Search

Άνετη νίκη του Ορφέα επί του Αλμωπού και πλέον έπιασε…πεντάδα!(+ 40photos)

Πολύ πιο άνετα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ ο Ορφέας Ξάνθης όχι μόνο δεν έδειξε επηρεασμένος απο την διακοπή των πρωταθλημάτων, άλλα έδειξε πως συνέχισε την σκληρή δουλειά βελτιώνοντας την χημεία της ομάδας, με τους Ξανθιώτες να κερδίζουν με 2-1 τον Αλμωπό Αριδαίας και ανέβηκαν στην 5η θέση της βαθμολογίας της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, σε μια αναμέτρηση που πρακολούθησαν περίπου 200 θεατές από τις κερκίδες του γηπέδου Α.Ο.Ξ.

Από το ξεκίνημα και για το πρώτο 45λεπτο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με γρήγορο ρυθμό, όμως με λιγοστές επικίνδυνες φάσεις. Σε μία από αυτές, με τη συμπλήρωση του 10λέπτου οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με το σουτ του Γ. Ελευθεριάδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον τερματοφύλακα του Ορφέα Γιάννη Ρούφο να αποκρούει σε κόρνερ. Λίγο αργότερα (17’) σημειώθηκε και η πρώτη ευκαιρία για τον Ορφέα με το δυνατό σουτ του Μελισσόπουλου να φεύγει λίγο άουτ. Στο 37′ ο Τουγιάλ δοκίμασε ένα συρτό σουτ που μπλόκαρε ο πορτιέρο της Αριδαίας, ενώ στο 40′ ένα σουτ του Βασίλη Καραγκιόζη έφυγε ψηλά άουτ. Τελικά το σκορ άνοιξε για την ξανθιώτικη ομάδα σε ένα κομβικό χρονικό σημείο, καθώς στην εκπνοή του α’ μέρους ο Μουμίνογλου εκτέλεσε το φάουλ με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι της αντίπαλης εστίας και τον Μαυρόπουλο να γίνεται στη συνέχεια κάτοχος στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή για τ ο 1-0.

Ο ρυθμός παρέμεινε γρήγορος και στο β’ ημίχρονο με το παιχνίδι να εξελίσσεται συναρπαστικά. Στο 48’ ο Αλμωπός Αριδαίας την πρώτη καλή ευκαιρία του β’ μέρους με τον Κώνστα να σουτάρει και τον Ρούφο να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Ορφέας είχε δοκάρι όταν ο Λαζαρίδης βρήκε με ωραία πάσα τον Μελισσόπουλο, ο οποίος έπιασε το δυνατό σουτ με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αλμωπού και στη συνέχεια να απομακρύνεται από τους αμυντικούς.

Ο Ορφέας διατήρησε την υπεροχή και στο 75’ κέρδισε το πέναλτι όταν ο Μουμίνογλου μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα Μένιο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λαζαρίδης όμως ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων απέκρουσε κρατώντας το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα  ο Αλμωπός έμεινε με 10 παίκτες όταν ο Μελισσόπουλος ανατράπηκε στην γραμμή της μεγάλης περιοχής από τον Παπασυμεών ο οποίος είδε δεύτερη κίτρινη και άφησε με παίκτη λιγότερο την ομάδα του. Ο Μελισσόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση με τον Μένιο να αποκρούει με δυσκολία σε κόρνερ. Η αριθμητική υπεροχή του Ορφέα μετουσιώθηκε σε ακόμη ένα γκολ στα τελευταία λεπτά (88’) όταν ο Μαυρόπουλος με εξαιρετική προσπάθεια από δεξιά πέρασε και τον τερματοφύλακα ο οποίος έκανε άστοχη έξοδο και έδωσε ασίστ στον Χαλήλ Ιμπράμ που απ’ το ύψος του πέναλτι έγραψε το 2-0!

Στις καθυστερήσεις ο Αλμωπός μείωσε σε 2-1, με το 2ο πέναλτι στο ματς που υπέδειξε ο διαιτητής Δρακίδης (ΕΠΣ Θράκης) μετά από χέρι του Μαλαδένη. Ο Ζαρογιάννης ευστόχησε για το 2-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

Ορφέας Ξάνθης: Ρούφος, Τζαμπάζ Χαλήλ, Μελισσόπουλος, Μαλαδένης, Μακράκης, Μαυρόπουλος Λ., Καραγκιόζης Β., Μπουνταγκίδης, Ξαντινίδης (72’ Χαλήλ Ιμπράμ), Λαζαρίδης (90+ Κωτίδης), Μουμίνογλου (80’ Πασχαλάκης).

Αλμωπός Αριδαίας: Μένιος, Κιουλτσόπουλος, Παπασυμεών, Ζαρογιάννης, Παπαζούδης, Ελευθεριάδης Λ., Παντελίδης, Διαμαντίδης, Καραγιάννης, Τσιμτσιρίδης (53’ Ελευθεριάδης Θ.), Κώνστας (65’ Σιδηρόπουλος)

Share it