Search

Η ομάδα της Θράκης που χει ξεκινήσει με το απόλυτο στο πρωτάθλημα του νομού της, βασιζόμενη στις ακαδημίες

Την Κυριακή το πρωτάθλημα της Α’ Έβρου μπαίνει στην 3η στροφή του και όλες οι ομάδες προετοιμάζονται για τα παιχνίδια τους. Μεταξύ τους και ο ΑΟ Ποντιακός, που έχει κάνει την έκπληξη με το 2 στα 2 στα πρώτα ματς, εκπλήσσοντας αρκετούς με την εκκίνηση του.

image18

Το αξιοσημείωτο πάντως δεν είναι το 2 στα 2 καθ’ αυτό, αλλά το γεγονός πως αυτό ήρθε, με τον Ποντιακό να έχει στην σύνθεσή του 10(!) ποδοσφαιριστές που προέρχονται απ’τις ακαδημίες του. Στο ματς με το ΑΛΕΞ την προηγούμενη αγωνιστική, οι  Χατζησταύρου, Δουλγέρης,Τσιλιακίδης,Ρήγας, Βεζάσης, Σαγκιρίδης, Παμπορίδης, Κωνσταντινίδης,Χριστοφορίδης και Καραμανίδης, που προέρχονται ή έχουν αγωνιστεί στις ακαδημίες του  Ποντιακού Α.Ο. ΠΑΟΚ Academy, έλαβαν θέση στο τερέν στη νίκη του Ποντιακού, δημιουργώντας έτσι ένα πολύ σημαντικό στατιστικό. Οι 7 μάλιστα απ’ τους προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές, είναι κάτω των 21 ετών!

Αν μη τι άλλο ο Ποντιακός με το εξής στοιχείο, πιστοποιεί πως γίνεται σωστή δουλειά στις ακαδημίες του και αποφέρει καρπούς. Φυσικά το παραπάνω δεν είναι τυχαίο γεγονός, αλλά ήρθε μέσω της φιλοσοφίας της ομάδας να δίνονται ευκαιρίες στα «δικά της παιδιά».

 

 

Share it