έτσι τα τελευταία χρόνια στο μπάντμιντον της Αλεξανδρούπολης δραστηριοποιείται ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, με την προπονήτριά του Βασιλική Κοϊνάκη, να χρησιμοποιεί εγκωμιαστικά λόγια για τη διοργάνωση αλλά και να αναδεικνύει τα δέκα μετάλλια που απέσπασε ο σύλλογός της, χωρίς να παραγνωρίζει την ενωτική προσπάθεια στο μπάντμιντον της περιφέρειας, μεταξύ όλων των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Να σημειώσουμε ότι επιδιαιτητής των αγώνων ήταν ο Φίλιππος Σαμουρκασίδης, στη γραμματειακή υποστήριξη η Άννα Μακρίδου, στον συντονισμό των φοιτητών-βοηθών οι Κώστας Ματιάτον και Άννα Δαμακούδη, ενώ παρόντες στους αγώνες ήταν και οι εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού για την υγειονομική κάλυψη των αγώνων και την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων.
Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 4 Δεκεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη και για ημερομηνία του Ιανουαρίου στην Ξάνθη.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αγόρια κάτω των 11 ετών:
1. Αντρέας Ιορδάνου, 2. Αντώνης Πολυτσάκης, 3.  Χρήστος Κολομπρατσίδης- Αλέξανδρος Βραχιώλιας
Αγόρια κάτω των 15 ετών:
1. Μιχάλης Δαμιανίδης, 2. Βασίλης Δαμιανίδης, 3. Κωνσταντίνος Κοντομήτρος-Νικόλαος Τζεβελεκίδης
Αγόρια κάτω των 19 ετών:
1. Κυριάκος Αποστόλου, 2. Αντώνης Πατερόπουλος, 3. Κυριάκος Καραγεωργίου-Κωνσταντίνος Τζεβελεκίδης
Κορίτσια κάτω των 11 ετών:
1. Δέσποινα Μανδάνη, 2. Μαρία Κασάπη
Κορίτσια κάτω των 15 ετών:
1. Δήμητρα Αποστόλου, 2. Ραφαηλία-Σταυρούλα Μανωλή, 3. Σοφία Τσακιρίδου-Αλεξάνδρα Αθανασίου
Κορίτσια κάτω των 19 ετών:
1. Αγγελική Ουζουνάκη, 2. Παναγιώτα Μπόσκου, 3. Μαρία Σαλιαρίδου
Διπλό αγοριών κάτω των 15 ετών:
1. Βασίλης Δαμιανίδης-Μιχάλης Δαμιανίδης, 2. Γιώργος Γεωργιτζίκης-Χαράλαμπος Γιαγιατσινός, 3. Χρήστος Κάψαλης-Γιάννης Μεθυμάκης/Στυλιανός Αλεξιάδης-Κωνσταντίνος Κοντομήτρος
Διπλό αγοριών κάτω των 19 ετών:
1. Κυριάκος Αποστόλου – Κωνσταντίνος Τζεβελεκίδης, 2. Τηλέμαχος Βουκουρεσλής – Αντώνης Πατερόπουλος
Διπλό κοριτσιών κάτω των 15 ετών:
1. Ραφαηλία Σταυρούλα Μανωλή – Σεραφείμα Σοκόλοβα, 2. Δέσποινα Τσακιρίδου – Σοφία Τσακιρίδου, 3. Πολύτιμη Δαλαμπούρα – Ελισάβετ Δημητρακοπούλου/Νικολίνα Καραμανώλη – Ευσταθία Τσιλιγγίρη
Διπλό μεικτό κάτω των 15 ετών:
1. Νικόλαος Τζεβελεκίδης – Δήμητρα Αποστόλου, 2. Χαράλαμπος Γιαγιατσινός – Αλεξάνδρα Αθανασίου, 3. Τριαντάφυλλος Σπυρίδων Ταχτσίδης – Ιωάννα Γρηγοριάδου/Χρήστος Κάψαλης-Θέμιδα Ράλλη
Διπλό μεικτό κάτω των 19 ετών:
1. Ευάγγελος Θεοδωρακέας – Παναγιώτα Μπόσκου, 2. Αλέξανδρος Χατζόπουλος – Αγγελική Ουζουνίδη, 3. Κυριάκος Καραγεωργίου – Μαρία Σαλιαρίδου.

Share it