Search

Καπα-νίκησε την Θράκη Φερών και τον κακό της εαυτό! Ένωση Ανθ./Αριστ. – Θράκη Φερών 2-1(+30 pics)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάννη Καπανίκα, η κακή Ένωση Άνθειας Αριστείνου κατάφερε να πάρει το τρίποντο απέναντι στην Θράκη Φερών, που της δημιούργησε αρκετά προβλήματα και έτσι δεν υποχρεώθηκε σε απώλεια βαθμών, που θα την άφηναν πίσω στο κυνήγι του τίτλου!

Με δύο προσωπικές ενέργειες στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά του παιχνιδιού ο Καπανίκας, κατάφερε να δώσει το τρίποντο στην ομάδα του, η οποία πραγματοποίησε το χειρότερο της παιχνίδι μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι της Θράκης Φερών ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και δίχως μάλιστα να κλειστούν πίσω. Με πίεση ψηλά, δεν επέτρεψαν στην Ένωση να καταφέρει να κυκλοφορήσει την μπάλα, δημιουργώντας της έτσι μεγάλο πρόβλημα, καθώς ήδη απ’ την πρώτη πάσα απ’ την άμυνα των γηπεδούχων, η Θράκη Φερών πίεζε την αμυντική γραμμή με συνέπεια να την οδηγήσει σε αρκετά λάθη. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν μάλιστα να προηγηθούν σε μια απ’ τις γρήγορες επιθέσεις τους, αλλά ο Πολίδης σούταρε ψηλά στο 20.

Αυτό που δεν κατάφερε να κάνει ο Πολίδης στο πρώτο ημίχρονο το έκανε ο Μπάμπιτς στο δεύτερο με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, δίνοντας στην Θράκη αυτό που άξιζε βάσει εικόνας στον αγωνιστικό χώρο. Αμέσως μετά το γκολ, ο Μιχάλης Φλώρος έκανε διπλή αλλαγή, ολοκληρώνοντας μάλιστα τις αλλαγές του (ειχε μπει νωρίτερα ο Δεδελούδης) και παίζοντας πια όλα για όλα. Η Ένωση πάλι δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους, όμως μίλησε η ποιότητα του Καπανίκα, ο οποίος έδωσε στην ομάδα του τη δυνατότητα να φύγει νικήτρια από ένα ματς που έδειχνε να στραβώνει, επιτρέποντας της να κερδίσει και στην κακή της μέρα και να παραμείνει στην κορυφή (μαζί με την ΑΕΔ).

Το ματς καρέ – καρέ: 

4′ Από πλάγιο του Δουμπουλάκη, η άμυνα της Θράκης Φερών δεν κατάφερε να διώξει, με τον Ευφραιμίδη να πιάνει το σουτ με το αριστερό μέσα απ’ την περιοχή και τον Γκαϊδαρτζάκη να διώχνει σε κόρνερ.

7′ Ο Γκαβανόζης βρίσκει τον Μπάμπιτς, ο οποίος μέσα απ’ την περιοχή και δεξιά σουτάρει άουτ

11′ Ασυνεννοησία Σιδηρόπουλου – Γκαϊδαρτζάκη, ο Καπανίκας πάει να επωφεληθεί, αλλά το πλασέ του από πλάγια θέση διώχνει σε κόρνερ ο Γκαϊδαρτζάκης.

19′ Από βολέ του Γκαϊδαρτζάκη, ο Πολίδης φεύγει στην αντεπίθεση, όμως σουτάρει ψλά άουτ, υπό την πίεση του Απότα.

25′ Σκαστό σουτ του Καπανίκα λίγο μέσα απ’ την περιοχή, μπλοκάρει εύκολα ο Γκαϊδαρτζάκης.

34′ Σουτ μακρινό του Μπόρα, η μπάλα καταλήγει στα χέρα του Θυμιανίδη που μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.

48′ Ο Μαλτέζος κλέβει την μπάλα απ’ τον Ρίτζαλη, κάνει την σέντρα από αριστερά, η μπάλα φτάνει στον Ευφραιμίδη, ο οποίος με σουτ εκτός ισορροπίας με το αριστερό στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ.

