Search

Μεγάλο διπλό κόντρα σε Φίλιππο Βέροιας και…διαιτησία για την Ασπίδα Ξάνθης!

“Πύρρειος” ήταν η νίκη της Ασπίδας Ξάνθης που πέρασε με 65-63 απο την έδρα του Φίλιππου στην Βέροια σε ένα ματς με πολύ… ξύλο(αγωνιστικό) και πολλή κακή διαιτησία.

Η ομάδα της Ξάνθης παρότι βρέθηκε να χάνει στην πρώτη περίοδο έβγαλε αντίδραση και κατάφερε, παρά το δυνατό παιχνίδι των γηπεδούχων που άγγιζε τα όρια του αντιαθλητικού σε ορισμένες στιγμές, να πάει στα αποδυτήρια με το τέλος του πρώτου μέρους μπροστά στο σκορ με 33-26.

Στην τρίτη περίοδο όμως τα πράγματα πήγαν εντελώς αρνητικά για την Ασπίδα καθώς με την βοήθεια και των…διαιτητών οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανατρέξουν την εις βάρος τους κατάσταση και να πάρουν το προβάδισμα τελειώνοντας την τρίτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 55-46, και τους παίκτες της Ξανθιώτικης ομάδας εντελώς εκτός ρυθμού καθώς είχαν εκνευριστεί με τις διαιτητικές αποφάσεις των Παργιανόπουλου και Τσουμαχίδη. Ο κόουτς της ομάδας Κώστας Ιωαννίδης μαζί με το τεχνικό του τιμ προσπάθησαν να ηρεμήσουν τους παίκτες τους και να επαναφέρουν την ηρεμία ώστε να μπορέσουν με καθαρό μυαλό να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Κάτι που συνέβη με επιτυχία και οι παίκτες της Ασπίδας μπήκαν αποφασισμένοι στην τελευταία περίοδο να μην επιτρέψουν σε κανένα να τους στερήσει τη νίκη που άξιζαν βάση εικόνας. Και το κατάφεραν αποδίδοντας εξαιρετική άμυνα και με επι μέρους σκορ 8-19 να φτάσουν στη σπουδαία αυτή νίκη, που είναι και η πρώτη εκτός έδρας.

Κορυφαίοι για τους Ξανθιώτες οι Κουτσογιάνης και Ασημάκης, χωρίς να υστερήσει κάποιος καθώς όλοι οι παίκτες και επιθετικά και αμυντικά έδωσαν ομηρικές μάχες. Απο τους γηπεδούχους οι Τσούκας και Σιόλογκας ήταν οι κορυφαίοι.

Δεκάλεπτα: 20-13, 26-33, 55-46, 63-65

Διαιτητές: Παργιανόπουλος-Τσουμαχίδης

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Γκίμας): Πάρος 6, Τσούκας 23 (3), Βάλλιος 10 (3), Παπαδόπουλος Ν., Γεωργιάδης 2, Σιόλογκας 13, Θεοδωρίδης 8, Σταυριανίδης 1, Παπαδόπουλος Νίκος του Σάββα.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Ιωαννίδης): Μασμανίδης, Παπαδάκης 2, Γρούδος, Στεφανίδης 5 (1), Καραμπίνης, Τσιαβές 8 (1), Κουτσογιάννης 19, Ασημάκης 16 (2), Παπαθανασίου 4, Μανδαλάκης 6 (2), Πετς 5 (1).

Share it