Search

Photos: 35 κλικ απο την μεγάλη νίκη των Κ17 της Ξάνθης κόντρα στον ΠΑΟΚ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Ζουρνατζίδη που έβγαλε και πέναλτι, οι Έφηβοι της Ξάνθης πέτυχαν σπουδαία νίκη στο ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής του Β’ γύρου του πρωταθλήματος Κ17 της Super League κόντρα στον ΠΑΟΚ, χάρις την απίθανη γκολάρα του Οκάν Σουλεϊμάν.

Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικό μέχρι και το φινάλε με τους Ξανθιώτες να καταφέρνουν να διαφυλάξουν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης το “χρυσό” τέρμα που πέτυχε ο Σουλεϊμάν στο 38′ και να φτάσουν σε μια πολύ σημαντική νίκη που την φέρνει στην κορυφή του Βορείου ομίλου μαζί με την Βέροια.

Η ομάδα της Ξάνθης άνοιξε το σκορ στο 38′ όταν μετά απο κάθετη του Ιωάννου ο Σολεϊμάν βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ και με απίθανο ψιλοκρεμαστό κρέμασε τον Συλλέκτη για το 1-0. Ενώ στο φινάλε του πρώτου μέρους έφτασε κοντά και σε δεύτερο τέρμα, όταν ενώ “χόρεψε” την αντίπαλη άμυνα έπιασε το σουτ μέσα στην περιοχή με τον κίπερ του ΠΑΟΚ να διώχνει σε κόρνερ. Και ενώ νωρίτερα ο Ζουρνατζίδης σταμάτησε δύο πολύ καλές στιγμές για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι πίεσαν πολύ την άμυνα της Ξάνθης και τον κίπερ της Ξανθιώτικης ομάδας που όποτε χρειάστηκε προχώρησε σε σωτήριες επεμβάσεις κρατώντας το μηδέν. Στο 82′ ο γκολκίπερ της Ξανθιώτικης ομάδας δεν προλαβαίνει τον Γκαργκαλατζίδη ανατρέποντας τον με τον Παναγιώτη Τσοπουλίδη να δείχνει σωστά το πέναλτι, με τον κίπερ της Ξάνθης όμως να πέφτει σωστά και να νικά τον Γαϊτανίδη προκαλώντας ενθουσιασμό σε φιλάθλους και συμπαίκτες. Με την ψυχολογία στα ύψη οι παίκτες της Ξάνθης δεν απειλήθηκαν στα τελευταία λεπτά και μάλιστα θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα αλλά η κεφαλιά του Σπυριδωνίδη στο 94′ δεν βρήκε στόχο.

Τρομερά ψυχωμένη εμφάνιση απο τους παίκτες του Κώστα Μπεδρελή, που παρότι πολύ αλλαγμένη σε σχέση με πέρσι πήρε και μια άτυπη ρεβάνς στην αναμέτρηση επανάληψη του περσινού τελικού του πρωταθλήματος Κ17 της Super League. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παναγιώτης Τσοπουλίδης με βοηθούς τους Παναγιώτη Βαμβακίδη και Δημήτρη Κηλικιώτη

ΑΟ ΞΑΝΘΗ(Κ. Μπεδρελής): Ζουρνατζίδης, Τριανταφύλλου, Λεωντσάκος(85′ Τηλαβερίδης), Θεοφυλάκης, Θυμιάνης, Μελιόπουλος, Ζουμπουλίδης(92′ Γκατζόγιας), Γραβάς(56′ Γκασιμπαγιαζίδης), Ιωάννου(67′ Σπυριδωνίδης), Δουλγέρης, Σουλεϊμάν(88′ Τενεκές Δ.)

ΠΑΟΚ(Β. Μήττας): Συλλέκτης, Λύρατζης, Τσαούσης(18′ λ.τρ. Διαμαντής), Μιχαηλίδης, Βουτσάς, Μανιώτης(72′ Βρακάς), Τσιγγαράς, Σαλαμούρας, Χατζής, Γκαργκαλατζίδης, Γαϊτανίδης

Share it