Search

Με το «αριστερό» στην πρεμιέρα της Football League ο Πανθρακικός, έχασε με 2-1 στη Σπάρτη

Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, η Σπάρτη επικράτησε 2-1 του Πανθρακικού την Κυριακή (30/10), σε αναμέτρηση για την 1η αγωνιστική της Β’ Εθνικής.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 22ο λεπτό και έχασαν κλασική ευκαιρία για δεύτερο γκολ, όμως οι γηπεδούχοι έμειναν ζωντανοί και εξαπέλυσαν την αντεπίθεσή τους.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο «αγέραστος» Ηλίας Αναστασάκος, ο οποίος ισοφάρισε στο 42’ και έδωσε την ασίστ για το νικητήριο γκολ του Σιώπη στο 60’.

Σπουδαίο θέαμα

Οι μεσοβδόμαδες υποχρεώσεις για το Κύπελλο Ελλάδας ουδόλως επηρέασαν τις προσπάθειες των δύο ομάδων, οι οποίες είχαν τρομερή διάθεση για ποδόσφαιρο.

Έπειτα από δύο αξιόλογες φάσεις εκατέρωθεν, ο Πανθρακικός ευτύχησε να προηγηθεί στο 22’ με ένα ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής από τον Ηλιάδη.

Η ομάδα της Κομοτηνής ήταν καλοστημένη στα μετόπισθεν και, μάλιστα, απείλησε εκ νέου στο 36’ με τον Νικόλτση, όμως, η Σπάρτη ήταν εκείνη που έμελλε να βρει δίχτυα πριν από τη λήξη του ημιχρόνου.

Σκόρερ του γκολ της ισοφάρισης ήταν ο πολύπειρος Αναστασάκος, ο οποίος σημάδεψε το «παραθυράκι» της αντίπαλης εστίας στο 42ο λεπτό και έφερε το ματς στα ίσα.

Ακούραστοι μονομάχοι

Εξίσου καλός ήταν ο ρυθμός και στο δεύτερο ημίχρονο του κυριακάτικου ματς για την 1η αγωνιστική της Β’ Εθνικής.

Η Σπάρτη, πάντως, ήταν εμφανώς πιο απειλητική μετά την ανάπαυλα και δικαιώθηκε με τη συμπλήρωση μιας ώρας στην αναμέτρηση.

Ο πολύπειρος Αναστασάκος έκανε μία υπέροχη μπαλιά-τρύπα και ο επερχόμενος Σιώπης πλάσαρε ιδανικά τον Γκαραβέλη.

Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν κι άλλες ευκαιρίες μέχρι το φινάλε, ενώ ο Σωτήρης Αντωνίου προέβη σε καίριες αλλαγές όποτε χρειάστηκε και δικαιώθηκε, αφού το 2-1 παρέμεινε.

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Αχαΐας). Βοηθοί: Μεϊντανάς, Κακαφώνης (Αχαΐας).

Κίτρινες: 33’ Μπανούσης, 55’ Κατσίκης, 85’ Αναστασόπουλος – 53’ Ρομπέρ, 84’ Πολίμος.

ΣΠΑΡΤΗ (Σωτήρης Αντωνίου): Μελίσσας, Σιώπης, Παπαχρήστος, Γιαννίτσης, Γκαλίτσιος, Κατσίκης (55’ Ηλιόπουλος), Μπανούσης, Ν. Αρσενίεβιτς (70’ Αναστασόπουλος), Οικονομόπουλος, Αναστασάκος, Μπουντόπουλος (86’ Βελλίνης).

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Κώστας Ανυφαντάκης): Γκαραβέλης, Κάρδαρης (67’ Χαλκιαδάκης), Μυρθιανός, Πολίμος, Ηλιάδης, Πετρούσης, Γαβριηλίδης, Μπουγαΐδης, Ρομπέρ, Πλέγας, Νικόλτσης.

Πηγή: a-sports.gr

Share it