Search

ΑΟΞαρα απο τα παλιά πέρασε με μεγάλο διπλό απο το…εξοχικό της Λεωφόρου!

Εντυπωσιακή ήταν η πρώτη φετινή νίκη της  Ξάνθης για την φετινή σαιζόν, με τους  παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου να επικρατούν με 1-2 επί του Παναθηναϊκού συνεχίζοντας την καλή παράδοση των τελευταίων ετών στο «Απ. Νικολαΐδης», το οποίο έχουν μετατρέψει σε… εξοχικό!

Με πολύ καλή οργάνωση η ξανθιώτικη ομάδα προηγήθηκε δύο φορές χάρη στα πολύ όμορφα γκολ που σημείωσαν οι Ντε Λούκας (34’) και Βασιλακάκης (65’) με την ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι να ισοφαρίζει προσωρινά με τον Λέτο στο 62’ και να γνωρίζει την πρώτη φετινή της ήττα.

04_145

Στις καλύτερες φάσεις του αγώνα στο 14’ το σουτ του Γουακάσο μπλόκαρε ο Ζϊβκοβιτς και την ίδια κατάληξη είχε στο 18’ η κεφαλιά του Σάμπα. Στο 34’ ο Ντε Λούκας με ψηλοκρεμαστό φάουλ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Στιλ κάνοντας το 0-1. Στο 37’ σε κόντρα επίθεση της Ξάνθης ο Γιουνές έκανε το σουτ υπό πίεση και μπλόκαρε ο Στιλ.

01_227

Στο 50’ ο Λουσέρο έκανε την βαθιά μπαλιά στον Σολτάνι με τον Μολέδο να βρίσκει την μπάλα πριν σουτάρει ο επιθετικός της ξανθιώτικης ομάδας παραχωρώντας κόρνερ. Στο 62’ ο Λέτο με σουτ από το ύψος της περιοχής κι αφού η μπάλα κόντραρε κατέληξε στα δίχτυα του Ζϊβκοβιτς για να γίνει το 1-1. Στο 67’ η Ξάνθη απάντησε άμεσα στην ισοφάριση των γηπεδούχων. Ο Γιουνές με κεφαλιά πάσαρε στον Βασιλακάκη κι ο τελευταίος με φοβερό βολέ νίκησε τον Στιλ σημειώνοντας ένα πανέμορφο γκολ για το 1-2. Στο 68’ άστοχη η κεφαλιά του Λέτο. Στο 77’ ο Ζϊβκοβιτς απέκρουσε το φάουλ του Λεντέσμα. Στο 92’ η κεφαλιά του Μπεργκ πέρασε άουτ.

02_215

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γιώργος Φουκάκης της ΕΠΣ Ηρακλείου με βοηθούς τους Κυριάκο Μερκενίδη (ΕΠΣ Μακεδονίας) – Κωνσταντίνο Νικολαϊδη (ΕΠΣ Μακεδονίας) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Ιωάννης Παπαδόπουλος της ΕΠΣ Μακεδονίας. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Χατζητερζόγλου, Γουακάσο, Μέστο, Ζέκα, Μολέδο, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Νιέτο.

03_195-xanthi me vazelo

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Μολέδο, Σάμπα, Ζέκα, Λουντ (68’ Εμποκού), Βιγιαφάνες, Γουακάσο (46’ Λέτο), Χουλτ, Λεντέσμα (91’ Ρινάλντι), Μπεργκ.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Χατζητερζόγλου (55’ Νιέτο), Λισγάρας, Φλίσκας, Καμαρά, Ντε Λούκας, Βασιλακάκης (75’ Καρασαλίδης), Λουσέρο, Σολτάνι (67’ Λάζιτς), Γιουνές.

Share it