Search

Ως πρωταθλητής κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο Ισπανός αμυντικός Χοσέμι!

Σαν Πρωταθλητής και MVP ολοκλήρωσε την πολυετή καριέρα και γεμάτη συμμετοχές και τίτλους του ο πρώην αμυντικός της Ξάνθης Χοσέ Μιγκέλ Γκονζάλες Ρέι η πιο γνωστός ως  Χοσέμι.

Ο πρώην παίκτης των  Ξάνθη, Ηρακλή και Λεβαδειακού στην Ελλάδα, αλλά και πρωταθλητής Ευρώπης με την Λίβερπουλ, έβαλε τέλος στην καριέρα του σε ηλικία 36 ετών.

josemiΟ Ισπανός αμυντικός, αποτελεί έναν από τους πιο επιτυχημένους ποδοσφαιριστές που έχει βγάλει ποτέ η περιοχή της Μάλαγα και ένας από τους μόλις τρεις «μαλαγένιος» που έχουν σηκώσει το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ, μαζί με τους Φερνάντο Ιέρο και Ίσκο.

Γεννήθηκε στο Τορεμολίνος, δυτικά της Μάλαγα και άρχισε την καριέρα του στην τοπική ομάδα, πριν περάσει στην β’ ομάδα της Μάλαγα και στην συνέχεια στην επαγγελματική. Από το 2001 έως το 2004 ήταν από τους πρωταγωνιστές στην μεγάλη ομάδα της Μάλαγα του Χοακίν Πεϊρό, που κατέκτησε το Κύπελλο Ιντερτότο το 2002 και στην συνέχεια έφτασε στα προημιτελικά του πρώην Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, αποκλείοντας μεταξύ άλλων και την ΑΕΚ.

Ο Χοσέμι, ήταν η πρώτη μεταγραφή του Ράφα Μπενίτεθ στην Λίβερπουλ το καλοκαίρι του 2004 και αγωνίστηκε σε πέντε ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2004-05, παίζοντας περιφερειακό ρόλο στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από τους «ρεντς». Τον Ιανουάριο του 2006 επέστρεψε στην Ισπανία για την Βιγιαρεάλ ως αντάλλαγμα για τον Γιάν Κρόμκαμπ, ενώ το 2008 μετακόμισε στην Μαγιόρκα, όπου έμεινε άλλα δύο χρόνια.

Το 2010 ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για τον Ηρακλή, ωστόσο οι 26 συμμετοχές του την σεζόν 2010-11 στην Σούπερ Λιγκ δεν ήταν αρκετές, μια και ο «Γηραιός» υποβιβάστηκε για εξωαγωνιστικούς λόγους.

Ακολούθησε μία σεζόν στην Β’ Ισπανίας με την Καρταχένα, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα για να φορέσει τις φανέλες των Λεβαδειακού (25 συμμ. το 2012-13) και εν συνεχεία της Ξάνθης (16 αγώνες το 2013-14). Επόμενος προορισμός του η ινδική Σούπερ Λιγκ και η Ατλέτικο Κολκάτα, με την οποία αγωνίστηκε το 2014 και το 2015.

Συνολικά αγωνίστηκε σε 351 επίσημα ματς στην καριέρα του, κατακτώντας το Ιντερτότο μες την Βιγιαρεάλ, το Τσάμπιονς Λιγκ και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ με την Λίβερπουλ, καθώς και την Σούπερ Λιγκ με την Κολκάτα το 2014.

Share it