Search

«Κάτι κινείται» στον στίβο της Αλεξανδρούπολης

Μετά από χρόνια φαίνεται να προχωρούν ενέργειες βελτίωσης σε επίπεδο υποδομών και εγκαταστάσεων. Μετά τις εξαγγελίες και τις κινήσεις από πλευράς δημοτικής αρχής σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ.

Όσοι βρεθήκαμε στην εκδήλωση βραβεύσεων των εθελοντών του RUN GREECE Αλεξανδρούπολης , την προηγούμενη εβδομάδα, μείναμε εντυπωσιασμένοι με τις απανωτές εξαγγελίες των Δημοτικών αρχόντων αλλά και αυτών των στελεχών του κεντρικού ΣΕΓΑΣ, για την ανάπτυξη του κλασσικού αθλητισμού της πόλης.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Χρήστος Γερακόπουλος ανακοίνωσε την ανακατασκευή των φθαρμένων κομματιών του ταρτάν του σταδίου, ενώ εξήγγειλε και την ενίσχυση του φωτισμού του σταδίου «Φώτης Κοσμάς». Επίσης ο υπεύθυνος αθλητισμού του Δήμου, Γιάννης Βαταμίδης, ανακοίνωσε την ενίσχυση της υλικοτεχνικής αθλητικής υποδομής του σταδίου, ενώ εξήγγειλε και την προετοιμασία ενός αγώνα δρόμου πόλης, την άνοιξη, ως συνέχεια του Run Greece και του Via Egnatia. Τέλος το μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, Γιάννης Λιούμπας, τόνισε ότι η επιτυχία του Run Greece και οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις στο στάδιο Φώτης Κοσμάς, είναι προάγγελος μεγάλων διοργανώσεων στίβου, από πλευράς ΣΕΓΑΣ, όπως ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Είναι όντως προχωρημένες οι εξαγγελίες που ακούσαμε ή μιλάμε για τα αυτονόητα; Όταν αναφερόμαστε στο άθλημα του κλασσικού αθλητισμού στην Αλεξανδρούπολη, δεν πρέπει να ξεχνάμε την παράδοση που έχει το σπορ στην πόλη. Τρεις-τέσσερις γενιές ανθρώπων, από το 1927, έγραψαν ιστορία στα κουλουάρ του σταδίου Φώτης Κοσμάς, αλλά και ανδρώθηκαν προσωπικότητες του επιχειρηματικού, κοινωνικού και πολιτικού στίβου της Αλεξ/πολης. Οι περισσότεροι από εμάς, περάσαμε αρκετές ώρες στον αγαπημένο αυτό χώρο, που γεννά αναμνήσεις παιδικές και εφηβικές.

Μετά τον πόλεμο οι αθλητές στίβου της πόλης έκαναν γνωστή την Αλεξανδρούπολη πανελληνίως και κάποιοι απ’ αυτούς έγιναν θρύλοι. Φουντουκίδης, Μπουλμπουτζής, Κοσμάς, Αναγνωστόπουλος, Αυτοσμίδης, Κεχαγιόγλου, οι νεώτερες γενιές της Δεβετζή, Βουρδόλη, Χωρινού, Μπερμπερίδου, Γιαλαματζής και οι σύγχρονες φυσικά του Μαγγίνα, Γκούρλια, Σιταρίδη, Ναζίρη (τα παραπάνω ονόματα αναφέρονται ενδεικτικά και σίγουρα υπάρχουν δεκάδες και δεκάδες ακόμη). Παρόλο την παραπάνω παρακαταθήκη ο κλασσικός αθλητισμός της, εγκαταλείφτηκε για χρόνια από τις τοπικές αρχές.

Το στάδιο δυστυχώς αφέθηκε στην τύχη του. Οι εξαγγελίες των τοπικών αρχόντων μας, δεν έρχονται ως κεραυνός εν αιθρία. Για εμάς που παρακολουθούμε τα αθλητικά πράγματα του τόπου που αγαπάμε, βλέπουμε τον τελευταίο καιρό να αλλάζουν αντιλήψεις, προς το θετικότερο, τουλάχιστον για τον στίβο.

Η ανακατασκευή του προπονητηρίου του σταδίου, ο νέος κανονισμός χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων, η στήριξη αθλητικών δράσεων και όλες οι παραπάνω εξαγγελίες που από ότι φαίνεται θα υλοποιηθούν άμεσα, ξαναφέρνουν τον κλασσικό αθλητισμό στην θέση που του αξίζει. Η κοινωνία της πόλης περιμένει, αλλά και στηρίζει κάθε τι που βελτιώνει την ποιότητα παροχής υπηρεσιών στη νέα γενιά.

Καθημερινά εκατοντάδες παιδιά των σωματείων στίβου της πόλης, δημιουργούν ένα αθλητικό μελίσσι στο στάδιο «Φώτης Κοσμάς», προειδοποιώντας ότι τις παλιές ένδοξες εποχές του στίβου, σύντομα θα τις ξαναζήσουμε. Θα είμαστε εδώ να χειροκροτήσουμε κάθε θετική προσπάθεια, αλλά και να κριτικάρουμε κάθε καθυστέρηση στην πρόοδο των παραπάνω εξαγγελιών. «Κάτι κινείται επιτέλους στον στίβο της πόλης, μετά από χρόνια»

Share it