Search

Στημένα και άψογη αμυντική λειτουργία έστειλαν στην Γ’ φάση του κυπέλλου ΕΠΣ Έβρου την ΠΑΕ Νίψας(+20pics)

Στο γήπεδο της Νίψας η ΠΑΕΝ, στο πλαίσιο της Β’ φάσης του κυπέλλου ΕΠΣ Έβρου, υποδεχόταν την ΑΕΚ Έβρου, σ’ ένα ματς που έδειχνε αμφίρροπο πριν την έναρξή του, καθώς πρόκειται για δύο καλές ομάδες του νοτίου ομίλου της Β’ ερασιτεχνικής κατηγορίας. Η ΠΑΕΝ στην Ά φάση του κυπέλλου είχε επιβληθεί με 5-1 του Ατρομήτου Άβαντα, με την ΑΕΚ Έβρου, να φτάνει στο ματς της Β’ φάσης, άνευ αγώνος.

Μόνος στόχος και των δύο ήταν η πρόκριση στην επόμενη φάση, με τα πρώτα δέκα λεπτά να είναι αναγνωριστικά. Από κει και πέρα φάνηκε πως οι γηπεδούχοι θα ήταν αυτοί που θα είχαν τηνξ κατοχή και θα ψάχνανε το γκολ. Η ΑΕΚ Έβρου αμυνόταν στο δικό της μισό του γηπέδου, προσπαθώντας να κλείσει τους χώρους και να ψάξει κάτι καλό σε κάποια αντεπίθεση. Η Νίψα είχε την κατοχή, όμως δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων. Τελικά τα κατάφερε με στημένη μπάλα, με τον Μπατμανίδη να είναι αυτός που έκανε το 1-0 με πλασέ προ κενής εστίας, αφού η αντίδραση της ομάδας της ΑΕΚ Έβρου στο στημένο, δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Με παρόμοιο τρόπο όμως ισοφάρισε 10 περίπου λεπτά πριν την ανάπαυλα η ΑΕΚ Έβρου, με τον Πασχαλίδη απ’ το ύψος της μικρής περιοχής, να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Μπινόπουλο. Αμέσως μετά την ισοφάριση ο Νίκος Γελαδάρης πέρασε στο ματς τους Πεκιαρίδη και Τερζή, δύο βασικά γρανάζια που προτίμησε να κρατήσει στον πάγκο αρχικά, περνώντας τους στη θέση των Νεανίδη και Μπόγλου αντίστοιχα. Το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, χωρίς να αλλάζει η εικόνα του παιχνιδιού, με την ΠΑΕ Νίψας να έχει την κατοχή και την ΑΕΚ Έβρου να αμύνεται.

Στο δεύτερο μέρος, η Νίψα κατάφερε να ξαναπάρει κεφάλι στο σκορ νωρίς-νωρίς και συγκεκριμένα πέντε μόλις λεπτά μετά την έναρξή του. Στο 50ο’ λεπτό ο κουτσούκης έκανε το 2-1, πάλι με στατική φάση, όπως δηλαδή σημειώθηκαν και τα δύο πρώτα τέρματα του παιχνιδιού. Η ΠΑΕΝ κατάφερνε να διατηρεί τον έλεγχο, με την ΑΕΚ Έβρου να προσπαθεί να πιέσει ειδικά μεταξύ 55- 70 όμως να μην μπορεί να φτάσει με αξιώσεις στα καρέ του Μπινόπουλου, με εξαίρεση 2 σημαντικές στιγμές με τον Χατζηκωνσταντινίδη. Μετά το 70 η ΠΑΕν κυριάρχισε και κατάφερνε να δημιουργεί και ευκαιρίες, με τον τον Μαρμαρίδη που χε περάσει αλλαγή να σημειώνει σε μια αντεπίθεση το 3-1 στο 85ο λεπτό, στέλνοντας την ομάδα του στη Γ’ φάση του θεσμού, εκεί που θα μπουν στη διοργάνωση και οι ομάδες της Α’ ερασιτεχνικής κατηγορίας.

ΠΑΕ Νίψας: (Αποστολίδης), Μπινόπουλος, Κουτσούκης, Κοτζαμανίδης, Μπουρουτζής(63′ Καρφαρίδας), Μπατμανίδης, Σουγιουλτζής, Μόκαλης(Μαρμαρίδης 26′), Καλαϊτζίδης, Λαμπάκος, Πεχλιβανίδης, Κατσέλης (81′ Ράλλης)

ΑΕΚ Έβρου: (Γελαδάρης) Στέφου, Παπαγεωργίου, Βασταρδελής, Παπαχρήστου, Πασχαλίδης, Κορδώνιας, Μπόγλου (Τερζής 40′), Χατζηκωνσταντινίδης, Πολυχρονίδης(Νάνος 76′), Νεανίδης (Πεκιαρίδης 40′).

Share it