Search

Ανέτοιμοι έδειξαν οι Κύκλωπες! Ήττα σε φιλικό στην Κομοτηνή απ’ το Δημοκρίτειο!

Ο τίτλος του άρθρου βέβαια μπορεί να γραφτεί και «τούμπαλιν» και δεν εννοώ φυσικά ανάποδα, αλλά να εξεταστεί απ’ την οπτική της άλλης ομάδας, του Δημοκριτείου, που πέτυχε σπουδαία νίκη – αν και φιλικό – απέναντι σε μια ομάδα που θα αγωνίζεται σε μία κατηγορία πάνω.

 

Η Α2 ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο με τους Κύκλωπες να έχουν δύσκολο παιχνίδι στην Κέρκυρα. Δύσκολο τόσο αγωνιστικά όσο και λόγω ταλαιπωρίας και οικονομικής επιβάρυνσης.

Οι Κύκλωπες στο τελευταίο τους φιλικό, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, το βράδυ της Πέμπτης στην Κομοτηνή, η αλήθεια είναι ότι προβλημάτισαν με την απόδοσή τους, με την ομάδα να μην έχει καλό πρόσωπο και το  Δημοκρίτειο να καταφέρνει να είναι μπροστά καθ’  όλη΄σχεδόν τη διάρκεια του παιχνιδιού και να επικρατεί με 33-32.

Αρχικά οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, με την διαφορά να ανοίγει στα 2-3 τέρματα υπέρ των γηπεδούχων του Δημοκριτείου μετά το πρώτο 15λεπτο, διαφορά που παρέμεινε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μάλιστα το Δημοκρίτειο προηγήθηκε μέχρι και με 5 γκολ, όταν οι γηπεδούχοι κατάφεραν με πίεση και σκληρή άμυνα, να τρέξουν στον αιφνιδιασμό, σπάζοντας την κυκλοφορία των Κυκλώπων και “κλέβοντας” μπάλες. Στη συνέχεια ήρθε η αντεπίθεση απ’ τους παίχτες του Ηλία Τάρε, οι οποίοι πιο συγκεντρωμένοι βελτίωσαν το επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού τους και μείωσαν, χωρίς όμως να καταφέρουν να πάρουν κεφάλι στο σκορ, καθώς οι παίκτες του Δημοκριτείου κατάφεραν να έχουν σωστές επιλογές παρά την πίεση.

14658388_1554519547907006_1763298028_n

Και απ’ τις δύο ομάδες δόθηκε χρόνος συμμετοχής σχεδόν σ όλους τους παίκτες, με τον μεν Ηλία Τάρε να θέλει παράλληλα να προφυλάξει και ορισμένους απ’ τους βασικούς για την πρεμιέρα.

Τα συμπεράσματα του φιλικού θετικότατα για το Δημοκρίτειο που ως νεοσύστατη – σχεδόν γιατί είχε κατέβει στο πρωτάθλημα και το 2012-13 – ομάδα κατάφερε για ένα ακόμη παιχνίδι να είναι ανταγωνιστικό κόντρα στους Κύκλωπες, δείχνοντας πως κάτι καλό γίνεται στην ομάδα ενόψει της νέας σεζόν, ενώ αντίθετα για την ομάδα της Αλεξανδρούπολης φαίνεται πως χρειάζεται δουλειά ακόμη για να βρουν οι παίχτες τα πατήματα τους και να αποδώσουν αυτό που μπορούν στο παρκέ.

Η στιγμή της αλήθειας άλλωστε έφτασε για τους Κύκλωπες καθώς την Κυριακή υπάρχει η πρεμιέρα της Α2.

Δημοκρίτειο: Πατσιαβάς, Απαζίδης, Βαρδάκας, Ξανθόπουλος, Κούπης, Τζουμάνης, Ρήγαλος, Γκουντούλας, Γιαννούλας, Γκάντιας, Βελκόπουλος, Σάκκος, Ντίι, Στεργίδης.
dimokriteio xandball
Α.Σ. Κύκλωπες : Ξανθόπουλος, Κωστόπουλος, Μπασδάνης, Καραβασίλης, Ξηρόπουλος, Επιτρόπου, Ξενοπανάγος, Θεοδώρου, Λιόντος, Χαραλαμπίδης, Ρουμελιώτης, Πιστόλας, Τσίνεβης
Διαιτητής: Τσιτσίγκος Κώστας, παίκτης Δράμας 1986

Share it