50′ Σουτ του Πολίδη με το αριστερό έξω απ’ την περιοχή, η μπάλα φεύγει ελάχιστα πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι του Θυμιανίδη.

61′ ΓΚΟΛ 0-1!Ο Μπάμπιτς θα κλέψει στον χώρο του κέντρου μετά από λάθος του Πατσιώρα, θα δώσει στον Πολίδη, αυτός θα ανοίξει αριστερά στον Τσιπλάκη, οποίος θα σπάσει την μπάλα στην καρδιά της άμυνας της Ένωσης, με τον Μπάμπιτς να ολοκληρώνει ιδανικά την υποδειγματική εκδήλωση αντεπίθεσης της ομάδας του που ξεκίνησε ο ίδιος, στέλντοντας την μπάλα στα δίχτυα.

69′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ευφραιμίδη, η μπάλα λίγο πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι του Γκαϊδαρτζάκη

70′ Από μακρινή μεταβίβαση του Πατσιώρα, ο Καπανίκας βρέθηκε μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, το σουτ που επιχείρησε όμως κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων

75 Ο Καπανίκας μπαίνει μέσα στην περιοχή από αριστερά μετά από πάσα του Πατσιώρα, και μετά από μαρκάρισμα του Ρίζταλη βρίσκεται στο έδαφος, με τον διαιτητή Στρατούδη να υποδεικνύει αμέσως την εσχάτη των ποινών.

76′ ΓΚΟΛ 1-1! Ο Ευφραιμίδης αναλαμβάνει την εκτέλεση και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Γκαϊδαρτζάκη, εκτελώντας αριστερά και στέλνοντας τον τερματοφύλακα της Θράκης δεξιά.

78′ Τρομερή πάσα με τακουνάκι του Πολίδη προς τον Μπάμπιτς, με τον τελευταίο να πιάνει το σουτ στην κίνηση, αλλά τον Θυμιανίδη να αντιδρά σωστά και να παραχωρεί κόρνερ.

85′ ΓΚΟΛ 2-1! Ο Καπανίκας με εκπληκτικό σουτ στην κίνηση πέφτοντας στο έδαφος, δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Γκαϊδαρτζάκη και δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του, εμτά την σέντρα του Δορουγιδένη.

Κλειδί του ματς:

Ο Γιάννης Καπανίκας! Ήταν αυτός που γύρισε το ματς υπέρ της ομάδας του, με το πέναλντι που κέρδισε και το φανταστικό γκολ που σημείωσε για το 2-1! Αν δεν κέρδιζε το πέναλντι στο 75 δύσκολα θα γυρνούσε το παιχνίδι, καθώς η Ένωση δεν έβρισκε διαδρόμους επιθετικά.

Αδύναμος κρίκος:

Όσο και να φαντάζει οξύμωρο, η συνολική εμφάνιση της ΄ΛΕνωσης που ήταν πολύ κακή και φυσικά το τελευταίο “νεκρό” δεκαπεντάλεπτο των φιλοξενούμενων που δεν τους επέτρεψε να πάρουν ότι δικαιούνταν απ’ το ματς.

Συνθέσεις:

Ένωση Άνθειας/Αριστείνου (Φλώρος): Θυμιανίδης, Δουμπουλάκης, Φραγγουλίδης, Απότας(61′ Τερζής), Λίτσιος, Πατσιώρας, Τσακανίκας(61′ Τσαπάνης), Δορουγιδένης, Μαλτέζος (51′ Δεδελούδης), Ευφραιμίδης, Καπανίκας

Θράκη Φερών (Λαμπίδης): Γκαϊδαρτζάκης, Μπόρας, Μαυρομάτης, Βάρναλης, Ρίτζαλης Κ., Σιδηρόπουλος, Γκαβανόζης, Καλομπρατσίδης, Πολίδης, Τσιπλάκης(78′ Γκάγκιος), Μπάμπιτς (85′ Ρίτζαλης Α.)

Το φωτορεπορτάζ της αναμέτρησης: 

 

Share it