Search

Ιστορική μέρα για τον Λεύκιππο Ξάνθης! Διπλό πρόκριση στην Καβάλα στο πρώτο του επίσημο ματς

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση το νεοσύστατο σωματείο του Λεύκιππου Ξάνθης πήρε το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα της ιστορίας του, επικρατώντας στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι τη νίκη κόντρα στον Ηρακλή στην Καβάλα με 62-70 και πήρε την πρόκριση για την Β’ φάση του θεσμού.

Η ομάδα των Πάνου Παπαδόπουλου και Νίκου Μουρβάκη παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, έστω και με βραχεία διαφορά, στο πρώτο δεκάλεπτο όσο περνούσε ο χρόνος και ειδικά προς το φινάλε του πρώτου μέρους ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της ελέγχοντας πλήρως το παιχνίδι.

Ιδιαίτερης αναφοράς χρίζει η τρομερή σταθερότητα στο παιχνίδι της Ξανθιώτικης ομάδας που σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν επέτρεψε στην αντίπαλο ομάδα να πιστέψει οτι μπορεί να της πάρει τη νίκη απο τα χέρια. Κορυφαίος στο πρώτο παιχνίδι της ιστορίας του Λεύκιππου ο Ψάλτου έχοντας άξιους συνοδοιπόρους στο σκοράρισμα τους Κουμπάνη και Κουτσογιάννη.

Στην επόμενη φάση η ομάδα του Λεύκιππου θα υποδεχτεί στο “Φίλιππος Αμοιρίδης” της Ξάνθης σε ημερομηνία που θα ορίσει η ΕΚΑΣΑΜΑΘ τον περσινό κάτοχο του τίτλου Αστέρα Καβάλας, που όντας ομάδα της Γ’ Εθνικής μετέχει στην διοργάνωση με την ομάδα Κ20.

Δεκάλεπτα: 15-14, 29-36(ημίχρονο), 45-58, 62-70(τελικό αποτέλεσμα)

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ(Π. Παπαδόπουλος – Ν. Μουρβάκης): Ψαλτου 23(4), Κουτσογιάννης 12(4), Σιακάς, Λαγογιάννης 2, Κουμπάνης 15, Σταμπουλής 7 , Τσίλογλου, Κούτρας 9,  Σακελλαρίδης, Ανθής 2, Οικονομου

Share it