Search

Ο Αλέξης Καλαϊτζίδης αποκαλύπτει πολλά για την καριέρα του και την περσινή χρονιά στον Εθνικό, αποκλειστικά στο S.A.!

Για όλους και για όλα μίλησε ο Αλέξης Καλαϊτζίδης, το «πουλί του Έβρου» στο SportsAddict.gr. Θυμήθηκε στιγμές απ’ την καριέρα του, αναφέρθηκε στις αρκετές ανόδους που έχει πανηγυρίσει αλλά και στους λόγους που δεν το χει κάνει ποτέ με ομάδα της Αλεξανδρούπολης, μίλησε για τον Ντέμη Νικολαΐδη, την δοκιμή του στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ όταν ήταν πιτσιρικάς, ενώ όπως είναι φυσικό επισήμανε και τους λόγους της περσινής τραγικής πορείας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, ο οποίος γεύτηκε τον υποβιβασμό στα τοπικά πρωταθλήματα.

 

«Στην αρχή υπήρχε έλλειψη πειθαρχίας στον Εθνικό»

S.A.: Καταρχάς Άλεξ να ξεκινήσουμε απ’ την περσινή, δύσκολη σεζόν για τον τον Εθνικό. Ήρθες το τελευταίο εξάμηνο. Τι αντίκρισες και γενικά ποιος θεωρείς ήταν ο λόγος του υποβιβασμού;

Α.Κ.: Όταν έχεις ένα χαμηλό μπάτζετ με συμβόλαια 100 και 200 ευρώ στους αθλητές, αν δεν πληρώνεις ακόμα και αυτά τα ποσά, δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις. Αυτό ήταν ένα απ’ τα μεγαλύτερα προβλήματα. Το είχε διακρίνει και ο Σάββας Καρυπίδης και το επισήμαινε συνεχώς, δίχως βέβαια αυτό να αποτελεί δικαιολογία. Ακόμη ένας σημαντικός λόγος ήταν η έλλειψη πειθαρχίας. Με το που ήρθα το διέκρινα σε αρκετούς αθλητές, όχι προς τον Σάββα, αλλά προς μέλη του επιτελείου αλλά και προς συμπαίκτες τους. Υπήρχαν διάφορα πηγαδάκια ποδοσφαιριστών στην αρχή, κάτι που δεν βοηθούσε την ομάδα να εμφανίζεται ενωμένη. Με την πορεία αυτό άλλαξε και ήρθανε τα παιδιά πιο κοντά. Ποιότητα πάντως είχαμε σαν ομάδα.

Όπως γνωρίζεις ήρθα το δεύτερο μισό της σεζόν, και δεν συνεργάστηκα με τον Κώστα τον Βουρδόγλου, με τον οποίο παρεμπιπτόντως ήμασταν συμπαίκτες στη ΠΑΕ Θράκη. Ο Κώστας είναι καλός προπονητής, όμως δυστυχώς φάνηκε πως δεν μπορούσε να διαχειριστεί την κατάσταση στα αποδυτήρια, δεν περνούσε ο λόγος του. Ίσως αν ήταν ο Σάββας απ’ την αρχή της σεζόν στον πάγκο να ήταν διαφορετικά τα πράγματα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι καλός προπονητής ο Βουρδόγλου.

Εμένα ο Καρυπίδης με πήρε στην ομάδα ως κάποιον πιο έμπειρο. Θύμωσαν κάποιοι με τον ερχομό μου, όχι οι παίκτες, μερικοί ίσως να θύμωσαν λόγω περιβραχιόνιου. Προσωπικά εγώ στον Πλατανιά ήμουν αρχηγός, Χερσόνησο, Καλλονή αρχηγός. Αρχηγός να τρέχω για τους συμπαίκτες μου να πληρώνονται. Να τους εκπροσωπώ. Μπορεί κάποιοι να θεωρούσαν ότι έχω μέσο τον Καρυπίδη, όμως έχω παίξει μπάλα σ’ όλη την Ελλάδα.

