Search

Με 32 μετάλλια και την 2η θέση επέστρεψε από την Καβάλα και τα Φιλίππεια 2016 ο ΟΦΘΑ!

Εξαιρετικοί ήταν σε ακόμα μία διοργάνωση οι αθλητές του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης, πετυχαίνοντας σπουδαία πράγματα στα Φιλίππεια 2016 που διεξήχθησαν στις 5-6 Νοεμβρίου στην Καβάλα.

Αναλυτικά τα όσα έγιναν στο δελτίο Τύπου του ΟΦΘΑ:

«Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Καβάλας η Διεθνής Διασυλλογική διοργάνωση Φιλίππεια 2016 (ηλικίες 9-12 ετών) με τη συμμετοχή 500 και πλέον κολυμβητών-τριων και 19 ομάδων από Ελλάδα και Βουλγαρία.

Το επίπεδο των αγώνων ήταν πολύ υψηλό, με τη συμμετοχή μεγάλων παραδοσιακά κολυμβητικών δυνάμεων της Β. Ελλάδος ενώ αξίζει να δώσουμε και τα εύσημα στους διοργανωτές για την εξαιρετικά οργανωμένη διοργάνωση, ανεβάζοντας τον πήχη πολύ ψηλά!

Η ομάδα μας αγωνιζόμενη με 54 κολυμβητές – τριες, εκ των οποίων πάρα πολλοί ηλικίας 9 ετών (στην παρθενική τους εμφάνιση στις προαγωνιστικές κατηγορίες), πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, συγκέντρωσε 15 χρυσά, 11 ασημένια 6 χάλκινα (σύνολο 32 μετάλλια) και έχασε στις λεπτομέρειες την άτυπη πρωτιά στην κατάταξη των ομάδων καταλαμβάνοντας την 2η θέση , αγωνιζόμενη όμως μόλις στις 2 από τις 3 αγωνιστικές ενότητες !!

Στην βράβευση του καλύτερου κολυμβητή και κολυμβήτριας των αγώνων ήταν ανάμεσα στους διεκδικητές και 2 δικοί μας κολυμβητές , ο Γιώργος Αλεξάκης και η Όλγα Στούρα έχοντας το απόλυτο σε χρυσά μετάλλια στα ατομικά τους αγωνίσματα όπως όριζε το αγωνιστικό κριτήριο των διοργανωτών για τη βράβευση!

Μελανό σημείο κατά τη γνώμη μας ο λανθασμένος τρόπος βράβευσης του καλύτερου κολυμβητή και κολυμβήτριας των αγώνων μιας και οι νικητές προέκυψαν από κλήρωση !!! και όχι βάση κάποιου αγωνιστικού κριτηρίου τελικά!!!
Πραγματοποιήθηκαν 41 ατομικά ρεκόρ ομάδας , ενώ 5 άτομα κέρδισαν το έπαθλο ατομικής βελτίωσης της ομάδας!
Βρισκόμαστε μόλις στην αρχή της περιόδου… Όλα τα παραπάνω δείχνουν την πολύ σωστή και οργανωμένη δουλειά που πραγματοποιείται στα τμήματα της ομάδας μας εδώ και 12 χρόνια, συνδυάζοντας την σωστή διαπαιδαγώγηση, την άψογα κολυμβητική τεχνική κατάρτιση, τα αποτελέσματα και πάνω από όλα τη διάρκεια στο χρόνο!

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ τέλος σε όλους τους γονείς της ομάδας μας που έδωσαν ίσως το πιο δυναμικό παρών έως τώρα !!!! ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια των κολυμβητών, του προπονητή και της ομάδας.

Oι ομάδες που συμμετείχαν :

K.O. ΔΡΑΜΑΣ, Ο.Φ.Θ. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ , ΠΑΟΚ, Ν.Ο. ΚΑΒΑΛΑΣ , ΑΡΗΣ , Ο.Θ.Α. ΚΑΒΑΛΑΣ , ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ , Ν.Ο. ΒΟΛΟΥ & ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ, ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ, ΠΡΩΤΕΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, TORPEDO ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ , ΝΕ. ΡΟΔΟΠΗΣ , Ν.Ο. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ, Κ.Σ. ΣΕΡΡΕΣ 2005 , ΔΡΑΜΑ1986, ΩΡΙΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , ΝΗΡΙΗΔΕΣ & ΚΠΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ.

Keep swimming!!!
Για τον ΟΦΘΑ
Το Δ.Σ.
& ο προπονητής»

Share it