Search

Πάει για μετάλλιο και στο Παγκόσμιο η Κορακάκη!

Η Κορακάκη βρίσκεται στην 5η θέση με 290 βαθμούς και ενώ απομένει στις 13:30 να πραγματοποιηθεί το δεύτερο σετ των επιπλέον 30 προσπαθειών ταχείας βολής. Από το σύνολο της απόδοσης στα δύο αυτά σετ θα κριθούν και οι προκρίσεις στον τελικό, που προγραμματίζεται για τις 16:30 ώρα Ελλάδος.

Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, στο Ρίο ντε Τζανέιρο στο αντίστοιχο σετ βολών, η Κορακάκη ήταν πρώτη με 297 πόντους, κοινώς μόλις σε τρεις προσπάθειές της από τις 30 δεν είχε βρει τον απόλυτο στόχο. Αλλά το επίπεδο ήταν γενικά ανεβασμένο στο Ρίο. Στην Μπολόνια είναι λογικό να έχει επέλθει χαλάρωση – και αυτό αφορά όλες τις αθλήτριες.

Στην πρώτη θέση για την ώρα είναι η Ουκρανή Ολένα Κόστεβιτς με μόλις 295 πόντους, πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και χρυσή ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004, που είχε νικήσει την Κορακάκη νωρίτερα στην χρονιά στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου του Μπακού αλλά στο Ρίο αναδείχθηκε μόλις 22η.

Στην δεύτερη θέση μετά το πρώτο σετ βολών βρίσκεται η Αντουανέτα Μπόνεβα από την Βουλγαρία με 294 πόντους και στην τρίτη με 292 η Γερμανίδα Μόνικα Καρς, η αθλήτρια την οποία είχε αντιμετωπίσει στον τελικό στην Βραζιλία η Κορακάκη κατακτώντας στο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Τέταρτη είναι για την ώρα με 291 πόντους η Κινέζα Ζανγκ.

Οσο κοντά βέβαια είναι για την Κορακάκη η πρώτη θέση, άλλο τόσο είναι και η δέκατη αφού σε απόσταση πέντε βολών πίσω της βρίσκονται άλλες πέντε αθλήτριες.

Η Κορακάκη ξεκίνησε με 97 πόντους στο πρώτο σετ των δέκα βολών (είχε 49 στις πρώτες πέντε βολές της), 95 στο δεύτερο (47 στα μισά του σετ) και ολοκλήρωσε με 98 πόντους στο τρίτο (48 στα μισά του σετ). Κοινώς, η πρωταθλήτρια από την Δράμα εμφάνισε την καλύτερη απόδοση στις πρώτες και τις τελευταίες πέντε βολές της.

Στις 13:00 ακολουθούν οι προσπάθειες ταχείας βολής, μετά την ολοκλήρωση των οποίων θα ξεκαθαρίσει ποιες αθλήτριες θα περάσουν στον ημιτελικό.

Θυμίζουμε ότι εκεί όλα θα μηδενιστούν και η προσπάθεια των αθλητριών θα ξεκινήσει από την αρχή, με στόχο πλέον τα τρία μετάλλια. Είναι προφανές ότι η Άννα Κορακάκη παρόλο που φαινομενικά έχει μείνει πίσω, βρίσκεται σε τροχιά πρόκρισης στον τελικό και φυσικά εφόσον αυτό συμβεί, σε τροχιά κατάκτησης ενός ακόμα μεταλλίου.

Πηγή: sportsfeed.gr

Share it