Search

Ενθουσιασμός και γέλια στο πρώτο μάθημα Κολύμβησης μαθητών Δημοτικού στην Κομοτηνή

Με χαρούμενες παιδικές φωνές πλημμύρισε το πανεπιστημιακό κολυμβητήριο Κομοτηνής. Από χθες το πρωί ξεκίνησαν στις εγκαταστάσεις του τα υποχρεωτικά μαθήματα κολύμβησης για τους μαθητές της Γ΄ τάξης δημοτικών σχολείων της Κομοτηνής.

Τα παιδιά, συνοδεία των καθηγητών φυσικής αγωγής, αλλά και φοιτητών της ειδικότητας κολύμβησης σε ρόλο ναυαγοσώστη, βούτηξαν γεμάτα ενθουσιασμό στα νερά της μικρής πισίνας του πανεπιστημιακού κολυμβητηρίου Κομοτηνής. Τα μαθήματα θα συνεχιστούν καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αποκλειστικά για τους μαθητές της Γ΄ τάξης των δημοτικών σχολείων, όπως προβλέπει και η οδηγία του υπουργείου Παιδείας.

Χθες πρώτη μέρα, περίπου 75 μαθητές ήταν οι πρώτοι που ξεκίνησαν το μάθημα κολύμβησης στη Ροδόπη, το οποίο είναι υποχρεωτικό. Μπαίνοντας στο πανεπιστημιακό κολυμβητήριο οι μαθητές οδηγήθηκαν πρώτα στα αποδυτήρια, όπου έβαλαν τα μαγιό τους, φόρεσαν τα μπουρνούζια τους και ακολουθώντας τις οδηγίες των καθηγητών φυσικής αγωγής, βρέθηκαν στο χώρο της μικρής πισίνας, μία από τις τρεις που διαθέτει το πανεπιστημιακό κλειστό κολυμβητήριο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Με τάξη και προσοχή μπήκαν μέσα στο νερό και άκουσαν προσεκτικά τις οδηγίες των καθηγητών τους. Οι γυμναστές με την ειδικότητα κολύμβησης, συνδύασαν το παιχνίδι με το μάθημα και έδωσαν την ευκαιρία σε πολλά από τα παιδιά να έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με το υγρό στοιχείο, μέσα όμως από την πισίνα. Το μάθημα έγινε υπό την παρακολούθηση τεσσάρων φοιτητών του ΤΕΦΑΑ της ειδικότητας κολύμβησης, σε ρόλο ναυαγοσωστών. Οι φοιτητές παρακολουθούσαν κάθε στιγμή τα παιδιά, προκειμένου να επέμβουν σε περίπτωση ανάγκης.

“Λάβαμε όλα τα μέτρα προστασίας για την ασφάλεια των παιδιών”, δήλωσε σχετικά ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Μαρίνος Κωνσταντινίδης, ο οποίος παρακολούθησε το πρώτο μάθημα κολύμβησης των παιδιών. “Είναι ένας θεσμός που τα παιδιά τον αγκάλιασαν με πολύ ενθουσιασμό. Τα χαμόγελα ήταν ατελείωτα. Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας, εκτός από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς, υπάρχουν και 4 φοιτητές που έχουν το ρόλο του ναυαγοσώστη”, δήλωσε σχετικά.

Στο πρώτο μάθημα κολύμβησης το παρόν έδωσαν και κάποιες μητέρες μικρών παιδιών, ώστε να δουν και οι ίδιες υπό ποιες συνθήκες γίνεται το μάθημα.”Πιθανόν να ανησυχούν, έτσι ήθελαν να δουν τα παιδιά τους”, είπε ο κ. Κωνσταντινίδης και πρόσθεσε ότι όλοι οι γονείς δέχθηκαν με χαρά τα παιδιά τους να συμμετέχουν στο μάθημα, “με μικρές εξαιρέσεις σε πολύ λίγες περιπτώσεις που οι γονείς είχαν απλώς επιφυλάξεις, αλλά μπορούν να αλλάξουν γνώμη στη διάρκεια της χρονιάς”.

Να σημειωθεί ότι τα ίδια παιδιά θα επιστρέψουν στο κολυμβητήριο την Τετάρτη και θα συνεχίσουν επίσης τα μαθήματα τους την Πέμπτη και την Παρασκευή. Η πρώτη φουρνιά, αποτελούνταν από μαθητές του 2ου, 3ου και 5ου δημοτικού σχολείου.

Πηγή: Χρόνος

Share it