Search

Νίκη ψυχολογίας για την ανεβασμένη ΑΕ Κομοτηνής επί του Αστέρα Καβάλας

Νίκη ψυχολογίας πέτυχε η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής κόντρα σε έναν γνώριμο αντίπαλο. Πιο συγκεκριμένα, η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον νεοφώτιστο στην κατηγορία, όμως ανταγωνιστικό, Αστέρα Καβάλας, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του βορείου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Στην “ιστορική” αναδρομή, ΑΕΚ και Αστέρας είχαν διασταυρώσει τα “ξίφη” τους και πριν από δύο χρόνια, όταν η ΑΕΚ εξασφάλισε την άνοδό της στη Γ’ Εθνική, αφήνοντας τον Αστέρα Καβάλας στο τοπικό, με τις ομάδες να ισοβαθμούν απόλυτα σε νίκες-ήττες και να μετράει η καλύτερη διαφορά επίθεσης-άμυνας! Τελικά, το “υγιές” σωματείο της Καβάλας ακολούθησε την ΑΕΚ με …χρονοκαθυστέρηση ενός έτους.

ae-komotinis-asteras-kavalas

Στα αμιγώς αγωνιστικά, η αναμέτρηση δόθηκε παρουσία περίπου 200 φιλάθλων και η ΑΕΚ, μολονότι προηγήθηκε, δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να πιέζουν συνεχώς για την ανατροπή. Στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου ο αγώνας έγινε ντέρμπι, με τον Αστέρα να πλησιάζει στις δύο κατοχές. Όμως, η ποιότητα των βασικών παικτών της ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά της έδωσε τη νίκη με 76-69. Με αυτό τον τρόπο η ΑΕΚ μετράει τρεις νίκες και μία ήττα σε τέσσερις αγωνιστικές.

Δεκάλεπτα:  18-13, 43-37 (ημίχρονο), 63-57, 76-69 (τελικό σκορ)

Διαιτητές: Εκίζογλου-Λαδάς

ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Κοκκινόπουλος): Σαρημπαλίδης, Γκριμπούρας, Χονδρόπουλος 15 (3), Βακρινός, Λεχούδης 25 (3), Βαχαρίδης 1, Κουτσοβασίλης 7, Δ. Καραμπέκης 15 (1), Μπορμπίδης, Πολυχρονιάδης, Παλλάκης 13, Λέφης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ (Μαγιάννης): Παπαζώτος 10 (2), Μπόζης 6 (1), Μαρκόπουλος 11, Μαραβέγιας, Γ. Σουλίδης, Αθανασιάδης 18 (1), Χαριζάνης 7, Μυζίου 9 (1), Ζαρωτιάδης 8, Μυτικόπουλος.

Share it