Search

ΈβροSport: Κυκλοφορεί ξανά μετά από 20 χρόνια, με στόχο να αναδείξει όλες τις πτυχές του αθλητισμού στον Έβρο!

Ήταν 28 Οκτωβρίου του σωτήριου έτους 1996 όταν για πρώτη φορά κυκλοφόρησε στη κοινωνία του Έβρου ένα νέο εγχείρημα. Μια αθλητική εβδομαδιαία εφημερίδα, διαφορετική από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορούσε εκείνη τη εποχή, που (ιδιαίτερα) τα τρία  πρώτα χρόνια της κυκλοφορίας του, άφησε ανεξίτηλα το στίγμα της στην αθλητική ενημέρωση. Το όνομα αυτής, «Εβροσπόρ».

Το «Εβροσπόρ» ήταν το πνευματικό παιδί του Αλέκου Παρασκευόπουλου, ενός ανθρώπου που αφιέρωνε ώρες ατέλειωτες, αμέτρητα μερόνυχτα, για να φέρει σε πέρας ένα όραμά του που έμελε να δώσει μια νέα προοπτική στον αθλητικό τύπο. Συγκρότησε μια δυνατή δημοσιογραφική ομάδα από όλο το νομό και υποχρέωσε τους φίλους του αθλητισμού ΟΛΩΝ των αθλημάτων να αναμένουν την Δευτέρα για να το βρουν στα περίπτερα ή να τρέχουν στα γραμματοκιβώτιά τους για να ρουφήξουν την κάθε σελίδα του.

Το Εβροσπόρτ, από το πρώτο του φύλλο, εκδίδονταν και τυπώνονταν σε συνεργασία με την εφημερίδα  «ΓΝΩΜΗ» που συνέβαλε με τις υποδομές της να γίνει η ιδέα πράξη.

Δυστυχώς για εμάς τους συνεργάτες του, ευτυχώς για το ελληνικό και ευρωπαϊκό βόλεϊ, οι ικανότητες, η δημιουργικότητα, η διορατικότητα και η μεθοδικότητα του Αλέκου τού άνοιξαν μεγάλους δρόμους, αναγάγοντάς τον ως έναν από τα κορυφαία ονόματα στον χώρο του μπιτςβόλει (και όχι μόνο) ως supervisor σε μεγάλης εμβελείας διοργανώσεις.

Τότε, σε μια εποχή χωρίς διαδίκτυο, χωρίς email και ψηφιακές μηχανές, στο Εβροσπόρ έβλεπες τα πάντα, ό,τι συνέβαινε στον αθλητισμό του νομού, άμεσα και έγκυρα, με πρωτογενή ρεπορτάζ και αποκλειστικές ειδήσεις με πρωτοποριακές στήλες όπου άφησαν εποχή (όλοι θυμόμαστε με νοσταλγία τα μοναδικά αφιερώματα του ευφυούς Μαρίνου Νομικού).

Γιατί αυτός πρόλογος και η ιστορική αναδρομή; Το Εβροσπόρ στην πορεία της ζωής του μπορεί να άλλαξε συνεργάτες και μορφές, πάντα όμως η σοβαρότητα και η ποιότητά της αρχής του, άφησε παρακαταθήκη και το δικό του στίγμα (το όραμα που λέγαμε;). Σημαδιακά, 20 χρόνια μετά, μια ομάδα νέων ανθρώπων, δημοσιογράφων που λατρεύουν το αθλητισμό σε όλο το φάσμα τους, ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα κοινό σκοπό. Να φωτίσει τις πτυχές όλων των σπορ και να προβάλλει τους πρωταγωνιστές του, τους αφανείς μικρούς ήρωες των γηπέδων του τόπου μας.

Να καλύψει ένα σημαντικό κενό στο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας στον έντυπο Τύπο. Στο Εβροσπόρ δεν θα βρείτε θέμα της άμεσης επικαιρότητας. Για αυτό υπάρχει η νέα αγαπημένη μας – και δική σας – καθημερινή συνήθεια, το www.sportsaddict.gr, όπου με ένα κλικ διαβάζεις τα πάτα για όσα τρέχουν στα αθλητικά δρώμενα της Θράκης. Η εφημερίδα που κρατάτε στα χέρια σας, είναι ένα νέο αθλητικό μαγκαζίνο. Μια σύγχρονη εφημερίδα με πλούσια ύλη που δεν έχετε αντικρίσει αλλού. Με συνεντεύξεις, ρεπορτάζ, αφιερώματα, παρουσιάσεις συλλόγων, «κλικ» , αναμνήσεις από αστέρια του παρελθόντος, πρόσωπα που έχουν κάτι να πουν. Με σχόλια, ειδήσεις μικρές και μεγάλες και προτάσεις εξόδου και ψυχαγωγίας…

Ύλη που θα παρέχεται σε εσάς με κόπο αλλά με μεράκι, διάθεση, με σοβαρότητα, αμεσότητα  και υπογραφή.  Μια νέα συνήθεια έρχεται για να σας μεταφέρει στον παλμό όλων των αθλημάτων. Στο Εβροσπόρ δε θα βρείτε υπερβολές, κραυγές, φανατισμούς, άγονες αντιπαραθέσεις. Θέλουμε μέσα από τη δική μας «παρέμβαση» να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι στο να πάει ένα βήμα εμπρός ο αθλητισμός μας.

Για εμάς, άλλωστε, αθλητισμός είναι πέρα από μετάλλια και διακρίσεις, είναι τα χαμογελαστά πρόσωπα μικρών και μεγάλων που φορούν αθλητική περιβολή, τα γεμάτα γήπεδα μέσα στο στάδιο, και πίσω στις εξέδρες.

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, δίνουμε το λόγο σε αυτούς που πασχίζουν καθημερινά  να προσφέρουν στο κομμάτι του αθλητισμού. Σε όσους μοχθούν υπό αντίξοες συνθήκες στα γήπεδα στους ανιδιοτελείς εργάτες που χωρίς να ζητούν ανταπόδοση δίνουν και την ψυχή τους να φέρουν σε πέρας το έργο που τους έχει ανατεθεί.

Στηρίξτε την προσπάθεια που στοχεύει στο να προάγει τις αξίες του αθλητισμού…

Αναζητείστε μας , ακολουθείστε μας σε ένα όμορφο ταξίδι.

Στο νέο αυτό ταξίδι που ξεκινά μια παρέα ανθρώπων , σας θέλουμε συνοδοιπόρους. Να μας διαβάζετε, να μας στηρίξετε ηθικά και οικονομικά – μικροί και μεγάλοι χρηματοδότες πίσω από το εγχείρημα δεν υπάρχουν, αυτό είναι ξεκάθαρο – να μας διαδίδετε, να λέτε για εμάς μια καλή κουβέντα, εφόσον κρίνετε ότι το αξίζουμε…

Στο τιμόνι του καραβιού του Εβροσπόρ βρίσκονται στο συντακτικό κομμάτι ο Βλαδίμηρος, ο Κοσμάς, ο Γιώργος, στη φωτογραφία η Γιώτα, στο διαφημιστικό κομμάτι ο Δημήτρης στη σελιδοποίηση η Ελίνα και ο Μάνος, ο οποίος έχει και το γενικό μας συντονισμό.

Η ομάδα του Εβροσπορ σας καλωσορίζει

Υ.Γ.: Για να μας διαβάζετε θα πρέπει είτε να γραφτείτε συνδρομητές ώστε να την λαμβάνετε στο χώρο σας.

Πηγή: Editorial της εφημερίδας ΈβροSport, σελ.2

Share it