Search

Τιμήθηκε απο τον Δήμο Ξάνθης ο Αντώνης Αντωνιάδης! Οι δηλώσεις του για Ξάνθη και Ελληνικό ποδόσφαιρο

Στα πλαίσια του εορτασμού των 97ων γιορτών απο τα Ελευθέρια της Ξάνθης αποφασίστηκε ο Δήμος Ξάνθης να τιμήσει τέσσερις μεγάλες προσωπικότητες της πόλης, ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο “Ψηλός” των Ελληνικών γηπέδων Αντώνης Αντώνιαδης, όπως και ο δημοσιογράφος Τάσος Κωνσταντινίδης που τους βλέπεται μαζί στην φωτογραφία.

Μάλιστα με αφορμή την τιμητική εκδήλωση αυτή ο Ξανθιώτης, απο το Πετροχώρι για την ακρίβεια, σπουδαίες βετεράνος φορ βρέθηκε στην Ξάνθη και δεν έχασε την ευκαιρία να δει απο κοντά την μεγάλη ομάδα της πόλης του τον ΑΟΞ στο ματς με τον Ατρόμητο.

Για αυτό το παιχνίδι αλλά και γενικά για το Ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε στον “Sport24 Radio 103,3” και τον Παναγιώτη Συρόπουλο, μετά το τέλος του αγώνα της Ξάνθης με τον Ατρόμητο

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την ισοπαλία στο παιχνίδι που παρακολούθησε: “Μέχρι το 65′-70′ το ματς ήταν μοιρασμένο και θα λέγαμε ότι ο ένας βαθμός για κάθε ομάδα ήταν δίκαιος. Μετά το 70, η Ξάνθη πίεσε περισσότερο, δημιούργησε ευκαιρίες και σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν οι δύο αλλαγές που έκανε. Είχε την κατοχή, δημιούργησε πανικό στον Ατρόμητο, που έχει, όμως, δύο από τα καλύτερα σέντερ μπακ στην Ελλάδα κι έτσι έμεινε το 0-0.

Το θέμα είναι ότι περίμενα περισσότερα από δύο ομάδες που έχουν αξιόλογη διαδρομή στο ποδόσφαιρο. Ειδικά την Ξάνθη που μας έχει συνηθίσει να απειλεί τους μεγάλους. Ίσως έχει κενά, ίσως οι νέοι παίκτες είναι πολλοί και δεν έχουν καταφέρει να συγχρονιστούν και να παρουσιάσουν το θέαμα που περιμένει ο κόσμος. Για αυτό ήταν λίγοι οι φίλοι της ομάδας που ήρθαν στο γήπεδο. Περίμενα ότι θα έχει πέντε ή έξι χιλιάδες κόσμου, αλλά δεν το είδα. Ο κόσμος πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια της Ξάνθης, που είναι μία ομάδα με παράδοση”.

Για το αν θα κινδυνεύσουν η Ξάνθη και ο Ατρόμητος: “Δε νομίζω ότι θα χτυπήσει καμπανάκι για καμία ομάδα εκ των δύο. Η διάρκεια του πρωταθλήματος θα τους δικαιώσει. Υπάρχει οικονομική άνεση, καλή λειτουργία και καλές σχέσεις ποδοσφαιρικού τμήματος με τη διοίκηση. Κάποια στιγμή θα παίξουν καλύτερα, θα πάρουν τους βαθμούς που χρειάζονται και θα καταλήξουν εκεί που πρέπει”.

Για το πρωτάθλημα: “Πρέπει να έχουμε καλύτερο πρωτάθλημα κάθε χρόνο. Βέβαια για να συμβεί αυτό πρέπει να συντρέξουν πολλοί παράγοντες, με κυριότερο τους διαιτητές. Αυτοί προκαλούν το κοινό αίσθημα. Υπάρχουν διαιτητές που πρέπει να τους βγάλουν απέξω, το κάνουν, αλλά τσούκου-τσούκου τους επαναφέρουν. Δηλαδή δε σέβονται την κοινή γνώμη; Με αυτά που κάνουν υποτιμούν βάναυσα τον κόσμο. Λάθη πάντα θα υπάρχουν. Ωστόσο, πρέπει να διορθωθούν φαινόμενα διαιτητές να κάνουν πολλά λάθη, να τιμωρούνται για λίγο και μετά να επανέρχονται. Αυτό πρέπει να γίνει για το καλό του προϊόντος, που λέγεται ποδόσφαιρο. Να το προστατεύσουμε και να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι κάτι άλλαξε. Δεν είναι μόνο οι διαιτητές, αλλά και οι παρατηρητές.

Μερικούς τους παραπέμπουν με ένα λάθος, παρότι τα 78 από τα 80 σφυρίγματά τους είναι σωστά. Αυτά είναι τα μηνύματα ότι το παρελθόν είναι ακόμα εδώ. Πρέπει να φτιάξουμε ένα προϊόν. Δε γίνεται να περνάει η γραμμή της ΕΠΟ, παρότι ο ένας στην ΚΕΔ είναι εκπρόσωπος της Λίγκας. Είναι κάποια πράγματα που ενοχλούν και ο κόσμος τα ξέρει. Δεν μπορεί οι ίδιοι διαιτητές να είναι επί δέκα χρόνια στους πίνακες. Υπάρχουν βέβαια και άλλα πράγματα οργανωτικού χαρακτήρα, οπότε πρέπει να τα συμμαζέψουμε όλα”.

Για τη βράβευσή του από το Δήμαρχο της Ξάνθης, για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο: “Με τιμά αυτό. Ευχαριστώ πάρα πολύ το Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Πάντα για την Ξάνθη μιλάω με τα καλύτερα λόγια”.

Share it