Search

Αφαιρέθηκαν από την Πηγή Δεβετζή τα δύο χάλκινα της σε Πεκίνο και Οζάκα!

Η Ελληνίδα τριπλουνίστρια σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής είχε βρεθεί θετική σε χρήση απαγορευμένων ουσιών από την επανεξέταση δείγματός της από τους Ολυμπιακούς αγώνες το 2008 στο Πεκίνο. Όπως φαίνεται η IAAF αντέδρασε αστραπιαία και τιμώρησε την αθλήτρια, πριν από την απόφαση της ΔΟΕ.

Ήδη στην ιστοσελίδα αποτελεσμάτων της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου η Δεβετζή αναφέρεται ως ακυρωμένη τόσο στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2008 στο Πεκίνο, όσο και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οσάκα, όπου είχε τερματίσει και πάλι στην τρίτη θέση. Θυμίζουμε ότι και το Νοέμβριο ο ΣΕΓΑΣ είχε ανακοινώσει ότι η αθλήτρια είχε βρεθεί θετική σε επανέλεγχο που της έγινε από το 2007, όταν και είχε κατακτήσει το μετάλλια στην Οσάκα.

Επιπροσθέτως το όνομά της αναφέρεται και στη λίστα με τους τιμωρημένους αθλητές από την Παγκόσμια ομοσπονδία, που αναφέρει ότι έχει τιμωρηθεί για τέσσερα επειδή βρέθηκε θετική στη χρήση της απαγορευμένης ουσίας «στανοζολόλης». Ο αγωνιστικός αποκλεισμός που αναφέρεται τυπικά έχει μικρή σημασία από τη στιγμή που δεν ισχύουν οι επιδόσεις της και πλέον αναμένεται η απάντηση της ίδιας.

Πρέπει να πούμε ότι την Κυριακή ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είχε δηλώσει ότι θα διαψευστούν όσοι ζητούσαν τιμωρίας της αθλήτριας και αφαίρεση των μεταλλίων που είχε κατακτήσει. Υπενθυμίζεται ότι το 2009 η Δεβετζή είχε τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό, επειδή είχε αποτύχει να δώσει δείγμα σε αιφνίδιο έλεγχο αντιντόπινγκ.

Το όνομα της Δεβετζή στη λίστα των τιμωρημένων της IAAF

devetzi-timorimeni

Τα αποτελέσματα της Δεβετζή στην σελίδα της IAAF:

devetzi

Πηγή: sdna.gr

Share it