S.A.: Οι αιτίες του υποβιβασμού Άλεξ;

A.K.: Όπως σου είπα η μη καταβολή των συμβολαίων και η έλλειψη σεβασμού. Επίσης σημαντικός παράγοντας ήταν και οι διαιτητές. Είχαν περίεργη αντιμετώπιση προς εμάς. Σαν να μην ήθελαν ομάδα απ’ τον Έβρο στη Γ’ Εθνική. Στην Πρέβεζα, στον Πλατανιά, στην Καλλονή αναδείχθηκα πρωταθλητής, στην Αλεξανδρούπολη δεν … Μάλλον δεν αγιάζεις στον τόπο σου. Ο λόγος;; Δεν ξέρω … Ίσως δεν έχουμε τις υποδομές, τους παράγοντες.  Η πόλη μας δυστυχώς δεν είναι για τίποτα.

S.A.: Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής όπως είναι πλέον πως το κρίνεις;

Α.Κ.: Δυστυχώς υπάρχουν πολλά … περίεργα αποτελέσματα, δεν θέλω να αναφερθώ συγκεκριμένα, όλοι βλέπουν τι γίνεται. Σε κάποια γήπεδα μάλιστα δεν μπορείς να παίξεις καν ποδόσφαιρο … Εγώ θέλω να ξέρει  ο κόσμος της Αλεξανδρούπολης, ότι εμείς δεν στήσαμε κανένα παιχνίδι. Είμαστε πεντακάθαροι. Εγώ ήρθα για την πόλη. Συμφωνήσαμε κάποια λεφτά, αλλά δεν ήταν αυτός ο λόγος …

Βέβαια ίσως να μας στήσανε κάποιοι άλλοι …

S.A:  Τι άποψη έχεις για τον Παπαδόπουλο;

Α.Κ.:  Μετά το ματς με τον Έβρο Σουφλίου σηκώθηκε ο Παπαδόπουλος και έφυγε, απελπίστηκε. Έκανε λάθη ο Παπαδόπουλος, όπως αυτό με τις ακαδημίες. Πάντως ακολουθούσε την ομάδα, όπου και να παίζαμε κάτι που ο Βαλσαμίδης δεν έκανε … Όσο ήταν ο Παπαδόπουλος ο Βαλσαμίδης ερχόταν και μου χτυπούσε την πλάτη, μετά το ματς με το Κοκκινόχωμα κάτι άλλαξε, και έκανε μεταστροφή 180 μοιρών. Η συμπεριφορά του απέναντί μου έγινε άκρως διαφορετική.

S.A.: Μας περιγράφεις μια ατμόσφαιρα που η λέξη εσωστρέφεια δεν μπορεί να αποτυπώσει την κατάσταση…

A.K.: Δεν ήταν μόνο αυτά. Θυμάμαι πολλούς στις εξέδρες που έρχονταν όχι για να μας βοηθήσουν όπως κάνουν όλοι οι οπαδοί στις εξέδρες, αλλά για να μας κράξουν.  Θυμάμαι χαρακτηριστικά τα πρώτα μου παιχνίδια, όπου  τα πόδια μου ήταν αδύναμα, επειδή είχα χάσει αρκετά κιλά. Δεν ήμουν αυτός που ήμουν κάποτε, όμως έδωσα τα πάντα για τον σύλλογο. Μετά βέβαια με έφτιαξε ο Νεκτάριος, που παρεμπιπτόντως αν και δεν είναι αυτό που λέμε προπονητής τερματοφυλάκων, είναι απόλυτα καταρτισμένος, γιατί το ψάχνει. Εδώ θέλω να αναφέρω πως ο άνθρωπος που με βοήθησε περισσότερο ως προπονητής τερματοφυλάκων, ήταν ο Μπαριτάκης ο Λευτέρης, με τον οποίο είχα συνεργασία στην Χερσόνησο. Μία συνεργασία κάτι παραπάνω από άριστη. Με βοήθησε και ψυχικά και σωματικά .. Του χρωστάω πολλά ..

Πολλά παιδιά πάντως απ’ τον Εθνικό (σ.σ. εννοεί τον περσινό) είχαν και έχουν προσόντα .. Θα τους έλεγα να πάνε Γερμανία, στο εξωτερικό.  Η 5η ΕΘνικη Γερμανιας είναι σαν τη Β’ κατηγορία Ελλάδας.

 

«Έχω πανηγυρίσει πολλές ανόδους στη καριέρα μου, δοκιμάστηκα κάποια στιγμή σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ»

S.A.: Ας αφήσουμε τον Εθνικό, ας μιλήσουμε για την υπόλοιπη καριέρα σου ..

