Search

Η αποκαλυπτική συνέντευξη του Κ.Ταξιλδάρη με αφορμή τα 40 χρόνια λειτουργίας του ΓΑΣ

Ο Κυριάκος Ταξιλδάρης είναι ένας από τους ανθρώπους που έχουν συνδέσει το όνομα τους με το τοπικό μπάσκετ της Κομοτηνής καθώς ασχολείται με τα διοικητικά του ΓΑΣ από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Ο ΧΡΟΝΟΣ” ο υπέρμαχος της διατήρησης του ονόματος Κ.Ταξιλδάρης ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστικός για τα ζητήματα που αφορούν τον ΓΑΣ αλλά και το τοπικό μπάσκετ γενικότερα.

Παρακάτω παρατίθεται ένα μικρό μέρος της συνέντευξης του.

Γιατί ο κόσμος δεν στηρίζει τον ΓΑΣ όσο στο παρελθόν και ποιες είναι οι σχέσεις ΓΑΣ –ΑΕΚ;
-Την περίοδο των θερινών μεταγραφών διέκρινα από συμπεριφορές κάποιο μένος «αντιγασικό», το οποίο στην τελευταία φάση έχει βελτιωθεί στο θέμα των σχέσεων ΓΑΣ -ΑΕΚ κυρίως με την ανταλλαγή παικτών. Εκεί, τη μεγάλη χειρονομία έκανε ο ΓΑΣ, δίνοντας τον Κίμωνα Λεχούδη στην ΑΕΚ, ο οποίος είναι ο καλύτερος παίκτης της κατηγορίας (Γ’ Εθνικής). Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ, με μία καλή κίνηση, έδωσε τη δυνατότητα, ώστε και ο ΓΑΣ να μπορεί να βγάλει μία ομάδα για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

Το καλοκαίρι «ναυάγησε»η απόπειρα ένωσης ΓΑΣ –ΑΕΚ. Γιατί και ποια ήταν η προσωπική σας στάση;
-Είμαι υπέρ της ένωσης, αλλά είμαι και φανατικά υπέρ της διατήρησης του ονόματος. Η Ελλάδα το μπάσκετ της Θράκης το ξέρει ως «ΓΑΣ Κομοτηνή». Ακόμη και η Ξάνθη που τα τελευταία χρόνια έβαλε πολλά λεφτά, κανείς δεν την ξέρει μπασκετικά. Αυτό συμβαίνει, γιατί η Κομοτηνή είχε κι έναν αρκετά μεγάλο αριθμό παικτών που έπαιξαν σε υψηλό επίπεδο.

Φέτος η αγωνιστική δράση δίνεται με τέσσερις μπασκετικούς συλλόγους. Πως το σχολιάζετε;
-Είμαι ευτυχής που αυτή τη στιγμή η Κομοτηνή έχει τέσσερις συλλόγους μπάσκετ, γιατί, όσοι περισσότεροι σύλλογοι, τόσα περισσότερα παιδιά. Και η συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ θεωρείται δεδομένη και είναι σε πολύ υψηλό βαθμό. Δικοί μου διάδοχοι στο τμήμα, στο κομμάτι της προπονητικής, είναι ο Αντώνης Καμπάς και ο Θανάσης Χατζηνικολάου. Βοήθησαν τον ΓΑΣ σε όλες τις περιπτώσεις και θα συνεχίσουν να το κάνουν με «χίλια».

Ο ΓΑΣ γιορτάζει σαράντα χρόνια λειτουργίας. Η ομάδα έχει προσφέρει πολλά, τι κρατάτε εσείς;
-Ο «ΓΑΣ Κομοτηνή» έχει δώσει σε πάρα πολλούς μπασκετικά, δηλαδή χωρίς να κάνω λόγο για επιχειρήσεις και το αν κέρδισαν από τον ΓΑΣ ή όχι. Εγώ μιλάω για το μπασκετικό κομμάτι. Αν δεν υπήρχε ο ΓΑΣ, μπασκετικά δεν θα μας ήξερε …ούτε η μητέρα μας. Μιλάμε για μία ιστορία σαράντα χρόνων, άρα απαιτείται και ο ανάλογος σεβασμός σε αυτό που ονομάζεται «Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Κομοτηνή». Πολλοί δεν τον έδειξαν. Δεν θα μιλήσω για ονόματα. Τέσσερις άνθρωποι μόνο έχουν δώσει στον ΓΑΣ, οι Παπαδριέλλης, Βαβατσικλής, Ρουπγίδης, Βαφειάδης. Δεν αναφέρω παράγοντες, γιατί και οι Λεχούδης και Ματεοσιάν βοήθησαν υπερβολικά αλλά ήταν και μπασκετικοί. Εγώ αναφέρομαι σε ανθρώπους που δεν είχαν σχέση με το μπάσκετ, όμως βοήθησαν υπερβολικά. Όλοι οι άλλοι, εκτός από τους παραπάνω, «πήραμε» από τον ΓΑΣ. Εμείς «χρωστάμε» στον σύλλογο, η πόλη «χρωστάει» και γι’ αυτό απαιτείται και ο ανάλογος σεβασμός, ο οποίος δεν δείχθηκε τα τελευταία δύο -τρία χρόνια.

Share it