Search

Επιτροπή εξομάλυνσης στην ΕΠΟ

Στην απόφαση να ορίσει “επιτροπή εξομάλυνσης” στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προχώρησε η εκτελεστική επιτροπή της FIFA, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή (14/10).

Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν στη FIFA οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο την Παρασκευή (14/10). Η εκτελεστική επιτροπή της παγκόσμιας ομοσπονδίας συνεδρίασε και ανάμεσα στις αποφάσεις που έλαβε, ήταν να ορίσει “επιτροπή εξομάλυνσης για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία”.

Για την απόφαση αυτή ασφαλώς και έχει ενημερωθεί ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ο οποίος θα αφιχθεί προσεχώς στην Ελλάδα, ως εκπρόσωπος της FIFA, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέγειες και να οριστεί η προσωρινή διοικούσα επιτροπή στην ΕΠΟ.

Πρόκειται για την διοικούσα επιτροπή για την οποία αποφάσισε η Επιτροπή Ομοσπονδιών της UEFA, η οποία διορίστηκε την Πέμπτη (13/10) και θα κληθεί μέχρι το ερχόμενο καλόκαίρι (όπως αναφέρουν οι πληροφορίες) να “τρέξει” την ΕΠΟ, να εναρμονίσει το καταστατικό της, να βρει εκλογικό σύστημα και γενικά να προβεί σε αλλαγές θεσμών όπως η διαιτησία.

Ο άνθρωπος που θα κληθεί να τρέξει την συγκεκριμένη επιτροπή είναι ο πρόεδρος της Κυπριακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, που είναι ο εκπρόσωπος της FIFA στον φάκελο “greek problem”.

Ο Κουτσοκούμνης έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook μετά την απόφαση της FIFA: “Αlea jacta est. Ο κύβος ερρίφθη. Προσωρινή διοικούσα με όρους εντολής. Μέχρι την ολοκλήρωση του έργου της δεν μπορεί να γίνουν εκλογές.

Η απόφαση συμπληρώνει και το κενό διάστημα μέχρι την εγκατάσταση της διοικούσας και προβλέπει ότι η διοίκηση προ της απόφασης του διαιτητικού συνεχίζει ως ήταν. Θα χρειαστούμε περίπου δύο με τρεις βδομάδες για να ολοκληρώσουμε τις όποιες διεργασίες για την επιλογή των ατόμων. Υπομονή”.

Πηγή:sport24.gr
Photo credit: sport24.gr

Share it