Search

Με εντυπωσιακή νίκη απέναντι στον Έβρου Σουφλίου “εγκαινίασε” το Αμοιρίδειο ο Λεύκιππος Ξάνθης(+35photos)

Ιδανικά έχει ξεκινήσει η χρονιά για το νεοσύστατο σωματείο του Λεύκιππου Ξάνθης, που μετά τις νίκες εις διπλούν στην Καβάλα επί του Ηρακλή, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ήρθε η ώρα και για την πρώτη ιστορική εντός έδρας αναμέτρηση στο κλειστό γυμναστήριο “Φίλιππος Αμοιρίδης”, το στολίδι της Θράκης.

Η ομάδα του Λεύκιππου “εγκαινίασε” την παρουσία της στο νέο “σπίτι” της με μια εντυπωσιακή και άνετη νίκη του αξιόμαχου Έβρου Σουφλίου. Το παιχνίδι δεν χρίζει ιδιαίτερης κριτικής καθώς οι Ξανθιώτες είχαν τον πλήρη έλεγχο σε όλη την διάρκεια του ματς, και απο την στιγμή που πάτησαν… γκάζι αύξησαν πολύ άνετα την διαφορά έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Μίλαν Ψάλτου Στανιμίροβιτς που πέτυχε 26 πόντους με 5 τρίποντα.

Οι παίκτες των Παναγιώτη Παπαδόπουλου και Νίκου Μουρβάκη έπαιξαν πολύ ωραίο μπάσκετ ικανοποιώντας τον αρκετό κόσμο που βρέθηκε στο Αμοιρίδειο, για να δει το πρώτο επίσημο εντός έδρας παιχνίδι του Λεύκιππου. Η ομάδα του Σουφλίου ήταν αρκετά αξιόμαχη και όσο άντεχαν οι δυνάμεις τους στο πρώτο μέρος κρατούσαν σε κοντινή απόσταση την διαφορά, όμως στο δεύτερο μέρος δεν κατάφεραν να αντισταθούν στις ορέξεις των γηπεδούχων.

Κορυφαίος για τους Ξανθιώτες ο Ψάλτου χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας, με τους Τσίλογλου, Σταμπουλή, Σακκελαρίδη, Κάλφα, Ανθή και Λαγογιάννη να δίνουν σημαντικές λύσεις σε επίθεση και άμυνα. Απο τους φιλοξενούμενους οι Τιάκας και Κοντορεπανίδης πάλεψαν να κρατήσουν την ομάδα τους κοντά στο σκορ με 14 και 18 πόντους αντίστοιχα, με τον Κοντορεπανίδη μάλιστα να σημειώνει όλους τους πόντους του με τρίποντα!(6)

Διαιτητές: Ρούκας Χ. – Μπάμπης Ν.

Δεκάλεπτα: 23-14, 36-24(ημίχρονο), 63 – 40, 81 – 45(τελικό αποτέλεσμα)

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ(Π. Παπαδόπουλος – Ν. Μουρβάκης): Κουμπάνης, Οικονόμου  2, Ανθής  6(2), Μαυροματίδης  2, Τσίλογλου  11(1), Σακκελαρίδης  9, Ψάλτου  26(5), Κουτσογιάννης  3(1), Σταμπουλής 7(1) , Κάλφας  7(1), Λαγογιάννης  6, Κούτρας  2

ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ(Ι. Τιάκας): Ποιμενίδης, Καραμπατσάς  4, Τσιακίρης, Δημόπουλος, Τιάκας  14(1), Τσιρόπουλος, Τσομπανίδης, Κατσαρός  5(1), Μουσικάς, Κοντορεπανίδης  18(6), Ναθαναηλίδης  2, Μπέντης  2.

Share it