Search

Με…γκολάρες το εντυπωσιακό πέρασμα του Άρη Αβάτου απο την Θαλασσιά στο ντέρμπι του Τοπείρου(+photos)

Με πέντε γκολ το ένα ομορφότερο και πιο εντυπωσιακό απο το άλλο ο Άρης Αβάτου πραγματοποίησε μια απο τις σπουδαιότερες νίκες της ιστορίας του, καθώς δεν είναι δα και μικρό πράγμα να κερδίζει με 5-1 μέσα στο σπίτι του τον βασικό ανταγωνιστή σου στην μάχη του τίτλου αλλά και μεγάλο αντίπαλο στον Τόπειρο.

Η ομάδα του Αβάτου μπήκε πολύ δυνατά απο την αρχή θέλοντας να εκμεταλλευτεί τις μεγάλες απουσίες της Θαλασσιάς που ανάγκασαν τον προπονητή των γηπεδούχων Γιάννη Αποστολίδη να αλλάξει αρκετά πράγματα εντός αγωνιστικού χώρου, χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η χρησιμοποίηση του Χριστοφορίδη στα στόπερ. Το πρώτο μισάωρο ήταν αναγνωριστικό και για τις δύο ομάδες με την πρώτη προσπάθεια σε εστία να γίνεται απο τους γηπεδούχους με ένα σουτ του Σαρηγιαννίδη που μπλόκαρε ο Βαρελάς με τους φιλοξενούμενους  να απαντούν με ένα σουτ του Γκέκα που πέρασε ξυστά απο το δεξί δοκάρι του Δανδανόπουλου.

Στο 34′ οι παίκτες του Αβάτου θα συνεργαστούν εξαιρετικά με τον Δεσύλλα να κάνει κάθετη πάρε-βάλε στον Χίντ Ιμέρ που βγήκε μόνος του απέναντι στον Δανδανόπουλο και με πλασέ έκανε το 0-1. Μάλιστα μόλις δύο λεπτά αργότερα το Άβατο έκανε δύο τα τέρματα του με ένα γκόλ…ποιήμα, ο Βασίλης Κουτσούμπας είδε εκτός εστίας τον κίπερ της Θαλασσιάς και με ψιλοκρεμαστό σουτ απο το κέντρο! του γηπέδου τον κρέμασε για το 0-2. Με το φινάλε τους πρώτου μέρους οι φιλοξενούμενοι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους, όταν στο 44′ μετά απο εκτέλεση κόρνερ του Μπουνταγκίδη ο Δεσύλλας βρέθηκε αφύλαχτος στην “καρδιά” της άμυνας της Θαλασσιάς και με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα για το 0-3.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο ημίχρονο, παιχνίδι με τρομερό ρυθμό φάσεις εκατέρωθεν που ανάγκαζαν μια τους φίλους της μίας ομάδας μία της άλλης ομάδας να σηκωθούν όρθιοι απο τις θέσεις τους η για τους όρθιους να ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν. Πρώτη μεγάλη στιγμή με την σέντρα του δευτέρου μέρους χάθηκε για την Θαλασσιά με τον Στέλιο Τουργαίδη να εκτελεί ωραία φαλτσαριστά φάουλ εκτός περιοχής με τον πιτσιρικά κίπερ του Αβάτου Χρήστο Βαρελά να κάνει την απόκρουση του αγώνα! Η απάντηση του Αβάτου ήταν άμεση με τον Γκέκα να πιάνει το σουτ αλλά και πάλι η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι περνώντας ξυστά απο το αριστερό αυτή την φορά δοκάρι του Δανδανόπουλου.

Στο 65′ το ματς πήρε φωτιά όταν μετά απο σέντρα απο δεξιά του Στέλιου Τουργαίδη και μετά απο αδυναμία να διώξουν οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων ο Γιαννακούδης κατέβασε ωραία την μπάλα και με δυνατό σουτ την έστειλε στην αριστερή γωνία του Βαρελά για το 1-3. Παρά την πίεση των γηπεδούχων δεν κατάφεραν να σημειώσουν άλλο τέρμα με τους παίκτες του Αβάτου μάλιστα να κρατούν ακόμη δύο για το τέλος. Στο 86′ ο Κούτρας στην πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του Αβάτου πιάνει το σουτ με την μπάλα να βρίσκει σε αμυντικό των γηπεδούχων και να του ξαναστρώνεται όμως την δεύτερη φορά δεν… συγχώρεσε και με υπέροχο βολέ την έστειλε στην δεξιά γωνία του Δανδανόπουλου. Ο επίλογος του θριάμβου του Αβάτου γράφτηκε στο 90′ με τον Χρήστο Λαζαρίδη να κάνει την σέντρα σουτ απο θέση δεξιά και κοντά στο κόρνερ ξεγελώντας τον Δανδανόπουλο που είδε την μπάλα να αναπαύεται μέσα στο τέρμα του για το τελικό 1-5.

Απόλυτα ικανοποιημένος ο προπονητής του Αβάτου Κυριάκος Κετσιεμενίδης που είδε την ομάδα του να βγάζει όλη της την ποιότητα εντός γηπέδου, αν και στο τέλος ήταν προβληματισμένος για τις τρεις αναγκαστικές αλλαγές και την κατάσταση των παικτών του και κυρίως του Κουτσούμπα που είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένος με 3 τέρματα στα δύο τελευταία ματς παρότι εξάρι.

Απο την άλλη απογοητευμένος με την έκβαση του παιχνιδιού ο Γιάννης Αποστολίδης που είδε τις απουσίες των Κουτίνη και Κοτζάκελη να επηρεάζουν αισθητά την ομάδα του, που ωστόσο αδικείται απο την έκταση του σκορ.

Εξαιρετική η διαιτησία του Βαγγέλη Κιοτζένη, που έδειξε στο γήπεδο γιατί είναι κατά τεκμήριο ο κορυφαίος διαιτητής της ΕΠΣ Ξάνθης. Καλή παρουσία και απο τους βοηθούς του Ιλιάς Εμπλιούκ και Χουσείν Κούλα.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ(Γ. Αποστολίδης): Δανδανόπουλος, Τουργαίδης Κ., Ματζαρίδης, Ελευθεριάδης, Χριστοφορίδης, Παπαδημητρίου(46′ Μυλωνάς), Τουργαίδης Στ., Πεντεζίδης Παν., Σαρηγιαννίδης, Καζάκης, Γιαννακούδης(74′ Πεντεζίδης Πετρ.)

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ(Κ. Κετσιεμενίδης): Βαρελάς, Βασιλειάδης Γ.(68′ Κούτρας), Μπουνταγκίδης, Παπαδιώτης, Πουρναράκης(58′ Ξανθόπουλος), Κουτσούμπας(65′ Λαζαρίδης), Θωμαίδης, Ταχτσίδης, Χίντ Ιμέρ, Δεσύλλας, Γκέκας.

Share it