Search

Photos: 60 κλικ απο το 6ο τουρνουά Βετεράνων που διοργάνωσε η Βιστωνίδα με την συμμετοχή μεγάλων μορφών ΑΟΞ και Δόξα Δράμας!

Παρουσία λίγου είναι η αλήθεια κόσμου αλλά σπουδαίων μορφών του Βορειοελλαδίτικου ποδοσφαίρου, πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Πετεινού το 6ο τουρνουά Παλαιμάχων που διοργάνωσαν οι Βετεράνεοι της Βιστωνίδας με την συμμετοχή βετεράνων των ΑΟΞ και Δόξα Δράμας

Την ευκαιρία να θυμηθούν τα παλιά είχαν πολλές μορφές του Βορειοελλαδίτικου ποδοσφαίρου και όχι μόνο την στο τουρνουά που διοργανώνει  για 6η χρονιά ο σύλλογος παλαιμάχων της Βιστωνίδας Δήμου Αβδήρων, οπού αγωνίστηκαν μεγάλες μορφές του Ελληνικού ποδοσφαίρου που προσέφεραν πολλά στον σύλλογο της Ξάνθης όπως οι Μαρτσέλο, Λουτσιάνο, Τζάτζος, Κεχαγιάς, Καραγεωργίου και πολλοί άλλοι, αλλά και μεγάλες μορφές της σπουδαίας Δόξα Δράμας του παρελθόντος.

Για την ιστορία των αγώνων την κούπα κατέκτησαν οι Παλαίμαχοι του ΑΟΞ υπό τις οδηγίες του Νίκου Κριεζή καθώς κέρδισαν με 2-0 την Δόξα Δράμας, με τέρματα των Λουτσιάνο απο το κέντρο του γηπέδου! και του Γιώργου Μαραντά που πέτυχε το χρυσό γκολ καθώς για την Δράμα είχε ισοφαρίσει ο Ελευθεριάδης. Ενώ στο δεύτερο ματς οι Παλαίμαχοι του ΑΟΞ κέρδισαν την Βιστωνίδα με 2-0 χάρη στα δύο τέρματα του Δημήτρη Αβραμίδη.

Στο πρώτο χρονικά ματς οι Παλαίμαχοι της Βιστωνίδας επικράτησαν με 5-2 της Δόξα Δράμας, χάρις τα τέρματα των Μελισσόπουλου, Χαίτιδη, Κουταβά, Καλφόπουλου και Γκορόγια, ενώ για την Δράμα σκόραραν οι Τσιμπλίδης και Καρυπίδης. Τους αγώνες διαιτήτευσαν οι Ιρφάν Οτουζμπίρ, Απόστολος Χρυσέλης και Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Αμέσως μετά το πέρας των αγώνων ακολούθησαν απονομές στους συμμετέχοντας απο την ομάδα της Βιστωνίδας, με τον Διογένη Μελισσόπουλο δίνει την πλακέτα στην ομάδα της Δόξας Δράμας που παρέλαβε ο Φλέγκας, ενώ ο Δημήτρης Σταυρίδης το παρέδωσε στον Μάκη Τζάτζο για λογαριασμό του ΑΟΞ. Ακολούθησε η τιμητική πλακέτα στον Μάκη Τζάτζο για την τεράστια προσφορά του στην ομάδα της Ξάνθης και το Ξανθιώτικο ποδόσφαιρο ευρύτερα, με τον Φίλιππο Παραστατίδη να τονίζει πως αυτή η πλακέτα  βραβεύονται και όλοι οι παίκτες εκείνης της εποχής που ανέβασαν τον ΑΟΞ στην Α’ Εθνική και τον γέμιζε το γήπεδο από κόσμο για να τους θαυμάσει απο κοντά.

Την βράβευση στον Μάκη Τζάτο πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανίδης, ενώ τέλος δόθηκε η κούπα στους νικητές του τουρνουά τους Παλαίμαχους του ΑΟΞ με την βράβευση να κάνει ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης στον αρχηγό της ομάδας Γιάννη Γιοβανούδη. Ο πρόεδρος των Παλαιμάχων Βιστωνίδας Φίλιππος Παραστατίδης ευχαρίστησε τον Δήμο Αβδήρων για την πολύτιμη και σημαντική βοήθεια του, την ομάδα του Άρη Πετεινού, καθώς και τους Εθελοντές Σαμαρείτες όπως και τον γιατρό του αγώνα αλλά και τους δημοσιογράφους που έδωσαν το παρών. Μετά τις βραβεύσεις ακολούθησε το… κυρίως πιάτο με τους ποδοσφαιριστές των τριών ομάδων να δοκιμάζουν τα γευστικότατα εδέσματα που τους προσέφεραν οι οικοδεσπότες.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ Α.Ο.Ξ. ( Νίκος Κριεζής): Κουρτίδης, Ξανθόπουλος, Μαντζαρίδης, Χατζημωυσιάδης, Καραγεωργίου, Τσετινές, Γιοβανούδης, Κεχαγιάς, Μαρτσέλο, Λουτσιάνο, Πασβάντης, Τζάτζος, Μαραντάς, Τσαλίκης, Σαμαράς, Μαλαδένης, Κουρής, Ανθόπουλος, Αβραμίδης Τ., Αβραμίδης Δ., Δημητριάδης, Καρασερίδης, Μοσχίδης, Λαζαρίδης, Μπασδάνης.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ (Σταύρος Κανδυλίδης): Καφετζόπουλος, Σταυρίδης, Τσιφλίκογλου, Δαμασκηνίδης, Κουταβάς, Γριβάκης, Τσαγκαλίδης, Φυλαχτάκης, Μελισσόπουλος, Χαϊτίδης, Καραπάνος, Τσεπνόγλου, Ευθυμίου, Μπακιρτζής, Κοντογιάννης, Γκορόγιας, Σωτηριάδης, Τσαπάρης, Μολώζης, Καραμανάβης, Καλφόπουλος.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΔΟΞΑΣ ΔΡΑΜΑΣ (Κατσαρίδης – Κώστας Παχατουρίδης): Ταρασιάδης, Χαμουρίδης, Μιχαηλίδης Γ., Ασλανίδης, Μελικίδης, Κιοσές, Παχατουρίδης, Τσιμπλίδης, Ελευθεριάδης, Φλέγκας, Μουρατίδης Κ., Τσιβλίδης, Αρνής, ΚΑρυπίδης, Τσελεμπής, Κατσαρίδης.

Share it