Search

Ισόπαλοι και στο δεύτερο φιλικό τους Εθνικός και ΠΑΟΚ (photos)

Όπως χθες έτσι και σήμερα, Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2 στα σετ στο «Μιχάλης Παρασκυόπουλος», καθώς μετά από κοινή απόφαση των προπονητών των δύο ομάδων δεν παίχτηκε 5ο σετ.

Σε αντίθεση με το πρώτο φιλικό που ο Εθνικός έκανε το 2-0 και οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν σε 2-2, σήμερα οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πήραν προβάδισμα δύο σετ, αλλά οι Εβρίτες επέστρεψαν στο ματς. Οι παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη προηγήθηκαν με 25-21 και πήραν και το 2ο σετ με 25-18. Τα επόμενα δύο σετ ήταν μεγάλα σε διάρκεια και είχαν πολύ ένταση θυμίζοντας για λίγο επίσημο παιχνίδι. Οι Θρακιώτες μείωσαν αρχικά σε 2-1 με 31-29 και έφεραν το ματς στα ίσια με 29-27.

Οι δύο προπονητές έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα για τη συνέχεια με τον κόουτς του Εθνικού Σάκη Μουστακίδη να δηλώνει στο μικρόφωνο του SportsAddict:

«Θα ήθελα να δω πως θα αντιδράει η ομάδα στα δύσκολα, μετά από κούραση. Θα θελα να δω τους χαρακτήρες των παικτών, να γνωρίσω την ομάδα, τον καθένα ξεχωριστά γιατί άλλο πράγμα είναι η προπόνση και άλλο το παιχνίδι. Είμαστε ακριβώς στα μισά της προετοιμασίας, έχουμε μπροστά μας ένα μήνα για τα πρώτα επίσημα ματς και νομίζω ότι ξέρουμε και εγώ και ο Γιώργος (Παπάζογλου), τι μπορούμε να αλλάξουμε και τι πρέπει να αλλάξουμε. Νομίζω πως εκεί θα επικεντρωθούμε στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας. Είναι καλό το ότι έχουμε όλα τα παιδιά μαζί μας από νωρίς. Θέλουμε σε αρκετά κομμάτια βελτίωση και αλίμονο αν δε θέλαμε. Προσωπικά δεν περίμενα να παίξουμε τόσο καλά σε μερικά στοιχεία, αλλά σίγουρα μπορούμε να βελτιωθούμε. Θα γίνουν και άλλα φιλικά το επόμενο διάστημα έτσι ώστε να φτάσουμε στο επίπεδο που χρειάζεται για να είμαστε έτοιμη για τη νέα σεζόν».

dsc_0969

O κ. Καλμαζίδης με τη σειρά του τόνισε τα εξής:

«Αυτά τα παιχνίδια γίνονται για να βρουν οι ομάδες ρυθμό, για να δεθούν οι παίκτες περισσότερο μεταξύ τους, οπότε σίγουρα δεν μας ενδιαφέρει το σκορ. Υπάρχουν αρκετά καινούρια παιδιά στην ομάδα και λίγο ανορθόδοξο το σχήμα μας αυτή τη στιγμή, ωστόσο είναι ωραία τέτοια ματς γιατί σπάει και λίγο η μονοτονία των καθημερινών προπονήσεων. Ένα μήνα τώρα έχουμε κάνει μόνο προπόνηση και αυτοί είναι πρώτοι μας αγώνες όπως και για τον Εθνικό. Περιμένουμε την έλευση 5 παιδιών που λείπουν αυτή τη στγμή, με τον Σαφράνοβιτς να έρχεται από βδομάδα και τους Έλληνες διεθνείς μετά από δύο εβδομάδες. Επίσης, ίσως να έχουμε και μία προσθήκη στο ρόστερ γιατί έχουμε μία θέση ανοικτή αυτή τη στιγμή στο ρόστερ. Ο Εθνικός θα είναι πολύ ανταγωνιστικός φέτος στο πρωτάθλημα και είναι πολύ καλό γι’ αυτόν που έχει όλους τους παίκτες που θα παίζουν κατά τη διάρκεια της σεζόν, από τώρα στη διάθεση του. Θα είναι μία πολύ σκληρή ομάδα, με μία δυνατή έδρα καθώς ξέρουμε ότι εδώ αν δεν παίξεις καλά δεν παιρνάς εύκολα. Θα σταθεί καλά τη φετινή σεζόν».

dsc_0953

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Εθνικός (Μουστακίδης): Χαριτωνίδης, Παλέτζας, Βανέγκας, Σουάρες Τζούνιορ, Στίγγας, Τσέλιος, λ- Κοντοστάθης. Αλλαγές: Βλαχόπουλος, Χαραλαμπίδης & Χατζόπουλος.

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Πετκοβιτς, Τακουρίδης, Σμαραγδής, Σακόγλου, Σωτηρίου, Γκομεζ, λ- Κωνσταντινίδης. Αλλαγές: Παντακίδης.

Δείτε εικόνες από το ματς, μέσω του φωτογραφικού φακού της Γιώτας Τσικάκη:

 

Share it