Α.Κ.: Όπως σου είπα έχω πανηγυρίσει πολλές ανόδους στη καριέρα μου, απ’ τη Δ’ Εθνική στη Γ’ και απ’ τη Γ’ στη Β’ Εθνική. Στον Πλατανιά στην Δ’ 25 παιχνίδια ήμουν χωρίς γκολ. Εκεί τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Πραγματοποιούσε η ομάδα συνεχώς χοροεσπερίδες προς ενίσχυση της ομάδας. Αυτό οι ομάδες εδώ δεν το κάνουν.

Όταν ήμουν Καλλονή ανεβήκαμε στη Β’ και με πήραν απ’ τον Πλατανιά, αλλά είπα να μείνω Καλλονή επειδή είναι η σύζυγός μου από κει, αλλά στράβωσε η παραμονή μου λόγω Λουστιάνο., ο οποίος γενικά δεν έχει και τη καλύτερη συμπεριφορά απέναντι σε πολλούς ποδοσφαιριστές. Κακές εμπειρίες έχω και απ’ τον Καραγεωργίου …

S.A.: Βρέθηκες ποτέ κοντά στη Β’ ή ακόμα και στην Α’ Εθνική;

Α.Κ.: Ήμουν πολλές φορές κοντά στην Σούπερλιγκ, αλλά λόγω μάνατζερ τελικά δεν έκατσε. Δεν είχα ποτέ μάνατζερ. Δεν ήθελα. Και ο Καρυπίδης, μαζί με τον Σωτήρη τον Αντωνίου που ναι Σπάρτη τώρα είναι οι καλύτεροι προπονητές που δούλεψα. Όμως βλέπεις πως ο Σάββας δεν έχει ομάδα και να ξέρεις, είναι επειδή και αυτός δεν γουστάρει τους μάνατζερ. Ανοίγω παρένθεση και σου λέω πως ο χειρότερος προπονητής που είχα, είναι ο  Σπανός  στον Αιολικό.

Κάποια στιγμή χρονολογία δεν θυμάμαι, με πήγε ο Ντέμης να δοκιμαστώ στην ΑΕΚ. Ο Ντέμης τότε στα καλύτερά του, με την ΑΕΚ να χει προπονητή τον Μπάγεβιτς. Εγώ 17-18 χρονών χέστηκα πάνω μου. Δοκιμάστηκα και στον ΠΑΟΚ με Βόκολο και τα λοιπά, αλλά δεν με πήραν τελικά. Ο Αναστασιάδης βρήκε έκρινε πως δεν μιλάω με τους παίχτες. Εγώ χεσμένος τώρα ..Ο Λουτσιάνο στην Καλλονή, έβαζε 5  μπάλες, πίσω από τείχος, εκτελούσε  φάουλ και δεν μπορούσε να μου βάλει γκολ. Και μ λέει πως δεν έπαιξες Α’ Εθνική … Πάντως βρέθηκα κοντά και σε Πανιώνιο και Εργοτέλη, αλλά στράβωσαν για διάφορους λόγους.

Στον Πλατανιά είχα ρεκόρ 1860 λεπτά απαραβίαστης εστίας και στην ΠΑΕ Θράκη 1240.
Να ξέρεις οι πιο δύσκολες κατηγορίες ήταν η Γ'(σ.σ. η παλιά Γ Εθνική) και η Β’ … Αν έπαιζες ήσουν έτοιμος μετά για την Α’ .

S.A.: Κάτι τελευταίο που θα ήθελες να αναφέρεις;

A.K.: Να γνωρίζουν όλοι πως οι ποδοσφαιριστές τα δώσαμε όλα για την ομάδα. Αυτές ήταν οι δυνατότητες των παιδιών. Οι περισσότεροι από μας είμαστε ακόμα απλήρωτοι και δεν θα τα πάρουμε κιόλας τα συμφωνηθέντα. Εγώ στεναχωριέμαι πάντως για την πόλη. Αν δεν αλλάξουν οι παράγοντες νοοτροπία, δεν πρόκειται να δούμε ομάδα όχι στη Superleague αλλά ούτε και στη Β’ …

Το SportsAddict δεν υιοθετεί τα λεγόμενα των συνεντευξιαζόμενων, αλλά δίνει φωνή σε όσους το επιθυμούν, για να εκφράσουν την άποψη τους…

 

 

 

Share it