Search

Νεκροί 4 λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν από το Λιμεναρχείο Καβάλας βορειοδυτικά της Σαμοθράκης

Μια φουσκωτή βάρκα με 19 λαθρομετανάστες (προερχόμενοι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές και την Συρία) εντοπίστηκε το απόγευμα στα ανατολικά της Θάσου από το Λιμεναρχείο Καβάλας -μετά από ολονύκτια έρευνα στην οποία συμμετείχε ένα ελικόπτερο Super Puma, δύο σκάφη του Λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη. 4 από τους 19 λαθρομετανάστες ανασύρθηκαν νεκροί από το φουσκωτό. Οι υπόλοιποι 15 -όλοι άνδρες, όπως και οι 4 νεκροί- μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ενώ ένας εξ αυτών νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο των 4 λαθρομεταναστών, αν δηλ. πνίγηκαν ή πέθαναν από το κρύο. Αξίζει, ωστόσο, να αναφερθεί ότι η βάρκα στην οποία επέβαιναν εντοπίστηκε ξεφούσκωτη και όλοι οι επιβαίνοντες εντοπίστηκαν να κολυμπάνε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 12 μήνες που το Λιμεναρχείο Καβάλας καλείται να αναζητήσει μια βάρκα με λαθρομετανάστες κοντά στην Θάσο, καθώς τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν γίνει έρευνες για τον εντοπισμό μιας άλλης βάρκας, με 47 Ιρακινούς, η οποία αναζητείτο στα ανατολικά του νησιού. Τελικά η συγκεκριμένη βάρκα εντοπίστηκε…στον Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής, με όλους τους επιβάτες της να είναι καλά στην υγεία τους.

Πηγή: kavala-portal.gr

Share it